Hoe de routergeschiedenis te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe de routergeschiedenis te controleren
Hoe de routergeschiedenis te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Controleer routerlogboeken door in te loggen op uw router via de webbrowser en te zoeken naar een instelling voor Logboeken of Geschiedenis.
  • Routergeschiedenis toont alleen IP-adressen van bekeken websites, maar het is een startpunt.
  • Sommige routers geven alleen de geschiedenis van het apparaat weer en hoe betrouwbaar het is geweest in plaats van iets specifieks over bezochte sites.

Dit artikel leert je hoe je de geschiedenis van je router kunt controleren en legt uit wat routerlogboeken laten zien.

Hoe controleer ik de geschiedenis van mijn wifi-router?

Het controleren van de geschiedenis van je router is een relatief eenvoudig proces, maar het verandert enigszins afhankelijk van het merk router dat je bezit. De algemene stappen zijn vergelijkbaar, maar de interface van uw router kan er anders uitzien dan op de schermafbeeldingen.

Om in te loggen op uw router, moet u het IP-adres invoeren. De meeste routers gebruiken 192.168.0.1 als het standaard IP-adres, maar sommige gebruiken in plaats daarvan 192.168.1.1 of 192.168.2.1.

  1. Log in op uw router via uw webbrowser.

    Image
    Image
  2. Klik op Geavanceerd.

    Image
    Image

    Afhankelijk van de router die u gebruikt, moet u mogelijk op iets anders klikken, zoals Beheer, Logboeken of zelfs Apparaatgeschiedenis.

  3. Klik op Systeem.

    Image
    Image

    Nogmaals, de opties die je nodig hebt, kunnen enigszins verschillen. Zoek naar iets dat te maken heeft met systeemlogboek of geschiedenis.

  4. Klik op Systeemlogboek.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden en blader door de geschiedenis van je router. Bij sommige routers kunt u de resultaten filteren om specifieke items in het logboek te bekijken.

    Image
    Image

Kunt u de wifi-geschiedenis controleren?

Met sommige routers kun je meer van je wifi-geschiedenis bekijken, zoals een zogenaamde uitgaande logtabel. U kunt enkele IP-adressen van websites zien waar u of iemand in uw netwerk heeft gebladerd. Zo vind je het.

  1. Log in op uw router via uw webbrowser.
  2. Zoek naar iets dat Uitgaande logboektabel, Systeemlogboek, Verbindingenlogboek of iets dergelijks heet en klik erop.
  3. Scroll door de lijst met IP-adressen.
  4. Sommige routers vermelden de clientnaam ernaast. Dat is de naam van het apparaat waarmee naar die website werd gebladerd.
  5. Zoek het IP-adres op via het internet WHOIS-systeem.

Kan ik zien welke websites zijn bezocht via mijn wifi?

Bij sommige routers wel, maar er zijn enkele beperkingen. Hier is een blik op de belangrijkste om te overwegen.

  • Het is niet altijd legaal. Het is alleen toegestaan om dergelijke informatie op te zoeken als het uw router is. Als je de verbinding van iemand anders gebruikt, stop dan. Je zou de browsegeschiedenis van iemand anders niet moeten controleren.
  • U kunt alleen IP-adressen zien Een router houdt niet in de gaten waar u naar kijkt, zoals familiebeveiligingssoftware dat zou kunnen. In plaats daarvan vermeldt het eenvoudig IP-adressen en het verkeer van de website. Mogelijk moet u verder onderzoek doen om de bron van het IP-adres te vinden.
  • Het is mogelijk om bepaalde websites te blokkeren. Je kunt specifieke IP-adressen blokkeren met de meeste routerinstellingen via de optie Content Filtering.
  • Je kunt er beter met de persoon over praten. Als je iets hebt gezien dat een probleem zou kunnen zijn in de logs van de router en je kunt het terugkoppelen naar een bepaalde gebruiker, kan het vriendelijker zijn om met hen te praten over het probleem dat je ervaart dan het simpelweg te blokkeren.

FAQ

    Hoe wis ik de geschiedenis van mijn wifi-router?

    Je kunt de wifi-geschiedenis van je router wissen door in te loggen op je router via een webbrowser. Zoek naar een optie zoals Clear System Log in hetzelfde gedeelte waar u uw wifi-geschiedenis kunt bekijken. U moet ook de cache van uw browser wissen.

    Hoe verberg ik mijn internetgeschiedenis?

    Als je anoniem op internet wilt surfen, gebruik dan een privéwebbrowser en een beveiligde zoekmachine die de sites die je bezoekt niet bijhoudt, zoals DuckDuckGo. Browsers zoals Chrome en Firefox hebben ook privé-browsingmodi.

    Kan ik mijn internetprovider om mijn internetgeschiedenis vragen?

    Nee. U kunt uw internetgeschiedenis niet opvragen bij uw ISP. Als u niet wilt dat uw internetprovider (of de overheid of hackers) uw internetgeschiedenis bijhoudt, overweeg dan een virtueel particulier netwerk (VPN).

Aanbevolen: