Hoe Venmo te gebruiken om gemakkelijk geld te verzenden en te ontvangen

Inhoudsopgave:

Hoe Venmo te gebruiken om gemakkelijk geld te verzenden en te ontvangen
Hoe Venmo te gebruiken om gemakkelijk geld te verzenden en te ontvangen
Anonim

Dus je weet alles over Venmo en bent klaar om het te gaan gebruiken? Geweldig, we hebben de stappen en tips om u op weg te helpen.

Venmo Aanmelden en inloggen

Ten eerste moet je de app downloaden voor iOS of Android (Windows-apparaten ondersteunen Venmo niet). In de app kies je een manier om een account aan te maken via Facebook of met een e-mailadres. Je moet een mobiel nummer valideren door de code in te voeren die ze je sms'en, dan ben je klaar om een account aan te maken.

Je account bevat een foto, wat van cruciaal belang is, omdat het mensen in staat stelt snel te verifiëren dat jij degene bent die ze willen betalen.

U kiest ook een unieke gebruikersnaam waarmee andere gebruikers naar u kunnen zoeken om geld aan te vragen of te verzenden. De app vraagt of je naar Facebook wilt linken (als je je nog niet hebt geregistreerd via het socialemediaplatform) en vraagt vervolgens of je je telefooncontacten wilt synchroniseren om Venmo-gebruikers te vinden die je al kent.

Venmo-beveiligingsinstellingen aanpassen

Nadat je je profiel hebt gemaakt, leidt Venmo je door de beveiligingsopties. De standaardinstelling van de app is Openbaar, wat betekent dat iedereen die de app gebruikt je activiteiten kan zien. U kunt dat wijzigen door naar Profile > Instellingen > Privacy te gaan als u liever niet wilt dat uw gesplitste tabblad naar cyberspace wordt uitgezonden en door anderen wordt becommentarieerd. gebruikers. Het betalingsbedrag zelf wordt niet weergegeven, maar de informatie van/naar en eventuele opmerkingen zijn openbaar zichtbaar, tenzij u uw instellingen bijwerkt.

Je andere beveiligingsopties zijn Vrienden, waar alleen mensen die jij en de afzender kennen in de app je transacties zien, of Privé, die alleen de betaler/begunstigde toont. Als jij en een vriend verschillende privacy-instellingen hebben, gebruikt Venmo standaard de instelling die meer beperkt is tussen de twee mensen die bij de transactie betrokken zijn.

Image
Image

Voor extra beveiliging kun je Instellingen gebruiken om Touch ID of een toegangscode te vereisen om Venmo te openen.

Een betalingsoptie toevoegen aan Venmo

Om Venmo te gebruiken, moet je een betalingsoptie toevoegen door te koppelen aan een bankrekening of door een creditcard of betaalpas toe te voegen. Betalen met uw Venmo-saldo via uw bankrekening of met een bankpas is gratis; het gebruik van een creditcard brengt een toeslag van 3% met zich mee.

Als u ervoor kiest om uw bankrekening te koppelen, kunt u ofwel onmiddellijk verifiëren door uw banklogin en wachtwoord op te geven aan het beveiligde Venmo-systeem. Als u liever niet uw banklogin invoert, kunt u een paar dagen wachten totdat Venmo micro-overschrijvingen doet om uw account te valideren.

Image
Image

Venmo-limieten

Voordat u uw identiteit bij Venmo verifieert door de laatste vier cijfers van uw SSN, uw postcode en uw geboortedatum toe te voegen aan uw Venmo-account, heeft u een wekelijkse voortschrijdende limiet van $ 299. Nadat uw identiteit is geverifieerd, gelden de volgende limieten:

  • Alle transacties gecombineerd (tegoeden verzenden, geautoriseerde handelaarsbetalingen en Venmo Mastercard-aankopen gecombineerd): $ 4, 999,99 wekelijkse voortschrijdende limiet.
  • Geld verzenden (betalingen aan en geaccepteerde verzoeken van andere Venmo-gebruikers): $ 2, 999,99 wekelijkse voortschrijdende limiet.
  • Authorized Merchant Payments (betalingen voor goederen of diensten via mobiele websites of apps van door Venmo goedgekeurde verkopers): $ 2.000 per aankoop, 30 transacties per dag.

De Venmo Mastercard heeft specifieke limieten van $ 3.000 per aankoop, een wekelijkse voortschrijdende limiet van $ 500 voor herladen en een dagelijkse limiet van $ 400 voor geldautomaten, over-the-counter opnames en geld terug bij aankooptransacties.

Alle limieten worden periodiek herzien en kunnen door Venmo worden gewijzigd.

Een Venmo-betaling verzenden of aanvragen

Als je klaar bent om geld te sturen of om geld te vragen, ga je naar je sociale feed en selecteer je Betalen of Aanvragen. U kunt iemand uit uw vriendenlijst kiezen of u kunt naar een persoon zoeken. De zoekfunctie werkt voor gebruikersnamen (beginnend met @) of voor voor- en achternaam.

Als je de juiste persoon hebt gevonden, kun je een beschrijving van de transactie invoeren, een bedrag en vervolgens Betalen of Request.

Image
Image

De standaardoptie gebruikt eerst het saldo dat je in je Venmo-account hebt. Als u niet over voldoende Venmo-fondsen beschikt, kunt u kiezen of u uw bankrekening of een kaart wilt gebruiken.

Als je Venmo gaat proberen, bekijk dan zeker onze berichten over het annuleren van een Venmo-betaling en het toevoegen van geld aan je Venmo-account.

Aanbevolen: