Apple's Embedded Player kan podcasting vernieuwen

Inhoudsopgave:

Apple's Embedded Player kan podcasting vernieuwen
Apple's Embedded Player kan podcasting vernieuwen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de ingebouwde speler van Apple kun je bijna elke bestaande podcast delen.
  • Het huidige open ecosysteem van podcasts wordt bedreigd door exclusieve deals en invasieve advertentietechnologie.
  • Een "podcast" is niet alleen audio op het web.
Image
Image

Je kunt nu elke podcast in een webpagina insluiten met een nieuwe webplayer van Apple. Dit lijkt veel op de afspeelknop van Spotify, alleen krachtiger en gerichter. En het kan Apple helpen in zijn onverwachte podcasting-oorlog.

De iTunes-podcastdirectory is de de facto universele catalogus van podcasts. Iedereen kan zijn show indienen en elke ontwikkelaar heeft toegang tot de catalogus en kan deze opnemen in zijn podcast-app. Het is een fantastische bron die Apple jarenlang alleen heeft gelaten. Nu gaat Spotify echter op grote schaal achter podcasting en podcast-reclame aan, en Apple begint eindelijk terug te vechten. En dat is maar goed ook.

"Spotify was al de grootste bedreiging voor podcasts…", schreef podcaster en podcast-app-ontwikkelaar Marco Arment op Twitter "Ze fragmenteren podcasts in twee werelden: de ommuurde tuin van Spotify met exclusieve aanbiedingen en het volgen van advertenties, en het open ecosysteem van alle anderen om 'podcasts' te coöpteren om 'op Spotify' te impliceren."

Wat is eigenlijk een podcast?

Dit lijkt misschien een domme vraag, maar een podcast heeft een vrij specifieke definitie. Het is niet alleen "audio op het web", anders zou zelfs een YouTube-video met alleen audio een podcast zijn. Een podcast is met name een audioprogramma dat automatisch en periodiek kan worden gedownload door een podcast-app. Dat is het. Als je je er niet op kunt abonneren, en nieuwe shows wanneer ze worden uitgebracht, is het geen podcast.

Dit betekent dat de audioshows van Spotify geen podcasts zijn, ook al noemt Spotify ze zo. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar dat is het zeker; podcasting is een open platform, waar iedereen aan kan deelnemen. De audioshows van Spotify zijn dat niet. Verwarrend genoeg is het nog steeds mogelijk om naar reguliere podcasts te luisteren via de webplayer van Spotify.

Image
Image

Spotify is ook van plan om advertentiestatistieken in de podcastwereld te injecteren. Eerder deze maand kocht Spotify Megaphone, een bedrijf dat dynamische advertenties in podcasts invoegt. Momenteel is vrijwel de enige tracking die u op een podcast kunt doen, of deze is gedownload of niet. Adverteerders willen podcasts vullen met net zoveel trackingcode als internet.

"Elke podcast-advertentie die je ooit hebt gehoord in de afgelopen 15 jaar, werd grotendeels of geheel verkocht zonder het soort 'gegevens' dat grote uitgevers en de pers blijven zeggen dat de branche 'nodig' heeft om advertenties te verkopen," zegt Arment.

Hoe Apple's Embedded Podcast Player werkt

Als je een aflevering van een podcast wilt insluiten, ga je naar de pagina met podcastmarketingtools van Apple en zoek je de gewenste podcast. Het kan je eigen podcast zijn, maar je kunt elke gewenste podcast insluiten of ernaar linken. Zodra je een resultaat hebt, kun je een stijl kiezen - van een volledige ingesloten aflevering tot een eenvoudige link - en het uiterlijk, de taal en het pictogram aanpassen. Er is zelfs een optie om een QR-code te genereren.

Vanaf daar kunnen lezers/luisteraars eenvoudig een programma afspelen, zich abonneren of beide. Wanneer u op afspelen klikt, wordt de audio rechtstreeks vanaf de bron van de podcast gestreamd.

Wat is het punt?

Dit lijkt een kleine toevoeging aan de wereld van podcasting, maar het kan enorm zijn. Je kunt vrijwel elke podcast ter wereld insluiten en streamen met deze nieuwe speler (exclusief Spotify-exclusieve audioshows), wat betekent dat de speler van Apple waarschijnlijk de standaardkeuze wordt voor het insluiten van podcasts.

"De standaard ingesloten speler op websites worden is een goede stap voor spelers en een die Apple zou kunnen helpen om Spotify voor te blijven in termen van het verkrijgen van luisteraars op zijn platform", schrijft Ashley Carman voor The Verge."Hoe meer mensen streamen van Apple en hoe minder ze hoeven na te denken over waar ze moeten streamen, hoe beter het is voor Apple."

Image
Image

Niet alleen dat, er was tot nu toe niet echt een fatsoenlijke, universele optie voor het insluiten van podcasts. De speler van Apple heeft de kans om de YouTube-embed van audio te worden. Dat is natuurlijk goed voor Apple, maar het is ook goed voor podcasting, omdat het betekent dat mensen gemotiveerd blijven om hun programma's toe te voegen aan de open directory van Apple, in plaats van zich aan te melden voor exclusieve platforms zoals Spotify.

Ja, er is technisch gezien ruimte voor meer dan één platform, maar in werkelijkheid geven we de voorkeur aan enkele opties. Vimeo is geweldig, maar YouTube is waar de kijkers zijn. Amazon is niet de enige online winkel, maar het is wel de eerste die je controleert.

Hopelijk is dit een teken dat Apple is ontwaakt uit zijn goedaardige verwaarlozing van zijn enorme podcast-aanbod. Dit zou de eerste kans kunnen zijn in een oorlog op Spotify, en dat is goed voor ons allemaal.

Aanbevolen: