Hoe u uw Xbox 360 kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Xbox 360 kunt resetten
Hoe u uw Xbox 360 kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Xbox Systeeminstellingen en selecteer Opslag > Harde schijf. Druk op de knop Y om de apparaatopties te openen.
  • Selecteer Format en kies Yes om te bevestigen. Voer uw Console-serienummer in. Selecteer Klaar en wacht terwijl de harde schijf is gewist.

Dit artikel legt uit hoe je een Xbox 360 terugzet naar de fabrieksinstellingen. Het bevat informatie over hoe u het serienummer van de console kunt vinden dat nodig is tijdens het resetproces en hoe u een back-up kunt maken van de Xbox-bestanden voordat u de harde schijf wist. Het bevat ook informatie over het wissen van de Xbox-cache.

Xbox 360 resetten

Er zijn een paar goede redenen om een Xbox 360 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het resetten van een Xbox 360 kan een aantal vreemde problemen oplossen die zich na jaren van gebruik kunnen voordoen, en het is ook een goed idee om al je gegevens te wissen voordat je je oude console inruilt of weggeeft.

Zoek het serienummer van uw console en maak een back-up van al uw bestanden voordat u de Xbox 360 opnieuw instelt.

Het wissen van de cache op de Xbox lost veel veelvoorkomende problemen op en is niet zo'n serieuze stap als het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van de console.

Het resetten van je Xbox 360 omvat het formatteren van de harde schijf, wat niet ongedaan kan worden gemaakt. Wanneer u klaar bent, wordt uw Xbox 360 teruggebracht naar de oorspronkelijke fabrieksstatus.

  1. Selecteer in het Systeeminstellingen menu Opslag.
  2. Selecteer Harde schijf.

    Image
    Image
  3. Druk op de Y-knop om de Apparaatopties. te openen
  4. Selecteer Formaat.

    Image
    Image
  5. Selecteer Yes om uw keuze te bevestigen.

    Image
    Image
  6. Voer uw Console-serienummer in
  7. Selecteer Done en wacht tot het formatteringsproces is voltooid.

Als je klaar bent met het resetten van je Xbox 360, zet je hem aan om te bevestigen dat je gegevens verdwenen zijn. Als het proces is gelukt, wordt u gevraagd om uw Xbox 360 in te stellen zoals u deed toen deze gloednieuw was. De console is nu klaar om te verkopen of weg te geven, of je kunt je opnieuw aanmelden met je Xbox-netwerkaccount als je de reset hebt uitgevoerd om een hardnekkig probleem op te lossen.

Probeer je Xbox 360-cache te wissen

Het resetten van een Xbox 360 is een vrij eenvoudig proces, maar het is een serieuze stap die niet ongedaan kan worden gemaakt. Wanneer je je console reset, verlies je alle games, opgeslagen gegevens, thema's en avatars waarvan je geen back-up hebt gemaakt. In veel gevallen is het wissen van de cache op uw Xbox 360 wellicht de betere optie.

Je kunt veel veelvoorkomende problemen met je Xbox 360 oplossen door simpelweg de cache te wissen. Hiermee worden bij normaal gebruik tijdelijke bestanden en gegevens verwijderd die in de systeemcache zijn opgeslagen. Aangezien het wissen van uw cache snel en gemakkelijk is, en beschadigde tijdelijke bestanden een heleboel problemen kunnen veroorzaken, is het een goed idee om dit te proberen voordat u een volledige fabrieksreset probeert.

  1. Druk op de Guide-knop om de Xbox Guide. te openen
  2. Navigeer naar de Instellingen tab.
  3. Selecteer Systeeminstellingen.

    Image
    Image
  4. Met het Systeeminstellingen menu open, selecteer Opslag.
  5. Selecteer Harde schijf.

    Image
    Image
  6. Druk op de Y-knop om de Apparaatopties. te openen
  7. Selecteer Clear System Cache.

    Image
    Image
  8. Selecteer Yes om de bewerking te bevestigen en wacht tot het proces is voltooid.

    Image
    Image
  9. Start je Xbox 360 opnieuw op en kijk of je problemen aanhouden.

Als je na het resetten van de systeemcache nog steeds problemen ondervindt, of als je je systeem verkoopklaar wilt maken of weg wilt geven, is het tijd om de Xbox 360 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. maak een back-up van uw gegevens en formatteer de harde schijf.

Voorbereiding op fabrieksreset Xbox 360

Het resetten van een Xbox 360 naar de fabrieksinstellingen is niet moeilijk, maar het is een serieus proces dat niet ongedaan kan worden gemaakt. Om je Xbox 360 opnieuw in te stellen, moet je eerst een back-up maken van je games, profiel, thema's en andere gegevens op een externe schijf en vervolgens de harde schijf van de Xbox 360 formatteren.

Als je je Xbox 360 wegdoet, kun je ook gewoon de harde schijf verwijderen voordat je de console verkoopt of weggeeft. De nieuwe eigenaar moet zijn eigen harde schijf installeren of een geheugenkaart gebruiken.

Zoek uw Xbox 360-serienummer voordat u reset

Zoek voordat je je Xbox 360 reset, het serienummer van je console en noteer het. Wanneer u probeert de harde schijf te formatteren, kunt u meestal niet verder gaan zonder dit nummer.

Je vindt het serienummer van je Xbox 360 op de achterkant van de console, maar als het nummer is weggekrast of verborgen, kun je het ook vinden in het menu met systeeminstellingen:

  1. Druk op de Guide-knop om de Xbox Guide. te openen
  2. Navigeer naar de Instellingen tab.
  3. Selecteer Systeeminstellingen.

    Image
    Image
  4. Met het Systeeminstellingen menu open, selecteer Console-instellingen.
  5. Scroll omlaag om Systeeminfo. te selecteren

    Image
    Image
  6. Het scherm Systeeminfo bevat veel informatie over je Xbox 360-console, maar wat je nodig hebt is het serienummer van de console.

    Image
    Image
  7. Zoek het serienummer van de console, noteer het en druk vervolgens op de B-knop op je controller totdat je bent teruggekeerd naar het hoofdmenu Systeeminstellingenmenu.

Als je je Xbox 360 reset, wordt alle informatie die op de harde schijf is opgeslagen, verwijderd. Dit omvat alle games die je hebt gedownload, opgeslagen gegevens, je profiel en al het andere dat op de harde schijf is opgeslagen. Als u deze gegevens wilt bewaren, moet u er een back-up van maken.

Je profiel wordt verwijderd van de Xbox 360, maar hiermee wordt je Xbox-netwerkaccount niet verwijderd of je Xbox Gold-abonnement opgezegd. U kunt in de toekomst nog steeds inloggen op deze console of op een andere console.

Maak een back-up van uw gegevens

Als je een back-up van gegevens maakt op een Xbox 360, kun je ervoor kiezen om alles in één keer of één item tegelijk over te zetten.

Verplaats alles tegelijk

  1. Sluit een USB-harde schijf of USB-stick aan op uw Xbox 360.
  2. Selecteer in het Systeeminstellingen menu Opslag.

    Image
    Image
  3. Selecteer Harde schijf.
  4. Druk op de Y-knop om de Apparaatopties. weer te geven
  5. Selecteer Inhoud overzetten.
  6. Selecteer uw USB-opslagapparaat.
  7. Selecteer Start.

U kunt de gegevens niet overdragen als uw externe harde schijf niet genoeg opslagruimte heeft.

Selecteer handmatig back-upitems

Als u liever handmatig items selecteert waarvan u een back-up wilt maken, kunt u dat ook doen.

  1. Sluit een USB-harde schijf of USB-stick aan op uw Xbox 360.
  2. Selecteer in het Systeeminstellingen menu Opslag.
  3. Selecteer Harde schijf.

    Image
    Image
  4. Selecteer Games en apps.

    Image
    Image
  5. Selecteer een game waarvan je een back-up wilt maken.
  6. Druk op de A-knop en druk vervolgens nogmaals op de A-knop.
  7. Selecteer Verplaatsen.

    Image
    Image
  8. Druk op de A-knop om de originele kopie te verwijderen en naar uw externe media te verplaatsen.

    U kunt ook Copy selecteren om een kopie op uw harde schijf achter te laten. Kies dit als je de reset niet meteen voltooit en in de tussentijd je games wilt spelen.

  9. Selecteer uw USB-opslagapparaat.

    Image
    Image
  10. Druk op de A-knop.
  11. Wacht tot de Xbox 360 klaar is met het maken van een back-up van je gegevens.
  12. Druk op de B-knop.
  13. Selecteer een ander item en herhaal dit proces zo vaak als nodig is.
  14. Als u klaar bent, drukt u op de B-knop totdat u terugkeert naar het menu Systeeminstellingen.

Aanbevolen: