Het modelnummer van de HP laptopbatterij vinden

Inhoudsopgave:

Het modelnummer van de HP laptopbatterij vinden
Het modelnummer van de HP laptopbatterij vinden
Anonim

Wat te weten

  • Minste opdringerige methode: kies een compatibele batterij op basis van het modelnummer van uw HP-laptop op de behuizing of in het Configuratiescherm.
  • Gebruik de HP Laptop Battery Finder om het exacte batterijtype te vinden.
  • Intrusievere methode: verwijder de onderkant van uw laptop en kijk naar de batterij zelf.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het modelnummer van de batterij voor uw HP-laptop kunt vinden. Vervolgens zullen we een aantal manieren doornemen om te bepalen welke hardware zal werken met uw specifieke computermodel.

Bottom Line

Je moet weten wat voor soort batterij er in je HP-laptop zit als je een vervangende of reservebatterij moet kopen. U hoeft niet per se hetzelfde type batterij te kopen dat bij uw HP-laptop is geleverd als u een vervangende batterij gaat halen. Je kunt er een krijgen op basis van het computermodel dat je hebt of door naar de daadwerkelijke batterij te kijken.

Een batterijmodel vinden op het laptopmodel

Als u het exacte modelnummer van uw HP-laptop niet weet, kunt u dit het gemakkelijkst vinden door op de computer zelf te kijken. Sommige kleine lettertjes of een sticker bevatten de informatie die je nodig hebt.

Image
Image

Als u het modelnummer niet kunt lezen of als de sticker ontbreekt, volgt u deze stappen op de laptop:

  1. Open het Startmenu.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden in het linkerdeelvenster en klik op Over.

    Image
    Image
  5. Uw modelnummer verschijnt onder Apparaatspecificaties.

    Image
    Image

Zodra je je modelnummer hebt gevonden, kun je er op internet naar zoeken en 'batterij'. U kunt ook een tool op de website van HP gebruiken om de informatie te krijgen die u nodig hebt.

  1. Navigeer naar de pagina HP Laptop Battery Finder.
  2. Klik bovenaan het menu op het tabblad voor de familie van je laptop.

    Image
    Image
  3. Vind uw specifieke type laptop in de linkerkolom en noteer de corresponderende item(s) in de Compatible Battery sectie ernaast.

    Image
    Image
  4. Zoek naar dat type batterij in de online winkel van uw keuze.

Een HP-laptopbatterijmodel op de batterij vinden

Als je van plan bent de batterij zelf te vervangen, kun je het modelnummer van de batterij controleren. De details van toegang tot de interne componenten van je laptop verschillen natuurlijk per model, maar hier is een algemene beschrijving van hoe het werkt.

U kunt volledige instructies krijgen door de producthandleiding te downloaden op de ondersteuningswebsite van HP.

Omdat deze methode invasiever en riskanter is dan de vorige, mag u deze alleen gebruiken als u zich prettig voelt bij het verwijderen van de batterij.

  1. Schakel je computer uit en ontkoppel zowel het oplaadsnoer als alle aangesloten apparaten als je die hebt.
  2. Draai de laptop om.
  3. Verwijder indien nodig voorzichtig de rubberen voetjes om de schroeven zichtbaar te maken.

    Als je laptop rubberen voetjes in stripstijl heeft, verwijder ze dan langzaam en voorzichtig; ze kunnen gemakkelijk scheuren.

  4. Verwijder alle schroeven waarmee de bodemplaat aan de laptop is bevestigd. Deze hardware vereist meestal een 00 kruiskopschroevendraaier.

    Houd bij welke schroeven u uit welke gaten verwijdert, want deze kunnen verschillende lengtes hebben. Je moet ervoor zorgen dat je ze op dezelfde plek terugbrengt als je je laptop weer in elkaar zet.

  5. Gebruik indien nodig een dun, plastic gereedschap om de bodemplaat voorzichtig los te wrikken.
  6. Zoek de batterij, die zich aan dezelfde kant van de computer bevindt als de oplaadpoort.
  7. Op de batterij moeten het model en de stroominformatie rechtstreeks zijn afgedrukt; noteer deze informatie en vind een batterij online of in de winkel, van hetzelfde type of met identieke specificaties.

FAQ

    Hoe kom ik erachter welke batterij mijn laptop heeft?

    Het type batterij van uw laptop hangt af van de fabrikant van uw laptop en het apparaatmodel. Als u de batterij gemakkelijk kunt vinden en verwijderen, schakelt u uw laptop uit, ha alt u de stekker uit het stopcontact en verwijdert u de batterij. Er moet een label zijn met het type (meestal lithium-ion), modelnummer, onderdeelnummer, voltage en meer. Als de batterij niet gemakkelijk toegankelijk is, gaat u naar de website van uw laptopfabrikant voor hulp. Daarnaast zijn er hulpprogramma's van derden die u kunnen helpen bepalen welke batterij uw laptop heeft. Download Battery Care of probeer Notebook Hardware Control.

    Hoe controleer je de gezondheid van je laptopbatterij?

    Als je een Windows 10-laptop hebt, kun je de batterijstatus eenvoudig controleren door de ingebouwde functie Batterijrapport te gebruiken. Om een Windows 10-batterijrapport te genereren, voert u powercfg /batteryreport /output "C:\battery-report.html" in PowerShell in. Om de batterijstatus van uw MacBook te controleren, houdt u de Option-toets ingedrukt en klikt u op het batterijpictogram op de statusbalk. U ziet Normaal, Binnenkort vervangen, Nu vervangen of Servicebatterij

    Hoe lang gaat een laptopbatterij mee?

    Hoe lang de batterij van je laptop meegaat, hangt af van verschillende factoren, waaronder het type en het gebruik. Over het algemeen gaan laptopbatterijen ongeveer twee tot vier jaar mee of ongeveer 1.000 volledige oplaadcycli.

Aanbevolen: