Amazon Music brengt ruimtelijke audio naar al je koptelefoons

Amazon Music brengt ruimtelijke audio naar al je koptelefoons
Amazon Music brengt ruimtelijke audio naar al je koptelefoons
Anonim

Amazon Music breidt zijn ruimtelijke audiomogelijkheden uit naar meer apparaten en elke koptelefoon.

De techgigant kondigde dinsdag de uitbreiding van ruimtelijke audio aan en zei dat Amazon Music Unlimited-abonnees naar ruimtelijke audiotracks kunnen luisteren zonder speciale apparatuur - zonder upgrade of extra kosten. Het platform ondersteunt zowel ruimtelijke audio van Dolby Atmos als Sony's 360 Reality Audio op Android- en iOS-apps.

Image
Image

“We kunnen niet wachten tot nog meer fans over de hele wereld de levendigheid en nuance van muziek in ruimtelijke audio kunnen horen met alleen hun favoriete koptelefoon, en nieuwe details kunnen ontdekken in de albums waar ze zo dol op zijn eerste keer”, zegt Steve Boom, vice-president van Amazon Music, in de aankondiging van het bedrijf.

Spatial audio is een 360-graden geluidsformaat dat een surround-sound-effect kan creëren, waardoor het ideaal is voor films en meeslepende videogames. Amazon zei dat het audioformaat ook beschikbaar is via Alexa Cast op bepaalde apparaten, waaronder de Echo Studio, en later dit jaar op de Sonos Arc en Beam (Gen 2) soundbars.

Amazon sluit zich aan bij de vele platforms die ruimtelijke audio in 2021 hebben gepromoot en prioriteit hebben gegeven. Het audioformaat kreeg stoom toen Apple de functie in mei aankondigde, samen met verliesvrije audio. De ruimtelijke audio-integratie van Apple plaatst het audioformaat centraal in de muziekwereld, en het is dit jaar een van de toptrends geweest.

Spatiële audio is echter niets nieuws voor Amazon Music, aangezien het platform het al sinds 2019 heeft. Tot nu toe kon je alleen ruimtelijke audiotracks beluisteren met de Echo Studio of de Sony SRS-RA5000 draadloze luidspreker, maar De uitbreiding van dinsdag betekent dat je elke koptelefoon kunt aansluiten en een meeslepende muziekervaring kunt beleven.

Amazon heeft ook zijn catalogus met nummers gemixt in Dolby Atmos en 360 Reality Audio uitgebreid en zegt dat het meer dan 20 keer is gegroeid sinds het formaat twee jaar geleden beschikbaar kwam.

Andere platforms dan muziekdiensten spelen in op de trend: Clubhouse, Verizon en zelfs Netflix hebben dit jaar allemaal hun eigen versies van ruimtelijke audiocompatibiliteit aangekondigd.

Aanbevolen: