Hoe dubbele foto's op iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe dubbele foto's op iPhone te verwijderen
Hoe dubbele foto's op iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Open Photos app > Albums > Select, tik op de foto's die je wilt verwijderen. Eenmaal geselecteerd, tik je op het Prullenbak icoon.
  • Of download een app van derden zoals Gemini Photos: Gallery Cleaner en volg de aanwijzingen om dubbele foto's automatisch te verwijderen.
  • Het maken van meerdere foto's tegelijk is de belangrijkste oorzaak van dubbele afbeeldingen op de iPhone.

Dit artikel bevat instructies voor het verwijderen van dubbele foto's van je iPhone met zowel een handmatige methode als een softwaretoepassing van derden.

Kan Apple Photos duplicaten verwijderen?

Een van de beste aspecten van het bezitten van een iPhone is de camera. De camera's zijn uitstekend en zo gebruiksvriendelijk dat velen van ons tonnen foto's maken. Helaas resulteert dat vaak in tonnen dubbele afbeeldingen.

Helaas kan de iPhone ook niet automatisch dubbele foto's verwijderen, wat betekent dat ze snel kunnen optellen. U zit dus vast met het handmatig verwijderen van uw duplicaten, of u moet een app van derden gebruiken om de klus te klaren.

Hoe kom ik van dubbele foto's af?

Aangezien Apple geen manier biedt om dubbele foto's automatisch van je telefoon te verwijderen, moet je op een andere app-ontwikkelaar vertrouwen om dit te doen. Een dergelijke app is Gemini Photos: Gallery Cleaner. U kunt deze of andere apps downloaden van de Apple App Store.

Dit voorbeeld gebruikt de hierboven genoemde Gemini Photos: Gallery Cleaner-app, maar er zijn ook andere apps voor het opschonen van galerijen. Ze werken misschien anders dan Gemini, maar zouden allemaal een vergelijkbare structuur moeten hebben voor het verwijderen van dubbele foto's. Zorg er wel voor dat de app die u kiest, van een vertrouwde ontwikkelaar afkomstig is.

  1. Download en installeer de Gemini Photos: Gallery Cleaner-app op je iPhone.
  2. Eenmaal geïnstalleerd, open de app. De eerste keer dat u de app gebruikt, wordt u gevraagd akkoord te gaan met het privacybeleid. Bekijk het beleid en tik op Accepteren.
  3. Op de pagina om Toegang tot alle foto's toe te staan tik op Begrepen. Mogelijk ontvangt u ook een iPhone-melding dat "Gemini" toegang wil tot uw foto. Tik op Toegang tot alle foto's toestaan.
  4. Vervolgens wordt u gevraagd te beslissen of u "Gemini" toestemming wilt geven om u meldingen te sturen. Selecteer Niet toestaan als je dat wilt. Uw keuze heeft geen invloed op het scannen van uw foto's.

    Image
    Image
  5. Ten slotte meldt "Gemini" u dat het app-analyses zal verzamelen. Je hebt geen andere keuze dan dit te accepteren. Tik op Doorgaan, en er verschijnt een melding van de iPhone. Hier kunt u Ask App Not to Track kiezen als u app-analyse niet met de ontwikkelaar wilt delen.

  6. De app leidt je door een korte tutorial, en dan kom je uiteindelijk op de pagina met de vraag of je je op de app wilt abonneren. Het is relatief duur met $19,99 per jaar, maar je kunt ook kiezen voor de Nog niet zeker? Probeer het gratis optie.

    Image
    Image
  7. Zodra dat is gebeurd, moet u mogelijk op X in de linkerbovenhoek klikken om naar het hoofdscherm van de app te gaan. Gemini Photos heeft uw bestaande foto's gescand en tijdens dit alles in een aantal categorieën op het hoofdscherm van de app geplaatst.
  8. Eenmaal op het hoofdscherm van de app heb je verschillende opties - tik op Duplicaten.
  9. De app geeft je dubbele foto's weer. U kunt op elk ervan tikken om ze te bekijken. Als je zeker weet dat je alles wilt verwijderen, tik je op Verwijder XX Duplicaten onderaan het scherm om alle dubbele foto's te verwijderen.

    Image
    Image

Hoe verwijder ik gratis dubbele foto's op mijn iPhone?

Als je geen app van derden wilt gebruiken om dubbele foto's van je telefoon te verwijderen, kun je er altijd voor kiezen om je dubbele foto's handmatig te verwijderen. Het is een veel langzamer proces, maar het is niet ingewikkeld. Hier is hoe:

  1. Open je Photos app.
  2. Tik op Select en tik vervolgens op de foto's die u wilt verwijderen.
  3. Nadat je de selecties hebt gemaakt, tik je op het prullenbakpictogram.

    Image
    Image

Waarom kan ik geen dubbele foto's op mijn iPhone verwijderen?

Als je problemen hebt met het verwijderen van dubbele foto's op je iPhone, kan iTunes de boosdoener zijn. Als je je foto's eerder met iTunes hebt gesynchroniseerd, komen ze elke keer dat je met iTunes synchroniseert terug.

In plaats daarvan moet je de foto's in het iTunes-account verwijderen. Of nog beter, schakel iCloud-foto's in op uw iPhone. Als u dit doet, worden automatisch alle afbeeldingen verwijderd die met iTunes zijn gesynchroniseerd van uw telefoon. Vervolgens kunt u iCloud-foto's weer uitschakelen en opnieuw beginnen, wetende dat uw foto's ergens zijn opgeslagen.

FAQ

    Hoe verwijder ik dubbele foto's op mijn Mac?

    Je kunt handmatig foto's op je Mac verwijderen door ze te markeren in de Finder app en ze te slepen en neer te zetten in de PrullenbakAls u duplicaten wilt verwijderen uit de Photos app, kies dan de afbeeldingen die u wilt verwijderen > klik met de rechtermuisknop op de selectie > en selecteer Delete Als u hulp nodig heeft duplicaten vinden in Foto's, slimme albums instellen op je Mac; ga naar File > New Smart Album > en stel de voorwaarden in voor het organiseren van foto's.

    Hoe verwijder ik dubbele foto's op iCloud?

    Log in op iCloud-foto's vanaf icloud.com > kies en markeer de duplicaten > klik op het Prullenbak pictogram > en selecteer Delete Om de foto's die je naar de prullenbak op iCloud hebt gestuurd onmiddellijk te verwijderen, selecteer je het Recently Deleted album > kies alle afbeeldingen > en klik je op Delete numberItems

    Hoe verwijder ik dubbele foto's in Google Foto's?

    Verwijder Google Foto's van internet door in te loggen op uw account op foto's.google.com. Vind duplicaten uit uw galerij of specifieke albums > klik op de foto's om te verwijderen > en selecteer het Prullenbak pictogram om duplicaten op al uw apparaten te verwijderen. Je kunt ook dubbele afbeeldingen verwijderen in de mobiele app van Google Foto's door te tikken op duplicaten > Prullenbak op iOS en Prullenbak > Verplaatsen naar Bin op Android.

Aanbevolen: