Hoe u geld kunt ontvangen van Zelle

Inhoudsopgave:

Hoe u geld kunt ontvangen van Zelle
Hoe u geld kunt ontvangen van Zelle
Anonim

Wat te weten

  • Zodra je een Zelle-account hebt aangemaakt, ontvang je een sms- of e-mailmelding wanneer iemand je geld stuurt.
  • Als je bank Zelle ondersteunt, kun je een rekening kiezen om het geld te storten. Anders gaat het op uw aangesloten betaalpas.
  • Geld aanvragen: Selecteer Request op het hoofdscherm. Kies een contactpersoon > Voer een bedrag in > Review > Request.

Dit artikel beschrijft hoe u geld kunt accepteren dat iemand u via Zelle heeft gestuurd, inclusief hoe u uw bankpas aan de app kunt koppelen en geld kunt aanvragen bij een andere gebruiker. De Zelle app werkt op Android en iPhone.

Hoe u geld van Zelle kunt accepteren

Als je al een account hebt, ontvang je het geld onmiddellijk; je ontvangt een sms- of e-mailmelding wanneer het gebeurt. Lees hoe Zelle werkt voor meer informatie.

Image
Image

Je hebt een rekening nodig om geld op je bank te accepteren. Uw bank biedt mogelijk ingebouwde ondersteuning voor Zelle. Om erachter te komen, of om je aan te melden als dat niet het geval is, begin je met de officiële app:

  1. Zelle installeren.
  2. Tik op Aan de slag op het eerste scherm en lees en accepteer alle verzoeken om toestemming.

    Je moet toegang tot je telefoon accepteren zodat de app ongebruikelijke inlogactiviteit kan detecteren, maar je kunt de vraag naar je locatiegegevens weigeren als je wilt.

  3. Voer uw telefoonnummer in en selecteer vervolgens Doorgaan.
  4. Lees de privacy- en beveiligingspagina, vink het vakje onderaan aan om te bevestigen dat u akkoord gaat met die voorwaarden en tik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Zoek naar de bank die uw voorkeursbetaalpas heeft uitgegeven. Als u het vindt, selecteert u het, kiest u Ga naar uw bankapp op het volgende scherm en voltooit u het proces daar. Elke bank werkt een beetje anders; enkele algemene aanwijzingen staan verderop op deze pagina als u hulp nodig heeft.

    Als uw bank niet in de lijst staat, kiest u Ziet u uw bank niet? Ga dan verder met deze stappen.

    Image
    Image
  6. Het volgende scherm heet "Debetkaart toevoegen". Voer de details van de kaart in (nummer, vervaldatum, enz.) en tik vervolgens op Doorgaan.
  7. Voer uw factuuradres in op de volgende pagina en selecteer vervolgens Doorgaan. Uw account is nu ingesteld en u kunt geld accepteren en geld bekijken dat al naar u is verzonden.

Geld aanvragen bij Zelle

Je kunt ook geld ontvangen via Zelle door het aan te vragen bij een van je contacten.

  1. Kies na het inloggen Request op het hoofdscherm.
  2. Kies een contactpersoon die Zelle gebruikt. Als ze dat niet doen, moet je ze eerst uitnodigen.

    Mogelijk moet je eerst op Access Contacts tikken als je die knop ziet en dan de prompt volgen om de app door je contacten te laten zoeken.

  3. Voer een bedrag in en selecteer vervolgens Review.

    Image
    Image
  4. Voeg eventueel een memo toe en tik vervolgens op Verzoek. Als de ontvanger het accepteert, ontvang je het geld kort daarna.

Zelle gebruiken met uw bank

U kunt controleren of uw bank ingebouwde ondersteuning voor Zelle heeft. Dat is een andere manier om geld te ontvangen, maar het proces is voor elke bank anders.

Hier is een blik op hoe het meestal werkt, met Bank of America als ons voorbeeld:

  1. Zoek een gedeelte van de bank-app met de naam Transfer of Zelle.

  2. Tik op Verzoek.
  3. Kies een contact of voer hun telefoonnummer of e-mailadres in.
  4. Kies hoeveel geld u wilt aanvragen.

    Image
    Image
  5. Kies waar u het geld wilt laten storten.
  6. Bevestig door Send of Request. te selecteren

Belangrijke feiten over Zelle

  • Sommige kaarten komen niet in aanmerking, dus als je een foutmelding krijgt tijdens het instellen, controleer dan of het geen zakelijke debetkaart, creditcard, cadeaukaart of prepaidkaart is. U kunt geen internationale rekening of een rekening in een Amerikaans grondgebied zoals Guam of Puerto Rico gebruiken.
  • Op dezelfde manier krijg je een foutmelding als de andere gegevens die je invoert, zoals de postcode en het adres, niet overeenkomen met de gegevens van je bank of kredietvereniging die voor die kaart zijn geregistreerd.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan Zelle zelf, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het betalen van iets om geld te ontvangen.
  • Als u uw Zelle-profiel niet binnen 14 dagen voltooit (meld u aan en voeg uw bankpas toe), verv alt het geld dat naar u is verzonden en wordt de afzender terugbetaald.
  • Je kunt niet meer aanvragen dan de ontvanger mag verzenden. De bank van de persoon kan de limiet opleggen, maar als ze Zelle niet gebruiken met hun bankpas en niet via hun bank, is de wekelijkse bestedingslimiet (en dus de aanvraaglimiet) $ 500.

Aanbevolen: