Hoe Netflix te spelen op een projector vanaf Android

Inhoudsopgave:

Hoe Netflix te spelen op een projector vanaf Android
Hoe Netflix te spelen op een projector vanaf Android
Anonim

Dit artikel beschrijft de beste manieren om Netflix-films op je projector te zetten, zelfs als je geen wifi hebt.

Stream via wifi met een mediaspeler

Als je toegang hebt tot een Wi-Fi-netwerk, is het aansluiten van de projector op een mediaspeler de gemakkelijkste oplossing. Zolang de projector een HDMI-poort heeft, kunt u elk apparaat voor mediastreaming op de projector aansluiten. Aangezien Android draadloos verbinding kan maken met die apparaten, wordt het afspelen van Netflix op de projector net zo eenvoudig als het streamen naar uw tv.

  1. Met de projector ingeschakeld, sluit u de mediaspeler aan op een open HDMI-poort en wacht u tot deze is ingeschakeld. Het apparaat heeft mogelijk een extra USB-kabel voor stroomvoorziening; het moet ook worden aangesloten op de tv of een stopcontact.
  2. Stel het streamingapparaat in als het nog niet is geconfigureerd voor gebruik met je wifi.

    Als je hulp nodig hebt, bekijk dan onze Chromecast-configuratie of Roku-configuratie-instructies.

  3. Open de Netflix-app en tik op de cast-knop rechtsboven.

  4. Kies het apparaat dat op de projector is aangesloten.
  5. Zoek de titel die je wilt bekijken en kies Play.

    Image
    Image

In plaats van vanaf je telefoon af te spelen, laadt het streamingapparaat de video via wifi rechtstreeks naar de projector. Je kunt de Netflix-app op het streamingapparaat gebruiken om het afspelen te regelen.

Verbind met de projector via HDMI

Als je geen streaming media-apparaat of een sterke Wi-Fi-verbinding hebt, is een optie om Netflix vanaf je Android naar een projector af te spelen, de twee met een HDMI-kabel te verbinden.

Als je geen wifi hebt of als de projector te ver van de router verwijderd is, kan de mobiele verbinding van je telefoon (als je de gegevens ervoor hebt) Netflix naar je telefoon streamen en zal de HDMI-kabel passeren het op de projector.

Deze methode gebruikt de oplaadpoort van je telefoon, dus je kunt niet tegelijkertijd opladen terwijl je Netflix speelt, tenzij je een draadloze oplader gebruikt die die poort openhoudt voor gebruik. Een alternatief is om te kiezen voor een MHL-kabel waarmee je tegelijkertijd kunt opladen. Als je die route volgt, kijk dan op deze pagina MHL-apparaten om te controleren of zowel je telefoon als de projector dit ondersteunen.

  1. Controleer het type USB-poort dat uw Android-apparaat gebruikt. Nieuwere gebruiken USB-C. Als je eenmaal weet welke poort je Android-telefoon heeft, moet je er een USB-naar-HDMI-adapter voor vinden.
  2. Bevestig het USB-uiteinde op uw telefoon en het HDMI-uiteinde op de projector.
  3. Begin met het afspelen van de video op je telefoon, en het zal het automatisch spiegelen op de projector, inclusief audio.

Sommige projectoren ondersteunen Miracast

Als uw projector Miracast heeft ingebouwd, kunt u rechtstreeks verbinding maken vanaf uw telefoon, zonder dat er hardware nodig is (zelfs geen router). Deze methode is ideaal als u niet geïnteresseerd bent in een HDMI-kabel of streamingapparaat en uw apparaten schermspiegeling ondersteunen.

Als je deze methode hebt gekozen om Netflix op je projector af te spelen omdat er geen wifi-netwerk in de buurt is, moet je eerst de video's downloaden via de Netflix-app of de mobiele data van je telefoon gebruiken.

Veel telefoons ondersteunen Miracast, maar niet alle. Als de jouwe dat wel doet, zullen de volgende stappen je op weg helpen (deze stappen zijn misschien niet de exacte stappen voor jouw setup, maar ze zouden dichtbij genoeg moeten zijn om je te brengen waar je heen moet):

  1. Gebruik de Input-knop op de projector of de afstandsbediening om Screen Mirroring. te selecteren

    Op sommige projectoren heet de knop die u zoekt LAN. Wanneer de projector een menu toont, ga naar Network > Screen Mirroring > ON.

  2. Trek het meldingsmenu op je telefoon omlaag door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen en kies de optie voor spiegelen. Afhankelijk van uw apparaat kan het Screen Mirroring, Smart View, Cast,heten Snel verbinden , enz.

    Als je het niet kunt vinden, open dan de instellingen en zoek het in de Connections of Display > Draadloos display gebied.

  3. Selecteer de projector wanneer u deze ziet. Het kan iets worden genoemd dat je niet herkent, maar het is waarschijnlijk de juiste als het het enige item op de lijst is.
  4. Gebruik de Netflix-app om de video af te spelen. Het wordt automatisch weergegeven op de projector.

Aanbevolen: