Hoe het lettertype op Android te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe het lettertype op Android te veranderen
Hoe het lettertype op Android te veranderen
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het lettertype op Android-apparaten kunt wijzigen. De methode die u gebruikt, hangt af van het merk telefoon of tablet dat u heeft: Samsung, LG, Google, Huawei, Xiaomi of een ander merk.

Letterstijl wijzigen op Samsung

Samsung heeft de meest robuuste lettertype-opties. Samsung heeft een ingebouwde app genaamd FlipFont die vooraf is geladen met verschillende lettertype-opties. Om het lettertype op de meeste Samsung-modellen te wijzigen, gaat u naar Instellingen > Display > Lettergrootte en -stijl > Letterstijl en selecteer het lettertype dat u wilt gebruiken.

Image
Image

Op oudere modellen, zoals de Galaxy S8, zijn de lettertype-opties iets anders. Op die modellen is de meest gebruikelijke manier om het lettertype te wijzigen het selecteren van Settings > Display > Schermzoom en lettertypen> Letterstijl , kies het gewenste lettertype en tik vervolgens op Toepassen

Voeg meer lettertype-opties toe aan uw Samsung

Extra lettertypestijlen kunnen worden gedownload van Google Play. Als u een app voor nieuwe lettertypen downloadt, volgt u de instructies van de ontwikkelaar om een lettertype op uw apparaat te installeren en te gebruiken.

Samsung Galaxy-apparaten kunnen ook lettertypen downloaden van de Samsung Galaxy Apps Store.

Letterstijl wijzigen op LG

Veel LG-telefoons en -tablets hebben de mogelijkheid om het lettertype te wijzigen. Zo doet u het op de meeste LG-modellen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer Display.
  3. Scroll naar beneden en tik op Lettertype.
  4. Selecteer het lettertype dat u wilt gebruiken om het te activeren.

    Image
    Image

Voeg meer lettertypen toe aan uw LG

Extra lettertypen kunnen worden gedownload via de LG SmartWorld-app. Om de app van de LG-website te downloaden, wijzigt u de beveiligingsinstellingen om het downloaden van apps van onbekende bronnen, dat wil zeggen vanaf een andere plaats dan Google Play, toe te staan. Om dat te doen:

  1. Ga naar Instellingen en selecteer Beveiliging.
  2. Selecteer het Onbekende bronnen selectievakje. Er verschijnt een waarschuwingsvenster om u te laten weten dat deze optie uw apparaat kwetsbaar kan maken.
  3. Selecteer OK en sluit Instellingen.

Nadat u de app en alle gewenste lettertypen hebt gedownload, wijzigt u de beveiligingsinstelling door hetzelfde pad te volgen en het selectievakje Onbekende bronnen te wissen.

Letterstijl wijzigen op andere Android-telefoons

Voor de meeste andere merken Android-telefoons die geen Samsung of LG zijn, is de eenvoudigste en veiligste manier om lettertypestijlen te wijzigen het gebruik van een launcher-app.

Het belangrijkste verschil bij het gebruik van een launcher-app in vergelijking met een vooraf geladen lettertypefunctie is dat hoewel de labels en hoofdmenu's het nieuwe lettertype hebben dat je selecteert, het meestal niet werkt in een andere app, zoals een tekst berichten-app. Ook bieden niet alle launcher-apps u de mogelijkheid om alleen de letterstijl te wijzigen. Sommige vereisen het downloaden van themapakketten om met het opstartprogramma te werken om toegang te krijgen tot lettertypen, en het kan zijn dat u het hele thema moet toepassen om de wijziging aan te brengen.

Apex Launcher is een app waarmee lettertypen kunnen worden gewijzigd zonder een heel thema toe te passen. Sommige apps werken anders, afhankelijk van het merk telefoon of tablet dat je hebt, en app-ontwikkelaars voeren van tijd tot tijd updates uit die functies kunnen veranderen of beperken.

Android Launcher-app wordt het standaard startscherm

Launcher-apps moeten het overnemen als uw standaard startscherm om uw lettertypewijzigingen consistent weer te geven. Wanneer u een launcher-app voor het eerst opent, vraagt uw telefoon of tablet u om te selecteren of u deze voor uw startscherm wilt gebruiken Eenmalig of Altijd Selecteer Altijd zodat het opstartprogramma correct werkt.

Je kunt dit ook wijzigen door naar Settings > Device > Home te gaan en te selecteren de launcher-app die je gebruikt.

Letterstijl wijzigen met Apex Launcher

Apex Launcher is beschikbaar in Google Play. Nadat u de Apex Launcher-app hebt gedownload en geïnstalleerd, worden automatisch twee pictogrammen aan uw startscherm toegevoegd: Apex Menu en Apex Settings.

Apex Launcher zal het lettertype in andere apps niet veranderen, maar het geeft je startscherm en app-menu een frisse look.

Om je lettertype te wijzigen:

  1. Selecteer Apex-instellingen.
  2. Kies Geavanceerde instellingen.
  3. Selecteer Icon Settings en kies vervolgens Icon Font.
  4. Het Icon Font scherm toont een lijst met beschikbare lettertypen. Kies een nieuw lettertype uit de lijst en kijk hoe het eruit ziet. Wanneer je een lettertype selecteert dat je leuk vindt, worden de pictogramlabels op je telefoon automatisch bijgewerkt.

Aanbevolen: