Heb je de nieuwe MacBook Pro echt nodig?

Inhoudsopgave:

Heb je de nieuwe MacBook Pro echt nodig?
Heb je de nieuwe MacBook Pro echt nodig?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe MacBook Pro is als het verlanglijstje van een Mac-nerd.
  • De chips zijn indrukwekkend, maar de rest van de machine is nog beter.
  • Voor $ 2.000 is het 14-inch instapmodel een koopje.
Image
Image

Apple's nieuwe MacBook Pro is - zoals Apple's keynote speakers op maandag nooit moe van herhalen - de beste MacBook ooit. Maar is het geschikt voor jou?

De nieuwe MacBook Pro is gewoon ongelooflijk. Het afgelopen jaar leken geruchten over de professionele Apple Silicon-laptop meer op wishcasting dan op geloofwaardige lekken. En toch kwamen ze allemaal uit. Van het dunne scherm met micro-LED-ondersteuning tot een HDMI-poort en SD-kaartsleuf, een enorme 64 GB RAM-capaciteit en de triomfantelijke terugkeer van de MagSafe-oplader: het lijkt alsof Apple zijn obsessie met minimalisme heeft afgeschud. De computer is indrukwekkend. Maar is het geschikt voor jou?

"Voor het eerst in vijf jaar ziet de MacBook Pro eruit alsof hij is ontworpen door en voor mensen die van computers houden", zegt de op Apple gerichte app-ontwikkelaar Marco Arment op Twitter.

De prijs is… toch?

Image
Image

Hoewel $ 2.000 voor een laptop steil is, als je bedenkt wat je krijgt, is het een redelijk goede prijs. Dit artikel gaat niet in op de details van de specificaties, maar als u op zoek bent naar een Windows-laptop met dit soort kracht, batterijduur en slanke behuizing, met deze kwaliteit van het scherm, voor $ 2.000, dan veel succes.

Zelfs het basismodel ziet er handig uit. Meestal ontbreekt het de instapapparaten van Apple aan opslagruimte of RAM, of beide. De goedkoopste 14-inch MacBook Pro wordt geleverd met 16 GB RAM en een 512 GB SSD voor opslag. Dat is redelijk, hoewel 1TB waarschijnlijk realistischer is voor de meeste professionele gebruikers.

Zelfs de topversie, het 16-inch model met alle opties maximaal, kost iets meer dan $ 6.000. Gek geld voor jou en mij misschien, maar voor mensen die de kracht echt nodig hebben, dat is meer dan acceptabel.

Maar de grote vraag is, heb je al die kracht nodig?

Hoe zit het met de lucht?

Image
Image

In Apple-taal betekent "pro" gewoon luxe en duur. Behalve nu, de nieuwe MacBook Pro is eigenlijk pro. De meeste mensen, zelfs degenen onder ons die behoorlijk intensieve videobewerking, muziekproductie of codering uitvoeren, kunnen dit op de MacBook Air. De M1 Max- en M1 Pro-chips in de MacBooks Pro zijn veel krachtiger dan de meesten van ons nodig hebben.

En toch zijn de Pro's zoveel meer. Ze hebben nu SD-kaartsleuven voor camera- of audiobestanden of voor het toevoegen van extra opslagruimte. De HDMI-poort betekent een dongle minder voor de kantoorprojector. En de MagSafe, met zijn gekleurde LED-statuslampje, is gewoon geweldig.

En dan is er nog het scherm, superhelder en geweldig voor alles, inclusief Netflix kijken met 120Hz Pro Motion. Het luidsprekersysteem in de oude 16-inch MacBook Pro was indrukwekkend, dus de nieuwe zou uitstekend moeten zijn.

Het punt is dat als je eenmaal begint met het aanpassen van de MacBook Air om de basisspecificaties van de Pro-opslag en RAM te bereiken, de prijzen verleidelijk dichtbij zijn. Waarschijnlijk door het ontwerp. Een Air van 16 GB en 1 TB kost $ 1.649. Dat komt dicht genoeg in de buurt van de MacBook Pro van $ 1.999 om twee keer na te denken.

Nadelen?

Image
Image

Er is niet veel niet leuk aan de nieuwe machines, hoewel er altijd wel iets is.

"Het is grappig dat de marketingpagina de notch pas halverwege laat zien", vertelde iOS-app-ontwikkelaar en ontwerper Graham Bower aan Lifewire via een direct bericht. "Wat heel veelzeggend is als je bedenkt hoe ze normaal gesproken zouden willen laten zien hoe dun die bovenste rand is."

In de praktijk zal de inkeping niet vervelender zijn dan op de iPhone, vooral omdat deze zich in de menubalk bevindt. Maar er zijn nog enkele andere overwegingen die ervoor kunnen zorgen dat u in plaats daarvan voor de MacBook Air kiest.

Een is gewicht. De Pro is zwaarder en dikker dan de Air (3,5 pond of 4,7 pond voor de Air 2,8 pond). Een andere is de levensduur van de batterij. De Air verslaat de kleinere Pro met 18 uur tegen 17 uur (hoewel de gigantische 16-incher 21 uur ha alt).

Maar echt, er zijn maar heel weinig nadelen. Het was misschien leuk geweest om een mobiele optie te hebben, zoals de iPad, of een brede FaceTime-camera met Center Stage, maar eigenlijk is bijna alles hier uitstekend.

De enige vraag is, hoe lang duurt het voordat al deze nieuwe functies naar de MacBook Air komen?

Aanbevolen: