Apple gebruikt niet langer gepersonaliseerde advertenties in iOS 15

Apple gebruikt niet langer gepersonaliseerde advertenties in iOS 15
Apple gebruikt niet langer gepersonaliseerde advertenties in iOS 15
Anonim

Apple verandert de standaard voor gepersonaliseerde advertenties in iOS 15, zodat de instelling niet meer vanaf het begin is ingeschakeld.

Hoewel niet openlijk vermeld, is het waarschijnlijk dat Apple's beslissing om de aanpassing aan te brengen verband houdt met de recente gerechtelijke schikking. 9to5Mac wijst erop dat het terugdraaien van de agressieve gerichte advertenties een verstandige zet is, gezien de techgigant die momenteel wordt onderzocht vanwege antitrustproblemen.

Image
Image

Tot nu toe waren de gepersonaliseerde advertenties van Apple (ook wel gerichte advertenties genoemd) standaard ingeschakeld. Gebruikers moesten de diepte van de instellingen van hun iOS-apparaat doorzoeken om de opt-out-schakelaar te vinden, en zelfs toen moesten ze nog weten om ernaar te zoeken. Dit ondanks het feit dat Apple zelf eerder gerichte reclame voor apps van derden beperkte.

Image
Image

Nu Apple zich inspant om een beetje in de praktijk te brengen wat het predikt, krijgen iOS 15-gebruikers die de App Store openen een prompt met de vraag of ze gepersonaliseerde advertenties willen inschakelen. Als u later in een van beide richtingen van gedachten verandert, kunt u de instellingen van uw apparaat doorzoeken om deze te wijzigen. De optie kan worden gevonden door Settings > Privacy > Apple Advertising te doorlopen

Hoewel iOS 15 pas later dit najaar openbaar beschikbaar is, is de nieuwe prompt voor gepersonaliseerde advertenties toegevoegd aan de meest recente bètaversie. Tenzij Apple van gedachten verandert, zou de optie moeten verschijnen voor gebruikers van iOS 15 zodra het nieuwe besturingssysteem is geïnstalleerd.

Aanbevolen: