Apple laat apps linken naar externe aanmeldingspagina's

Apple laat apps linken naar externe aanmeldingspagina's
Apple laat apps linken naar externe aanmeldingspagina's
Anonim

Apple heeft aangekondigd dat het lezers-apps zal toestaan om klanten rechtstreeks te koppelen aan hun eigen, externe aanmeldingspagina's.

De aankondiging werd gedaan op Apple's Newsroom-blog, waar het bedrijf zei dat het de wijziging begin 2022 wereldwijd zal toepassen.

Image
Image

Een reader-app verwijst naar een applicatie die inhoud of een abonnement biedt aan betalende gebruikers. Netflix en Spotify zijn voorbeelden van reader-apps.

Voorafgaand aan deze wijziging eiste Apple van ontwikkelaars dat ze het ingebouwde betalingssysteem gebruikten om in de Apple Store te worden vermeld. Op die manier kon Apple, telkens wanneer iemand zich aanmeldde voor een abonnement, een commissie innen van de ontwikkelaar.

Volgens The Verge liep die commissie op tot 30%. Ontwikkelaars weigerden de commissie te betalen, waardoor gebruikers zich niet konden aanmelden voor een reader-app-abonnement op de iOS-app. In plaats daarvan moesten die gebruikers zich buiten de app aanmelden voor het abonnement.

In de post stelt Apple dat het een enkele in-app-link naar de website van een dienst zal toestaan, zodat gebruikers hun accounts kunnen instellen en beheren. Het bedrijf zei dat dit "ontwikkelaars meer flexibiliteit en middelen geeft…"

Ondanks dit schijnbaar goede nieuws, zijn critici onverbiddelijk. Spotify-CEO Daniel Ek tweette dat hoewel dit een goede zet is, het probleem nog steeds bestaat. Ek zegt dat ontwikkelaars eerlijkere regels willen die voor iedereen gelijk gelden.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat deze nieuwe wijziging alleen van toepassing is op audio, muziek, video, boeken en andere geselecteerde vormen van inhoud.

Het is niet bekend of Apple de nieuwe regel voor de reader-app zal uitbreiden naar gaming-apps of andere abonnementsdiensten.

Aanbevolen: