Backblaze Review (bijgewerkt voor september 2022)

Inhoudsopgave:

Backblaze Review (bijgewerkt voor september 2022)
Backblaze Review (bijgewerkt voor september 2022)
Anonim

Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; u kunt hier meer te weten komen over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen op aankopen die zijn gedaan via onze gekozen links.

Backblaze is momenteel onze favoriete online back-upservice en staat ook bovenaan onze lijst met onbeperkte online back-upplannen.

Hoewel er veel individuele dingen zijn om van te houden aan Backblaze, is het wat die dingen gemeen hebben dat Backblaze zo geweldig maakt: ze zijn allemaal eenvoudig!

Image
Image

Blijf lezen voor een gedetailleerd overzicht van de Backblaze online back-upservice, inclusief bijgewerkte prijzen en functie-informatie, plus onze ervaring met het maken van back-ups en het herstellen ervan. Lees ook onze Veelgestelde vragen over online back-up voor antwoorden op specifieke vragen over online back-up.

Backblaze Plannen & Kosten

Geldig september 2022

Backblaze biedt slechts één online back-upplan. De meeste online back-upservices bieden ten minste twee abonnementen, sommige bieden tientallen, maar de strategie van Backblaze houdt het besluitvormingsproces heel eenvoudig.

Image
Image

Backblaze laat je een onbeperkte hoeveelheid data back-uppen vanaf een enkele computer zonder beperking op het individuele bestandstype of de individuele grootte.

Dit is hoe hun prijsstelling werkt: van maand tot maand: $7,00 /maand; 1 jaar: $70,00 ($5.83 /maand); 2 jaar: $ 130,00 ($5,42 /maand). Je krijgt een gratis proefperiode van 15 dagen wanneer je je aanmeldt.

Zoals je kunt zien, kun je aanzienlijke kortingen krijgen op de service van Backblaze als je bij aanmelding een of twee jaar vooruit beta alt. Bespaar meer met Backblaze's Refer-A-Friend-programma, waar je een maand gratis kunt krijgen per vriend die je aanmeldt.

Backblaze biedt ook een vergelijkbaar online back-upplan van bedrijfsklasse, waarover u meer kunt lezen op hun site.

Je kunt Backblaze's onbeperkte online back-up 15 dagen gratis uitproberen voordat je je aan een maandelijks of jaarlijks abonnement moet binden. Ze bieden echter geen 100% gratis online back-upplan zoals sommige andere back-upservices. Bekijk onze lijst met gratis online back-upplannen als dat iets is waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

Backblaze-functies

Backblaze maakt, net als alle online back-upservices, automatisch een back-up van bestaande gegevens wanneer deze worden gewijzigd, evenals nieuwe gegevens wanneer deze worden toegevoegd aan een locatie die u hebt gekozen om een back-up te maken.

Dit betekent dat er een back-up wordt gemaakt van alle belangrijke gegevens die je hebt op de servers van Backblaze zonder enige actie van jouw kant, natuurlijk na de eerste installatie.

Naast deze zeer eenvoudige online back-upfuncties, krijgt u het volgende met uw Backblaze onbeperkt back-upplan:

Backblaze-functies
Functie Backblaze-ondersteuning
Bestandslimieten Nee
Beperkingen voor bestandstypen Nee, maar alleen na het verwijderen van de standaarduitsluitingen
Grenzen voor redelijk gebruik Nee
Bandbreedtebeperking Kan aan of uit worden gezet
Besturingssysteemondersteuning Windows 11, 10, 8, 7; macOS 10.9+
Echte 64-bits software Ja
Mobiele apps iOS en Android
Bestandstoegang Web-app en mobiele apps
Versleuteling overzetten 256-bit
Opslagcodering 128-bit AES (sleutel opgeslagen met 2048-bit RSA)
Privé versleutelingssleutel Ja, optioneel
Bestandsversies 30 dagen, 1 jaar of voor altijd
Spiegelbeeldback-up Nee
Back-upniveaus Op uitsluiting gebaseerd; uitsluiten op station, map en bestandstype
Back-up van toegewezen schijf Nee
Back-up van externe schijf Ja
Back-upfrequentie Continu, eenmaal per dag en handmatig
Inactieve back-upoptie Ja
Bandbreedtecontrole Geavanceerd
Offline back-upoptie(s) Nee
Offline hersteloptie(s) Ja, harde schijf of flashstation via FedEx1
Lokale back-upoptie(s) Nee
Vergrendeld/Open Bestandsondersteuning Nee
Back-up Optie(s) instellen Nee
Geïntegreerde speler/kijker Nee
Bestanden delen Ja, via Backblaze B2 Cloud Storage
Synchronisatie met meerdere apparaten Nee
Back-upstatuswaarschuwingen E-mail
Datacentrumlocaties Verenigde Staten en Europa
Inactief accountbehoud 6 maanden
Ondersteuningsopties E-mail en zelfhulp

[1] Backblaze's Restore By Mail-functie kost $ 189 als je wilt dat je bestanden naar je worden verzonden op een harde schijf die tot 8 TB aan gegevens kan opslaan, of $ 99 voor een flash van 256 GB drijfveer. Je kunt de schijf voor jezelf houden of je kunt hem binnen 30 dagen retourneren voor een volledige terugbetaling, waardoor deze service in wezen gratis is, wat niet iets is dat veel services bieden.

Backblaze houdt een vergelijkingstabel bij op hun site als u deze wilt vergelijken met andere vergelijkbare services.

Onze ervaring met Backblaze

Ik ben een grote fan van Backblaze. Als je het moeilijk vindt om te kiezen tussen Backblaze en een andere service, stop dan gewoon waar je bent en kies Backblaze. Je zult er geen spijt van krijgen.

Waarom ben ik zo dol op Backblaze? Het is simpel. Alles aan Backblaze is eenvoudig, inclusief prijzen, software-installatie, configuratie, bestandsherstel, noem maar op.

Lees verder voor meer informatie over wat ik leuk vind aan Backblaze, en een paar dingen die ik niet leuk vind:

Wat we leuk vinden

Backblaze rommelt niet met hun prijzen. Ik vind het verbazingwekkend dat je voor slechts $ 110 een 2-jarig verzekeringsplan kunt krijgen voor elk stukje van de meest waardevolle spullen die je bezit - je informatie. Sommige online back-upplannen van andere services worden twee of drie keer zo vaak gebruikt.

Ik noemde bijna niet eerst de prijs, aangezien het de ongelooflijke eenvoud van Backblaze is die me meer dan wat dan ook heeft gewonnen.

Er is maar één abonnement om uit te kiezen en het biedt onbeperkte online back-upruimte. Eén [echt goede] keuze neemt al het giswerk weg uit de grootte van een plan dat moet worden gekozen. De software is snel te downloaden en te installeren en vereist dat u zo goed als niets weet over waar uw gegevens zich bevinden of wat belangrijk is.

Dat wil niet zeggen dat er geen opties zijn als je ze nodig hebt, maar ze zijn uit de weg en niet vereist. Daar hou ik van.

Een ander sterk voordeel van Backblaze dat ik niet kan noemen, is de optie om je versiegeschiedenis te upgraden van 30 dagen naar een jaar of zelfs voor altijd. Onbeperkt versiebeheer betekent dat Backblaze de mogelijkheid heeft om oude versies van bestanden voor altijd te bewaren. Dit is een functie die sommige van onze andere topkeuzes voor online back-ups hebben en het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat, of u nu een bestand upgradet, wijzigt of verwijdert, die eerdere versies altijd beschikbaar zijn.

Backblaze is niet alleen gemakkelijk, ik heb ook ontdekt dat het erg snel is. Online back-ups maken kan traag zijn, vooral dat eerste stuk gegevens, maar ik kon in slechts drie dagen bijna 300 GB uploaden, een prestatie die ik met geen enkele andere online back-upservice heb kunnen dupliceren.

Plus, Backblaze zal je niet opgeven als je een traag netwerk hebt. Als het uploaden van een bestand dagen of zelfs weken duurt, zal het eraan blijven werken totdat het hele ding klaar is.

Iets anders dat het vermelden waard is over de back-upmogelijkheden van Backblaze, is dat je je veilig kunt voelen bij het gebruik van de service, zelfs als je een maandelijkse datalimiet hebt, zoals wat het geval kan zijn als je thuis een hotspot gebruikt voor een deel van je internetactiviteiten. In de voorkeuren van het programma is een optie om te stoppen met het maken van back-ups van gegevens als je bent verbonden met een specifiek wifi-netwerk, dus als je overschakelt naar je (excuseer de woordspeling) voorbij hen in dit opzicht.

Wat we niet leuk vinden

Iets dat ik moet vermelden, is dat sommige gebruikers slechte ervaringen hebben gehad met Backblaze vanwege een niet zo voor de hand liggende functie die misschien veel duidelijker zou moeten zijn: Backblaze functioneert niet als een permanent archief van al uw gegevens, maar in plaats daarvan als een spiegel.

Met andere woorden, als u bestanden op uw computer verwijdert, of als de schijf defect raakt en u bent verbonden met de website van Backblaze, zal Backblaze zien dat die bestanden verdwenen zijn en ze ook van uw online account verwijderen.

Toegegeven, aanmelden voor de optie voor eeuwige versiegeschiedenis zou alle problemen hiermee elimineren, maar het vormt nog steeds een probleem voor iedereen die een van de beperkte opties voor versiegeschiedenis gebruikt.

Laatste gedachten over Backblaze

Voor wat het waard is, ik gebruik Backblaze voor online back-up thuis. Nee, ze hebben me niet betaald om dat te zeggen of me de service gratis te geven.

Ik raad je ten zeerste aan om Backblaze ook thuis te kiezen voor je behoeften. Het is snel, gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te vergeten. En dat is maar goed ook!

Niet overtuigd dat Backblaze het beste is sinds gesneden brood? Bekijk onze recensie van Carbonite, de andere cloudback-upprovider die bovenaan onze lijsten staat.

Aanbevolen: