Hoe u uw antivirussoftware kunt bijwerken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw antivirussoftware kunt bijwerken
Hoe u uw antivirussoftware kunt bijwerken
Anonim

Met virussen, adware, spyware en andere soorten malware die voortdurend evolueren, is het van cruciaal belang om de antivirussoftware van uw computer up-to-date te houden. Updates van antivirussoftware omvatten beveiligingspatches en andere bestanden die de nieuwste virussen en malware kunnen bestrijden.

Veel van de beste antivirussoftwarepakketten hebben functies voor automatisch bijwerken, dus bijgewerkte bestanden en patches worden indien beschikbaar naar uw computer gedownload. Hier is een overzicht van de functies voor automatisch bijwerken in de beste antivirusprogramma's, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw computer continu wordt beschermd.

Een belangrijke beveiligingsupdate die u kunt maken, is uw besturingssysteem bij te werken. macOS- en Windows-updates zorgen ervoor dat hackers geen misbruik kunnen maken van kwetsbaarheden in een systeem.

Image
Image

AVG Antivirus

AVG biedt een gratis product, AVG AntiVirus Free, en een betaald product met bredere bescherming, AVG Internet Security. Bij beide versies moeten automatische updates standaard zijn ingeschakeld, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen. Zo beheert u automatische updates met AVG.

  1. Open AVG en selecteer in het menu Instellingen.

  2. Selecteer in het linkerdeelvenster Algemeen en selecteer vervolgens Update.
  3. Selecteer in de sectie Virusdefinities More options.
  4. Selecteer Automatische update. Dit zorgt ervoor dat virusdefinities worden bijgewerkt wanneer er nieuwe beschikbaar zijn.

    Andere opties zijn Vraag wanneer een update beschikbaar is, Handmatige update (niet aanbevolen) en Sta streamen in update, die continu micro-updates downloadt wanneer nieuwe malware wordt ontdekt.

  5. Ga naar de sectie Update en selecteer in het gebied Application More options.
  6. Selecteer Automatische update. Dit zorgt ervoor dat alle applicatie-updates onmiddellijk naar uw computer worden gedownload.

Avast Antivirus

Avast houdt zijn virusdefinities regelmatig up-to-date, evenals andere applicatiefuncties. Automatische updates moeten standaard zijn ingeschakeld, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen. Hier leest u hoe u automatische updates beheert met alle antivirusproducten van Avast.

  1. Open Avast en selecteer in het menu Instellingen.
  2. Ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Algemeen en selecteer vervolgens Update.
  3. In de Virusdefinities sectie, selecteer More options.
  4. Selecteer Automatische update. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten.

    Andere opties zijn Vraag wanneer er een update beschikbaar is, Handmatige update (niet aanbevolen), of Schakel streaming in update, die continu micro-updates downloadt wanneer nieuwe malware wordt ontdekt.

  5. Ga in de Update sectie naar het gebied Application en selecteer More options.
  6. Selecteer Automatische update. Dit zorgt ervoor dat alle applicatie-updates onmiddellijk naar de computer worden gedownload.

Malwarebytes

Malwarebytes voor Windows voert automatisch database-updates en scans uit. Als het niet automatisch wordt bijgewerkt of gescand, controleert u of de instellingen correct zijn geconfigureerd.

  1. Open Malwarebytes en selecteer Instellingen.
  2. Scroll op het tabblad Bescherming omlaag naar Updates.
  3. In het Updates-gedeelte schakelt u Automatisch controleren op updates in en kiest u vervolgens hoe vaak Malwarebytes moet controleren op updates, bijvoorbeeld, elk uur.
  4. Schakel in Laat het me weten als de tijd sinds de laatste update meer dan 24 uur is om op de hoogte te blijven van eventuele updateproblemen.

Bitdefender

Bitdefender-abonnementen omvatten automatische updates van de applicatie en hulpprogramma's voor de bescherming van cyberbedreigingen. Wanneer uw computer offline is, uw internetverbinding te traag is of uw computer geen internettoegang heeft, kunt u updates handmatig downloaden naar een computer met internettoegang en de updates vervolgens overbrengen naar uw offline computer met een verwisselbaar apparaat. Hier is hoe:

  1. Download het updatepakket, genaamd weekly.exe, voor 32-bits besturingssystemen of 64-bits besturingssystemen.
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatiewizard te starten.
  3. Selecteer Next om het installatieproces te starten.
  4. Selecteer Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst en selecteer vervolgens Volgende.
  5. Selecteer Install om te beginnen met installeren.
  6. Selecteer Finish om de installatiewizard te sluiten.

    De wekelijkse.exe-toepassing is alleen een update van de virusdefinitie. Om productupdates te installeren, werkt u Bitdefender bij met de functie Update van het product op een computer met internetverbinding.

Kaspersky

Kaspersky wordt standaard elke twee uur automatisch bijgewerkt. U kunt ook op elk moment een handmatige update uitvoeren.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Kaspersky-pictogram op het bureaublad en selecteer Update.
  2. Selecteer Database-update uitvoeren.
  3. Wacht terwijl het programma wordt bijgewerkt.

Aanbevolen: