Carbonite Review (bijgewerkt voor september 2022)

Inhoudsopgave:

Carbonite Review (bijgewerkt voor september 2022)
Carbonite Review (bijgewerkt voor september 2022)
Anonim

Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; u kunt hier meer te weten komen over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen op aankopen die zijn gedaan via onze gekozen links.

Carbonite is een van 's werelds populairste back-upservices in de cloud, en niet zonder reden.

Al hun back-upplannen zijn onbeperkt en worden geleverd met veel functies, waardoor Carbonite bovenaan onze lijst met onbeperkte cloudback-upplannen staat.

Carbonite bestaat al sinds 2006 en heeft een enorm klantenbestand, waardoor dit bedrijf een van de meest gevestigde onder de cloudback-upproviders is.

Blijf lezen voor details over de back-upplannen van Carbonite, bijgewerkte prijsinformatie en een volledige lijst met functies. Raadpleeg onze Veelgestelde vragen over online back-up als u specifieke vragen hebt over online back-ups in het algemeen.

Image
Image

Carbonite is ook eigenaar van Mozy, dat vóór de overname in 2018 zijn eigen online back-upservice was.

Carbonite Plannen & Kosten

Geldig september 2022

Carbonite biedt drie Safe-abonnementen (vroeger werden ze Personal genoemd), allemaal jaarlijks gefactureerd (of met betalingen van 2 of 3 jaar) en ontworpen voor thuiscomputers of kleine bedrijven zonder servers. Onderstaande prijzen zijn voor back-up vanaf één computer zonder kortingen; volg de links voor up-to-date besparingsinformatie.

Carbonite Safe Basic

Carbonite Safe Basic verleent u unlimited opslagruimte voor uw back-upbestanden voor $ 71,99 /jaar ($ 6,00 /maand).

Carbonite Safe Plus

Carbonite's Safe Plus geeft je een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte, net als hun basisabonnement, maar voegt standaard ondersteuning toe voor het maken van back-ups van externe harde schijven en het maken van back-ups van video's. Het is $ 111,99 /jaar ($9,34 /maand).

Carbonite Safe Prime

Net als de twee kleinere abonnementen, biedt Safe Prime van Carbonite u onbeperkte opslagruimte voor uw gegevens. Naast de functies in Basic en Plus, biedt Prime een koeriersherstelservice in geval van een groot verlies. Het is $ 149,99 /jaar ($12,50 /maand).

Als een van de Carbonite Safe-abonnementen goed bij je past, kun je de service 15 dagen vrijblijvend uitproberen.

In tegenstelling tot sommige andere back-upservices biedt Carbonite echter geen 100% gratis cloudback-upplan. Als je maar een kleine hoeveelheid gegevens hebt om een back-up van te maken, bekijk dan onze lijst met gratis cloudback-upplannen voor verschillende oneindig goedkopere opties.

Carbonite-kenmerken

Zoals alle cloudback-upservices, maakt Carbonite een grote initiële back-up en houdt vervolgens automatisch en continu een back-up van uw nieuwe en gewijzigde gegevens.

Bovendien krijg je deze functies met je Carbonite Safe-abonnement:

Carbonite-kenmerken
Functie Carbonite-ondersteuning
Bestandslimieten Nee, maar bestanden groter dan 4 GB moeten handmatig aan de back-up worden toegevoegd
Beperkingen voor bestandstypen Nee, maar videobestanden moeten handmatig worden toegevoegd als ze niet in de Plus- of Prime-abonnementen zitten
Grenzen voor redelijk gebruik Nee
Bandbreedtebeperking Nee
Besturingssysteemondersteuning Windows 11, 10, 8 en 7; Mac 10.10+
Echte 64-bits software Ja
Mobiele apps Ja
Bestandstoegang Bureaubladprogramma en web-app
Versleuteling overzetten 128-bit
Opslagcodering 128-bit
Privé versleutelingssleutel Ja, optioneel
Bestandsversies Beperkt tot 12 versies
Spiegelbeeldback-up Nee
Back-upniveaus Drive-, map- en bestandsniveau
Back-up van toegewezen schijf Nee
Back-up van externe schijf Ja, in de Plus- en Prime-abonnementen
Continue back-up (≤ 1 min) Ja
Back-upfrequentie Continu (≤ 1 min) tot 24 uur
Inactieve back-upoptie Ja
Bandbreedtecontrole Eenvoudig
Offline back-upoptie(s) Nee
Offline hersteloptie(s) Ja, maar alleen met het Prime-abonnement
Lokale back-upoptie(s) Nee
Vergrendeld/Open Bestandsondersteuning Ja
Back-up Optie(s) instellen Nee
Geïntegreerde speler/kijker Ja
Bestanden delen Nee
Synchronisatie met meerdere apparaten Nee
Back-upstatuswaarschuwingen E-mail, plus anderen
Datacentrumlocaties Noord-Amerika en de Europese Unie
Inactief accountbehoud Zolang het abonnement actief is, blijven de gegevens behouden
Ondersteuningsopties Chat en zelfhulp

Onze ervaring met carboniet

Ik weet dat het moeilijk kan zijn om de juiste back-upservice voor de cloud te kiezen - ze lijken allemaal hetzelfde of ze lijken allemaal anders, afhankelijk van je perspectief.

Carboniet is echter een van die diensten die ik heel gemakkelijk aan vele anderen kan aanbevelen. U zult er geen problemen mee hebben om het te gebruiken, ongeacht uw technologie of computervaardigheden. Niet alleen dat, het laat je een back-up maken van al je belangrijke dingen zonder je een arm en een been te belasten.

Blijf lezen voor meer informatie over wat ik wel en niet leuk vind aan het gebruik van Carbonite voor cloudback-up.

Wat we leuk vinden:

Sommige cloudback-upservices bieden slechts één abonnement, waar ik persoonlijk de voorkeur aan geef. Een reeks opties is echter ook niet altijd een slechte zaak, vooral als je opties wilt - en veel mensen doen dat. Dat is een van de redenen waarom ik van Carbonite houd - het heeft drie verschillende abonnementen, die allemaal redelijk geprijsd zijn, aangezien je een onbeperkt bedrag mag back-uppen.

Wat ik ook leuk vind, is hoe gemakkelijk het is om een back-up van je bestanden te maken naar Carbonite. Aangezien dit het belangrijkste is wat je doet bij het maken van een back-up, is het goed dat ze het heel gemakkelijk hebben gemaakt.

In plaats van door het programma te moeten bladeren om te kiezen van welke mappen en bestanden je een back-up wilt maken, zoek je ze gewoon op je computer zoals je normaal zou doen. Klik er met de rechtermuisknop op en kies ervoor om ze aan uw back-upplan toe te voegen.

Bestanden waarvan al een back-up is gemaakt, zijn gemakkelijk te herkennen, evenals bestanden waarvan geen back-up wordt gemaakt, door een kleine gekleurde stip op het pictogram van het bestand.

Mijn eerste back-up met Carbonite is heel goed verlopen, met een back-uptijd die vergelijkbaar is met die van de meeste andere services. Wat u ervaart, hangt sterk af van de bandbreedte die voor u beschikbaar is gedurende deze periode.

Iets anders dat ik op prijs stelde met Carbonite, is hoe eenvoudig het is om je gegevens te herstellen. Om voor de hand liggende redenen denk ik dat herstellen zo eenvoudig mogelijk moet zijn, en Carbonite maakt het zeker een makkie.

Om bestanden te herstellen, bladert u er gewoon online door en maakt u rechtstreeks een back-up van bestanden via het programma alsof ze nog op uw computer staan, zelfs als u ze hebt verwijderd. Omdat Carbonite ten minste drie van de meest recente versies van elk bestand opslaat, ongeacht de leeftijd, en tot 12 versies van elk bestand kan bewaren, maakt Carbonite het eenvoudig om een specifieke versie van een bestand van een andere tijd of dag te herstellen.

Herstellen wordt ook ondersteund door een browser, dus je zou je back-upbestanden naar een andere computer kunnen downloaden als je dat zou willen.

Nog iets dat ik leuk vind, is dat je met Carbonite niet alleen automatisch een back-up van je bestanden kunt maken wanneer er wijzigingen worden gedetecteerd, zoals ik hierboven al zei, maar als je wilt, kun je het schema wijzigen om slechts één keer per dag of tijdens een bepaald tijdsbestek.

Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om alleen 's nachts back-ups uit te voeren, wanneer je je computer niet gebruikt. Het is niet gebruikelijk om een trage computer of een overbelaste internetverbinding te zien wanneer u continu een back-up maakt. Als je dat echter doet, is dit een leuke optie om te hebben.

Wat we niet leuk vinden:

Iets dat ik frustrerend vond tijdens het gebruik van Carbonite, was dat het geen back-up maakte van alle bestanden in de mappen die ik voor back-up heb geselecteerd, omdat het standaard alleen een back-up maakt van bepaalde bestandstypen. Dit is misschien niet erg als je alleen foto's en documenten hebt om een back-up van te maken, maar anders kan het een probleem zijn.

U kunt deze optie echter eenvoudig wijzigen door met de rechtermuisknop te klikken op het bestandstype waarvan u een back-up wilt maken en vervolgens te selecteren om altijd een back-up van dat type bestanden te maken.

In het geval van Carbonite is de reden dat er niet automatisch een back-up van alle bestandstypen wordt gemaakt, om problemen te voorkomen als je al je bestanden op een nieuwe computer zou terugzetten. Het uitsluiten van EXE-bestanden is bijvoorbeeld waarschijnlijk slim vanwege die potentiële problemen.

Iets anders dat ik niet leuk vind aan Carbonite, is dat je niet kunt bepalen hoeveel bandbreedte het programma mag gebruiken voor het uploaden en downloaden van je bestanden. Er is een eenvoudige optie die u kunt inschakelen die het netwerkgebruik beperkt, maar er is geen specifieke reeks geavanceerde opties zoals ik die graag zie.

Laatste gedachten over carboniet

Carbonite is een goede keuze als u zich in een positie bevindt waarin u geen back-up van externe schijven of meer dan één interne schijf hoeft te maken, wat betekent dat hun laagste-tierplan, een relatief goedkope, is perfect voor jou.

Als je niet helemaal zeker weet of je Carbonite moet kiezen als je back-upoplossing, bekijk dan onze recensie van Backblaze. Het is er een die ik regelmatig aanbeveel, naast Carbonite. Misschien vindt u die functie waar u niet zonder kunt.

Aanbevolen: