Hoe te linken naar een specifiek onderdeel in een YouTube-video

Inhoudsopgave:

Hoe te linken naar een specifiek onderdeel in een YouTube-video
Hoe te linken naar een specifiek onderdeel in een YouTube-video
Anonim

Wat u moet weten

  • Makkelijkst: Open de YouTube-video > cue deze tot het punt dat u wilt delen > druk op Share > kopieer de URL en verzend deze.
  • Handmatig: Open de YouTube-video en kopieer de URL. Voeg vervolgens &t= toe aan de tijd, zoals &t=1m30s.
  • Gebruik in plaats daarvan ?t=voor verkorte URL's.

Dit artikel legt uit hoe je naar een specifiek deel van een YouTube-video linkt met behulp van de Share-functie of door een tijdstempel toe te voegen. Deze stappen zijn alleen van toepassing op desktopgebruikers. Alle browsers worden ondersteund.

Maak een YouTube-link met een tijdstempel met behulp van de deelfunctie

De eenvoudigste methode is om een tijdstempel toe te voegen met behulp van de opties voor delen van YouTube.

  1. Open de YouTube-video die je wilt delen en speel deze af of blader door de tijdlijn totdat je het exacte moment bereikt dat je in de tijdstempel wilt gebruiken.
  2. Stop de video.
  3. Klik op de Share-knop om de pop-up voor delen te openen.
  4. Selecteer het selectievakje onder de URL met de tekst Begin om en pas eventueel de tijd aan als deze niet correct is.

    Image
    Image
  5. Kopieer de bijgewerkte verkorte URL met de tijdstempel toegevoegd.
  6. Deel deze nieuwe URL en iedereen die erop klikt, ziet de video beginnen op het door jou opgegeven tijdstempel. In de video van The Goonies kan de URL er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Handmatig een tijdstempel toevoegen aan een YouTube-URL

Om handmatig een tijdstempel toe te voegen, open je de YouTube-video in je browser en zoek je de URL voor deze video in de adresbalk van je browser. Dit is de URL die bovenaan het browservenster wordt weergegeven wanneer je een video op YouTube bekijkt.

Afhankelijk van de URL zijn er twee manieren om een tijdstempel aan de video toe te voegen:

  • &t=1m30s of
  • ?t=1m30s

Gebruik het ampersand-voorbeeld als de URL een vraagteken bevat, bijvoorbeeld als het eindigt op

watch?v=Sf5FFA1j590

Korte URL's die worden vermeld als youtu.be hebben geen vraagteken, dus die zouden het tweede voorbeeld hierboven moeten gebruiken.

Hier zijn twee voorbeelden die naar hetzelfde punt in de video springen (met behulp van de twee verschillende tijdstempelopties van hierboven):

  • https://www.youtube.com/embed/Sf5FfA1j590&t=1h10s
  • https://www.youtube.com/embed/Sf5FfA1j590?t=1h10s

De tijd die je kiest kan van alles zijn: uren, minuten of seconden. Als de video na 56 minuten moet worden gestart, is t=56m alles wat je hoeft op te nemen. Als het 12 minuten en 12 seconden zou moeten zijn, t=12m12s is hoe je het zou schrijven. Een tijdstempel van 2 uur en 5 seconden kan het minutenveld helemaal overslaan: t=2h5s

FAQ

    Hoe voeg ik tijdstempels toe aan mijn YouTube-video's?

    Log in bij YouTube Studio, ga naar Content en kies een video. Voeg in de beschrijving een lijst met tijdstempels en titels toe die beginnen met 00:00. Om automatische tijdstempels toe te voegen, selecteer Meer weergeven > Automatische hoofdstukken toestaan.

    Hoe krijg ik mijn YouTube-kanaallink?

    Log in bij YouTube Studio en ga naar Customization > Basic info. Je YouTube-kanaallink wordt weergegeven onder Kanaal-URL.

    Hoe voeg ik een YouTube-link toe aan mijn Instagram-verhaal?

    Om een link naar een Instagram-verhaal toe te voegen, maak je je verhaal en tik je op het Link-pictogram (de ketting). Tik op URL en voer de URL in.

Aanbevolen: