Wat is een ANNOT-bestand en hoe open je er een?

Inhoudsopgave:

Wat is een ANNOT-bestand en hoe open je er een?
Wat is een ANNOT-bestand en hoe open je er een?
Anonim

Een bestand met de ANNOT-bestandsextensie is een Adobe Digital Editions Annotations-bestand. Het wordt opgeslagen in de XML-indeling en wordt gebruikt om hulpgegevens voor EPUB-bestanden op te slaan, zoals notities, bladwijzers, markeringen en andere soorten "meta"-gegevens.

Sommige bestanden die eindigen op deze extensie kunnen in plaats daarvan annotatiebestanden zijn die worden gebruikt met het Amaya-webbewerkingsprogramma.

Hoe een ANNOT-bestand te openen

ANNOT-bestanden kunnen het beste worden geopend met het gratis programma Adobe Digital Editions. Dit is de software waarmee je notities, bladwijzers, enz. kunt maken, maar natuurlijk ook om ze visueel in het boek te zien.

Aangezien het formaat echter de op tekst gebaseerde XML is, kan elke teksteditor ook worden gebruikt om de informatie te bekijken.

Image
Image

Als je een ANNOT-bestand in een teksteditor opent, kun je dezelfde informatie zien als in Adobe Digital Editions, maar de tekst is niet gebruiksvriendelijk gestructureerd. U hebt echter gemakkelijk toegang tot alle bladwijzers en notities omdat ze niet vermengd zijn met tekst uit de rest van het boek - u kunt er gemakkelijk doorheen zoeken. Een teksteditor laat je ook de datum en tijd van elke notitie en bladwijzer zien.

Windows en macOS slaan ANNOT-bestanden op in de map Documenten onder de map \My Digital Editions\Annotations\, meestal met dezelfde naam als het EPUB-bestand (bijv. epubfilename.annot).

Zoals gezegd gebruikt Amaya ook ANNOT-bestanden. Gebruik dat programma om de gegevens te lezen als het daar is gemaakt.

Een ANNOT-bestand converteren

Net als XML-bestanden kunnen gegevens in het ANNOT-bestand worden geconverteerd naar elk ander op tekst gebaseerd formaat, zoals TXT of PDF, met behulp van Kladblok, Teksteditor of een andere teksteditor die bestanden kan exporteren. Hoewel het geconverteerde bestand leesbaar kan blijven in die andere indelingen, kan Adobe Digital Editions het niet gebruiken tenzij het in het ANNOT-formaat blijft, wat betekent dat alles wat in het bestand wordt opgeslagen niet langer zichtbaar is wanneer u aan het lezen bent het boek.

Als Amaya-annotatiebestanden ook op tekst zijn gebaseerd (waar we niet zeker van zijn), dan kunnen ze natuurlijk worden geconverteerd, net als Adobe Digital Editions-annotatiebestanden. Converteren vanuit Amaya heeft dezelfde kleine lettertjes: het bestand opslaan in een ander formaat betekent dat de software de informatie niet normaal kan gebruiken, wat betekent dat het bestand niet werkt met het programma.

Uiteindelijk is het niet echt nodig om ANNOT-bestanden naar een ander formaat te converteren, ongeacht het programma waarin ze worden gebruikt.

Kan het nog steeds niet openen?

ANNOT-bestanden zijn niet hetzelfde als ANN-bestanden, hoewel hun bestandsextensies qua spelling vergelijkbaar zijn. De laatste zijn Lingvo Dictionary Annotation-bestanden die zijn gekoppeld aan Lingvo Dictionary DSL-bestanden en worden geopend met ABBYY Lingvo Dictionary 404.

Er zijn verschillende andere voorbeelden die we kunnen geven, waaronder NIET. Het idee is simpel: als je je bestand niet kunt openen met behulp van de bovenstaande aanwijzingen, controleer dan de extensie nogmaals, omdat je misschien te maken hebt met een heel ander bestand dat er alleen maar verwant uitziet omdat de extensies vergelijkbaar zijn.

FAQ

    Wat is Adobe Digital Editions?

    Adobe Digital Editions is software die wordt gebruikt voor het lezen en beheren van e-boeken, digitale tijdschriften en digitale kranten die zijn gedownload van bibliotheken of online retailers zoals Amazon en Barnes & Noble.

    Waar bewaart Adobe Digital Editions boeken?

    Wanneer u een EPUB- of PDF-e-boek naar uw computer downloadt, wordt het ACSM-bestand meestal opgeslagen in uw map Downloads. Maar dit bestand is niet het eigenlijke e-boek. Zodra u het e-boek opent in Adobe Digital Editions, wordt het opgeslagen in een map met de naam "Digital Editions" of "My Digital Editions", die zich doorgaans in Documenten bevindt.

Aanbevolen: