SugarSync Review (bijgewerkt voor september 2022)

Inhoudsopgave:

SugarSync Review (bijgewerkt voor september 2022)
SugarSync Review (bijgewerkt voor september 2022)
Anonim

Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; u kunt hier meer te weten komen over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen op aankopen die zijn gedaan via onze gekozen links.

SugarSync is een online back-upservice die in re altime online een back-up maakt van uw mappen en deze vervolgens synchroniseert met al uw aangesloten apparaten.

Omdat de cloud wordt gebruikt als een van je apparaten, heb je vanaf elke computer toegang tot al je back-upbestanden en kun je alles herstellen wat je hebt verwijderd.

Image
Image

U kunt hieronder meer lezen over de plannen die SugarSync biedt, evenals een lijst met hun functies en enkele gedachten die we hebben over hun service.

SugarSync-abonnementen en -kosten

Geldig september 2022

Alle drie de back-upplannen van SugarSync zijn identiek in termen van functies. Ze verschillen alleen in opslagcapaciteit, en dus prijs:

SugarSync 100 GB

Het kleinste back-upplan dat u bij SugarSync kunt kopen, is er een dat 100 GB aan gegevens toestaat. Dit abonnement kan worden gebruikt met onbeperkte apparaten.

De prijs is $7,49 /maand.

SugarSync 250 GB

Het volgende SugarSync-abonnement biedt meer dan twee keer zoveel opslagruimte als het kleinere, namelijk 250 GB, en ondersteunt ook het maken van back-ups van onbeperkte computers.

SugarSync's 250 GB-abonnement kan worden gekocht voor $9,99 /maand.

SugarSync 500 GB

SugarSync's derde online back-upplan wordt geleverd met 500 GB back-upruimte en werkt met onbeperkte computers.

Net als de andere twee abonnementen, wordt deze van maand tot maand gekocht en kost $18,95 /maand.

Al deze back-upplannen worden vanaf het begin automatisch ingesteld als proefperiode van 30 dagen. U moet betalingsgegevens invoeren wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, maar er worden pas kosten in rekening gebracht als de proefperiode voorbij is. Je kunt op elk moment annuleren voordat de 30 dagen voorbij zijn.

Er is ook een gratis abonnement met 5 GB aan ruimte waarvoor je je kunt aanmelden met SugarSync, zodat je niet naar binnen hoeft betalingsinformatie, maar deze verloopt na 90 dagen, waardoor u aan het einde van de looptijd al uw bestanden moet verliezen of moet upgraden naar een betaald abonnement.

Bekijk onze lijst met gratis online back-upplannen voor back-upservices die echt gratis abonnementen bieden die geen vervaldatum hebben.

Zakelijke abonnementen zijn ook beschikbaar via SugarSync, beginnend bij 1.000 GB voor drie gebruikers voor $ 55 /maand. Aangepaste bedrijfsplannen kunnen worden gemaakt als er meer dan 10 gebruikers nodig zijn.

SugarSync-functies

SugarSync maakt vrijwel onmiddellijk een back-up van uw bestanden nadat ze zijn gewijzigd. Dit betekent dat er voortdurend een back-up van uw gegevens wordt gemaakt en online wordt opgeslagen, wat een uiterst belangrijke functie is voor een geweldige back-upservice.

Er zijn echter enkele functies in SugarSync die niet zo goed zijn als die van andere back-upservices.

SugarSync-functies
Gemeenschappelijke functie voor online back-up SugarSync-ondersteuning
Bestandslimieten Nee, maar de web-app beperkt uploads tot 300 MB per bestand
Beperkingen voor bestandstypen Ja; e-mailbestanden, actieve databasebestanden en meer
Grenzen voor redelijk gebruik Nee
Bandbreedtebeperking Nee
Besturingssysteemondersteuning Windows 10, 8 en 7; macOS 10.12 en hoger
Echte 64-bits software Nee
Mobiele apps Android, iOS
Bestandstoegang Desktop-app, web-app, mobiele app
Versleuteling overzetten TLS
Opslagcodering 256-bit AES
Privé versleutelingssleutel Nee
Bestandsversies Beperkt tot vijf eerdere versies
Spiegelbeeldback-up Nee
Back-upniveaus Map
Back-up van toegewezen schijf Nee
Back-up van externe schijf Nee
Continue back-up (≤ 1 min) Ja
Back-upfrequentie Continu (≤ 1 min) tot 24 uur
Inactieve back-upoptie Nee
Bandbreedtecontrole Ja, maar alleen eenvoudige bediening
Offline back-upoptie(s) Nee
Offline hersteloptie(s) Nee
Lokale back-upoptie(s) Nee
Vergrendeld/Open Bestandsondersteuning Nee
Back-up Optie(s) instellen Nee
Geïntegreerde speler/kijker Ja
Bestanden delen Ja
Synchronisatie met meerdere apparaten Ja
Back-upstatuswaarschuwingen Nee
Datacentrumlocaties Onbekend
Ondersteuningsopties E-mail, telefoon, blog en chat

Onze ervaring met SugarSync

Over het algemeen vinden we SugarSync erg leuk. Ze bieden een aantal leuke functies en hun back-upsoftware is heel gemakkelijk te gebruiken.

Er zijn echter enkele dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een van hun abonnementen koopt (daarover hieronder meer).

Wat we leuk vinden

SugarSync's web-app laat je bestanden uploaden tot wel 300 MB, wat nogal wat is. Dit betekent dat je vanaf elke computer kunt inloggen op je SugarSync-account en video's, afbeeldingen, muziek en andere bestanden kunt uploaden en ze naar al je apparaten kunt laten synchroniseren.

Je kunt ook e-mailbijlagen uploaden naar SugarSync door ze naar een uniek e-mailadres te sturen dat aan je account is gekoppeld. Dit is een heel gemakkelijke manier om uw belangrijke e-mailbijlagen op te slaan of om uzelf snel bestanden te sturen, en het kan zelfs door ieders e-mailadres worden gebruikt, niet alleen uw eigen e-mailadres. Dit betekent dat je vrienden je bestanden kunnen sturen vanuit hun eigen e-mailaccount.

Bestanden die naar uw account zijn gemaild, worden weergegeven in de map "Geüpload per e-mail" van uw account. Sommige bestandstypen kunnen niet via e-mail worden verzonden, de volledige lijst vindt u hier.

We hebben geen netwerkvertraging of enig ander probleem met de computerprestaties opgemerkt tijdens het synchroniseren van bestanden van en naar ons SugarSync-account. De bestanden werden snel geüpload en gedownload en leken net zo snel als andere back-upservices die we hebben geprobeerd.

Het is belangrijk om te begrijpen dat back-upsnelheden voor bijna iedereen zullen variëren, omdat ze afhankelijk zijn van de beschikbare bandbreedte die je hebt tijdens het maken van back-ups en het synchroniseren van bestanden. Bekijk welke andere factoren een rol spelen op het gebied van back-upsnelheid in onze Veelgestelde vragen over online back-up.

Als je een map deelt met andere SugarSync-gebruikers en zij bestanden uit die map verwijderen, gaan de bestanden naar een speciaal gedeelte van het gedeelte 'Verwijderde items' van de webapp. We vinden dit leuk omdat het het vinden van een verwijderd item uit een gedeelde map veel gemakkelijker te vinden maakt dan dat je ook door de verwijderde items uit niet-gedeelde mappen moet kijken.

We vinden het ook geweldig dat SugarSync je verwijderde bestanden 30 dagen bewaart. Ze voor altijd bewaren zou nog beter zijn, maar 30 dagen biedt nog steeds een mooi tijdsbestek om uw bestanden op te halen als dat nodig is.

Met de herstelfunctie in SugarSync kun je je bestanden terugzetten naar je apparaten zonder dat je op de computer hoeft te staan die er oorspronkelijk een back-up van heeft gemaakt. Omdat SugarSync werkt met tweerichtingssynchronisatie, wordt alles wat u via de webapp in uw account invoert, weergegeven op de andere apparaten. Dus wanneer u een verwijderd bestand vanuit de web-app terugzet naar de oorspronkelijke map, wordt het automatisch terug gedownload naar de apparaten, wat erg fijn is.

Wat we echter niet leuk vinden aan het herstellen van bestanden met SugarSync, is dat je het vanuit de web-app moet doen. Je kunt niet zomaar de desktopsoftware openen en je bestanden daar herstellen, zoals sommige back-upservices toestaan.

We vinden het ook prettig dat eerdere versies van uw bestanden die SugarSync voor u beschikbaar heeft, niet meetellen voor uw opslagruimte. Dit betekent dat als je een videobestand van 1 GB hebt met vijf eerdere versies opgeslagen en direct beschikbaar voor gebruik, zolang je niet al die versies opslaat in je SugarSync-account, alleen de huidige versie ruimte in beslag neemt. In dit geval zou slechts 1 GB opslagruimte worden gebruikt, hoewel er in totaal 6 GB aan gegevens beschikbaar is.

De mobiele app van SugarSync is erg fijn, zodat je onderweg naar muziek kunt luisteren, foto's kunt openen en zelfs documenten en video's kunt bekijken. Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden voor de web-app. Als je SugarSync vanuit de web-app gebruikt, kun je alleen een voorbeeld van afbeeldingsbestanden bekijken. Als je op een document, video, afbeelding of een ander type bestand klikt, wordt je eenvoudigweg gevraagd om het te downloaden.

Hier zijn enkele andere dingen die we erg leuk vinden aan SugarSync:

  • Mobiele app ondersteunt automatische back-up van uw foto's en video's
  • Meerdere bestanden en mappen kunnen in één keer van uw account worden gedownload, waar ze allemaal worden gecombineerd in één ZIP-bestandsdownload
  • Een zoekfunctie kan worden gebruikt om bestanden en mappen in uw SugarSync-account te vinden, zelfs tussen de verwijderde items
  • Bestanden van elke grootte kunnen met iedereen worden gedeeld, zelfs als ze geen SugarSync-account hebben
  • Met een Microsoft Outlook-plug-in kunt u gemakkelijk grote bestanden verzenden door verbinding te maken met uw SugarSync-account

We moeten ook de mogelijkheden voor wissen op afstand vermelden die worden aangeboden door SugarSync. Dit is een fantastische functie waarmee je op afstand kunt uitloggen bij SugarSync vanaf al je apparaten en op afstand de bestanden van die apparaten kunt verwijderen. Deze functie komt van pas als bijvoorbeeld uw laptop wordt gestolen. Als u dit doet, worden de bestanden niet uit de web-app verwijderd, alleen van de apparaten. Dit betekent dat nadat je de apparaten hebt gewist, je nog steeds al je gegevens van de web-app naar een andere computer kunt downloaden.

Wat we niet leuk vinden

Van sommige mappen en bestandstypen kan geen back-up worden gemaakt met SugarSync. Bijvoorbeeld, "C:\Program Files\", dat alle installatiebestanden bevat voor de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd, kan niet worden geback-upt omdat SugarSync zegt dat dit "serie prestatieproblemen" zou veroorzaken, en we zijn het daar niet mee oneens.

Het is echter belangrijk om te weten dat hoewel ze zeggen dat je een back-up van elke map kunt maken, dat je dat echt niet kunt doen. U kunt hier meer details en andere voorbeelden hiervan zien.

SugarSync maakt ook geen back-up van bestanden die u momenteel gebruikt. Helaas is een manier waarop ze hiermee omgaan, door sommige soorten bestanden uit te sluiten die vaak in gebruik zijn, zoals het PST-bestand van Microsoft Outlook. Dit betekent dat zelfs als u Outlook zou afsluiten en daarom het PST-bestand niet meer zou gebruiken, SugarSync er nog steeds geen back-up van zou maken.

Ze hebben wel oplossingen voor dit soort dingen, maar het is zeker een nadeel, vooral als je bedenkt dat andere cloudback-upservices geautomatiseerde oplossingen voor dit probleem hebben gevonden.

Hier zijn enkele andere dingen over SugarSync waar u aan moet denken voordat u een van hun back-upplannen overneemt:

  • Met de web-app kun je geen mappen uploaden (maar hij accepteert wel gelijktijdige uploads van meerdere bestanden)
  • Nadat je een bestand vijf keer hebt gewijzigd, zijn de oudere versies ervan niet langer beschikbaar omdat versiebeheer beperkt is tot vijf versies. Sommige back-upservices staan onbeperkt versiebeheer toe
  • Telefoonondersteuning kost $99,99 extra /jaar
  • U kunt bestandsoverdrachten niet pauzeren (dit geldt voor de desktop-, mobiele en web-app)
  • Mappen op versleutelde harde schijven kunnen niet worden geback-upt met SugarSync tenzij BoxCryptor is gebruikt om ze te versleutelen

Ten slotte willen we dat online back-upprogramma's goede bandbreedtecontroles hebben, zodat we expliciet kunnen definiëren hoe snel bestanden op ons netwerk mogen worden overgedragen. Helaas laat SugarSync je niet de exacte snelheid bepalen waarmee het je bestanden synchroniseert. Je krijgt een hoge/gemiddelde/lage instelling, maar je kunt het bijvoorbeeld niet hebben, maximale downloads van 300 KB/s.

Definitieve gedachten over SugarSync

Als synchronisatie tussen je apparaten iets is waar je in geïnteresseerd bent naast een solide cloudback-upplan, denken we dat je waarschijnlijk een winnaar hebt met SugarSync.

Over het algemeen bieden ze ook gewoon heel veel coole functies, die je niet overal zult vinden. Ze hebben zich zeker onderscheiden, vooral met hoe gul ze zijn met waar en hoe je een back-up kunt maken van je gegevens en ze kunt herstellen.

Er zijn tal van andere back-upservices waaruit je kunt kiezen als je niet zeker weet of SugarSync is wat je zoekt, vooral als het ontbreken van een onbeperkt abonnement een dealbreaker is. Enkele van onze favorieten zijn Backblaze en Carbonite.

Aanbevolen: