Beste iTunes Rip-instellingen voor cd-audioboeken

Inhoudsopgave:

Beste iTunes Rip-instellingen voor cd-audioboeken
Beste iTunes Rip-instellingen voor cd-audioboeken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Algemeen > CD-import Instellingen > Instelling importeren > AAC Encoder > Instellingen > Gesproken podcast.
  • Andere instellingen die u moet inschakelen: Vraag om een cd te importeren, Automatisch cd-tracknamen ophalen van internet,Gebruik foutcorrectie.
  • Als deze instellingen niet werken, kies Aangepast in het vervolgkeuzemenu Instellingen en selecteer Optimaliseren voor spraak.

Dit artikel laat je de beste instellingen zien die je kunt gebruiken voor audioboeken in iTunes. De instructies zijn van toepassing op computers met Windows 7 en hoger en macOS Mojave (10.4) en eerder.

De juiste rip-instellingen voor audioboeken kiezen

De standaardinstelling voor het importeren van audio in de muziekspeler van Apple is het iTunes Plus-formaat, dat audio codeert met een samplefrequentie van 44,1 Khz, met bitrates van 256 Kbps voor stereo of 128 Kbps voor mono. Deze instelling is echter meer geschikt voor muziek, die doorgaans een complexe mix van frequenties bevat. De meeste audioboeken zijn overwegend spraakgestuurd, dus het gebruik van iTunes Plus kan overdreven zijn, tenzij ruimte geen probleem is.

In plaats daarvan heeft iTunes een veel betere optie die een lagere bitrate/sample rate en spraakfilteralgoritmen gebruikt. Door deze rip-preset te gebruiken, produceert u niet alleen digitale audiobestanden die zijn geoptimaliseerd voor het afspelen van audioboeken, maar ze zullen ook aanzienlijk kleiner zijn dan de standaard rip-instelling.

Screenshots hieronder tonen iTunes voor Windows 10, maar de instructies zullen hetzelfde zijn voor beide platforms, behalve waar we opmerken.

  1. Selecteer de Edit menutab bovenaan het iTunes-scherm en selecteer vervolgens de Preferences optie.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Algemeen menutab als deze nog niet is geselecteerd.

    Image
    Image
  3. Zoek de sectie CD-importinstellingen (ongeveer driekwart van het scherm).

    In Windows selecteert u in plaats daarvan Instellingen importeren en gaat u verder met stap 7.

  4. Controleer of de optie, Vraag om een cd te importeren, is geselecteerd, als deze beschikbaar is.
  5. Schakel desgewenst de instelling in, Automatisch cd-tracknamen ophalen van internet.
  6. Selecteer Instellingen importeren.

    Image
    Image
  7. Controleer naast Importeren met of de AAC Encoder actief is. Als dit niet het geval is, selecteert u het vervolgkeuzemenu om het te selecteren.

    Image
    Image
  8. Selecteer het Instellingen vervolgkeuzemenu en kies de Gesproken Podcast optie. Deze voorinstelling is ideaal voor audioboeken, die meestal spraakgestuurd zijn. Het gebruikt de helft van de samplesnelheid van iTunes Plus (d.w.z. 22,05 Khz in plaats van 44,1 Khz) en ofwel een bitrate van 64 Kbps voor stereo of 32 Kbps voor mono.

    Image
    Image
  9. Controleer ten slotte of de optie Gebruik foutcorrectie bij het lezen van audio-cd's actief is.

    Image
    Image
  10. Selecteer OK > OK om op te slaan.

Andere dingen om te overwegen

Misschien moet u nog andere overwegingen maken bij het importeren van audioboeken naar iTunes. Als de voorinstelling Spoken Podcast bijvoorbeeld niet de audiokwaliteit produceert die u zoekt, kunt u overwegen de optie Custom in stap 8. In dit menu kun je de waarden voor stereo bitrate, sample rate en andere instellingen instellen.

Als je besluit om aangepaste instellingen te gebruiken, schakel dan de Optimize For Voice instelling in.

Als u wilt dat uw audioboeken worden afgespeeld op niet-Apple-apparaten, kiest u in plaats daarvan de mp3 optie in stap 7. Stel de sample rate in op 22 Khz en experimenteer met een lage bitrate. Probeer eerst 64 Kbps om te zien hoe het klinkt. U kunt deze instelling misschien een beetje verminderen als de stem helder klinkt, en hierdoor krijgt u kleinere bestanden.

Aanbevolen: