Nieuwe hightech-innovaties kunnen slechtzienden helpen

Inhoudsopgave:

Nieuwe hightech-innovaties kunnen slechtzienden helpen
Nieuwe hightech-innovaties kunnen slechtzienden helpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe robotstok kan mensen met een visuele beperking helpen hun weg te vinden.
  • Het ontwerp voor de slimme wandelstok weegt slechts 3 pond, kan thuis worden gebouwd met kant-en-klare onderdelen en gratis open-source software, en kost $ 400.
  • Het maakt deel uit van een groeiend aantal technische oplossingen die bedoeld zijn om mensen met een visuele beperking te helpen.
Image
Image

Mensen met een visuele beperking krijgen hightech hulp.

Onderzoekers van Stanford University hebben een betaalbare robotstok geïntroduceerd waarvan ze beweren dat deze mensen met een visuele beperking kan begeleiden. De augmented cane helpt mensen obstakels te detecteren en te identificeren en zich er omheen te verplaatsen. Het maakt deel uit van een groeiend aantal technische apparaten die bedoeld zijn om mensen met een visuele beperking te helpen.

"We leven in een digitale wereld en de wereldwijde pandemie heeft deze realiteit versterkt", vertelde Tom Babinszki, vice-president toegankelijkheid bij eSSENTIAL Accessibility, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Met een toenemende digitale afhankelijkheid wordt de kloof tussen wat online beschikbaar is en wat daadwerkelijk toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking alleen maar groter."

Een slimmere stok

Wetenschappers proberen al lang een slimme wandelstok te ontwikkelen, maar eerdere modellen waren vaak omvangrijk en duur. De onderzoekers van Stanford zeggen dat het ontwerp voor hun augmented cane slechts 3 pond weegt, thuis kan worden gebouwd met kant-en-klare onderdelen en gratis open-source software, en $ 400 kost.

De onderzoekers hopen dat hun apparaat een betaalbare optie zal zijn voor meer dan 250 miljoen mensen met een verminderd gezichtsvermogen wereldwijd.

"We wilden iets gebruiksvriendelijkers dan alleen een witte wandelstok met sensoren", zei Patrick Slade, een Stanford-onderzoeker en eerste auteur van een nieuw artikel gepubliceerd in het tijdschrift Science Robotics waarin de augmented stok wordt beschreven, in een nieuwsbericht laat los. "Iets dat je niet alleen kan vertellen dat er een object op je weg is, maar je ook vertelt wat dat object is en je vervolgens helpt er omheen te navigeren."

Het zien van Eye Tech

Een andere gadget die nuttig is voor slechtzienden, is de AI-aangedreven overlay-technologie van accessiBe die een manier biedt om websites bruikbaarder te maken voor mensen met een handicap, inclusief mensen met een visuele beperking.

Door handmatige, regel-voor-regel sanering te vervangen door AI en automatisering, maakt accessiBe duizenden websites toegankelijk, vertelde Michael Hingson, de chief vision officer van accessiBe, die vanaf zijn geboorte blind is, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"We hebben technologische innovaties nodig voor mensen met een visuele beperking, omdat we niet in een inclusieve samenleving leven", zei Hingson."Terwijl ziende mensen gedrukte tekst lezen, gebruiken slechtziende mensen braille, opgenomen en andere elektronische technologie om te kunnen lezen en schrijven. Helaas hebben niet alle websites de tools die slechtzienden nodig hebben om toegang te krijgen tot hun inhoud."

Mathpix biedt AI-aangedreven apps die optische tekenherkenning gebruiken voor wiskunde, waarmee leraren toegankelijke wiskundematerialen kunnen recreëren door gewoon een foto te maken. De digitale weergave kan dan direct in een toegankelijk formaat in Microsoft Word worden ingevoegd. Deze documenten kunnen vervolgens worden gelezen door een schermlezer of naar sommige brailletabletten worden gestuurd, of worden vertaald naar braille om te worden gebosseleerd.

Image
Image

"Het alternatief is om alles helemaal opnieuw te typen", vertelde Kaitlin Cunningham, de mede-oprichter van Mathpix, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Dit kost veel tijd, brengt vaak menselijke fouten met zich mee en veel leraren weten niet hoe ze vanaf het begin digitale wiskunde moeten maken. Meestal leidt dit ertoe dat de leerling gewoon niet over de middelen beschikt die hij nodig heeft."

Een andere hightech tool hanteert een meer algemene benadering om slechtziende studenten te helpen. Door AI aangedreven transcriptie- en ondertitelingsbedrijf Verbit biedt software die beschrijvingen geeft van alles wat in de klas wordt getoond, zodat visueel gehandicapte of slechtziende studenten kunnen deelnemen.

"De behoefte aan technische innovaties voor slechtzienden nam toe naarmate K-12-scholen, hogescholen en universiteiten hun deuren sloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan", Grenville Gooder, vice-president verkoop, onderwijs bij Verbit, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Veel docenten en professoren werden voor het eerst geconfronteerd met de moeilijke taak om hun studenten te betrekken via leren op afstand."

Met de snelle vooruitgang van zelfrijdende technologie kunnen blinde mensen op een dag een persoonlijk voertuig kopen, vertelde Doug Goist, een programmamanager bij de National Industries for the Blind, aan Lifewire in een e-mail interview.

"Voor het eerst in de geschiedenis hoeven mensen die blind zijn niet te vertrouwen op de beperkingen van het openbaar vervoer of vrienden en familie om door de wereld om hen heen te navigeren", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: