Bluetooth inschakelen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Bluetooth inschakelen op Windows 10
Bluetooth inschakelen op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Instellingen: Ga naar Start > Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten en schakel Bluetooth in.
  • Action Center: Klik op het Action Center-pictogram en klik op de Bluetooth-kaart, die van grijs naar donkerblauw verandert.
  • Zodra Bluetooth is ingeschakeld, kunt u een hoofdtelefoon en andere apparaten aansluiten of bestanden verzenden en ontvangen via Bluetooth.

In dit artikel wordt beschreven hoe u Bluetooth inschakelt op een laptop of desktopcomputer met Windows 10, inclusief waar u de Bluetooth-bedieningselementen kunt vinden in de instellingen en het actiecentrum.

Waar is de Bluetooth-instelling in Windows 10?

Als je Bluetooth wilt inschakelen voor een desktop- of laptopcomputer met Windows 10, moet je eerst weten waar de Bluetooth-instellingen zich bevinden. Dan is het eenvoudig om ze in en uit te schakelen.

  1. Klik op de Start (Windows) knop in de rechter benedenhoek van uw scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image

    U kunt ook op de Windows-toets + X op uw toetsenbord drukken om het Windows Power User-menu te openen en van daaruit Settings selecteren, of u kunt zoeken naar Settings in de Windows-zoekbalk en de Settings App uit de resultaten selecteren.

  3. Selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  4. Als het nog niet is geselecteerd, selecteert u Bluetooth en andere apparaten.

    Image
    Image
  5. Op het scherm Bluetooth en andere apparaten zet u Bluetooth On.

    Image
    Image

Schakel Bluetooth in in Windows 10 vanuit het actiecentrum

Een andere manier om toegang te krijgen tot Bluetooth op uw Windows 10-computer is via het Windows Action Center. Het actiecentrum vermeldt items op uw computer die acties vereisen, zoals verbindingsmeldingen, e-mail- en berichtmeldingen en zelfs resultaten van beveiligingsscans. Er is echter ook een werkbalk voor snelle toegang in het actiecentrum waarmee u snel en gemakkelijk naar een bepaalde instelling kunt gaan. Vanuit dit menu kun je Bluetooth snel in- en uitschakelen.

  1. Klik op uw Windows-bureaublad op het Action Center pictogram in de rechter benedenhoek.

    Image
    Image
  2. Het actiecentrum schuift open, met het snelle toegangsmenu onderaan het scherm. Klik op de Bluetooth-kaart om Bluetooth snel in of uit te schakelen. Het is grijs als Uit en donkerblauw als Aan.

    Image
    Image
  3. Als u toegang wilt tot uw Bluetooth-instellingen, klikt u met de rechtermuisknop op de Bluetooth-kaart en kiest u vervolgens Ga naar Instellingen in het menu.

    Image
    Image

Bluetooth gebruiken op uw Windows 10-computer

Zodra je weet waar de Bluetooth-instellingen zijn in Windows 10 en hoe je ze kunt inschakelen, kun je je desktop of laptop verbinden met andere Bluetooth-apparaten, zoals oordopjes, koptelefoons en Bluetooth-randapparatuur. U kunt ook Bluetooth gebruiken met Delen in de buurt in Windows 10 om bestanden te delen met andere apparaten.

Aanbevolen: