Een tweede auto-accu toevoegen voor high-end audio

Inhoudsopgave:

Een tweede auto-accu toevoegen voor high-end audio
Een tweede auto-accu toevoegen voor high-end audio
Anonim

Hoogwaardige audiosystemen in auto's hebben vaak veel kracht nodig, en het originele elektrische systeem in sommige auto's is gewoon niet opgewassen tegen de taak. De oplossing in sommige gevallen is om een dynamo met hoog vermogen te installeren, maar dat werkt alleen echt als de motor draait. Als u meer vermogen wilt wanneer de motor uit staat, kunt u het beste een tweede accu plaatsen.

Power Performance Car Audio Systems

Als je wat extra energie wilt toevoegen om je prestatie-audioapparatuur te laten werken, heb je twee basisopties. De eerste optie is om uw OEM-batterij (Original Equipment Manufacturer) te dumpen voor de grootste batterij met de hoogste capaciteit die in de beschikbare ruimte past. Dit is de gemakkelijkste oplossing en is doorgaans goed genoeg voor de meeste situaties.

De andere optie is om uw enkele batterij te vervangen door aangepaste gloednieuwe batterijen of een deep-cycle back-up toe te voegen. Dit is ingewikkelder, maar het kan u mogelijk nog meer reservestroom geven, en het heeft als bijkomend voordeel dat u de tweede batterij dicht bij uw versterker kunt installeren.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te onthouden dat er situaties zijn waarin een verstevigde dop of een dynamo met hoog vermogen een beter idee is dan een extra batterij. Het is een goed idee om een tweede batterij toe te voegen als u het audiosysteem van uw auto langer wilt laten werken als de motor is uitgeschakeld, maar het heeft geen zin als de motor daadwerkelijk draait.

Hoogwaardige batterijen voor hoogwaardige audio

Image
Image

Als u op zoek bent naar meer vermogen voor uw hoogwaardige audioapparatuur, bent u echt op zoek naar meer reservecapaciteit. Batterijen hebben allemaal een aantal verschillende classificaties, maar twee van de belangrijkste zijn het starten van versterkers en reservecapaciteit.

Aanloopampère verwijst naar hoeveel stroomsterkte de batterij in één keer kan leveren onder zware belasting, d.w.z. wanneer u de motor start, en reservecapaciteit, meestal uitgedrukt in ampère-uren, verwijst naar wat de batterij kan leveren over een langere tijd. Dat betekent dat u op zoek bent naar een krachtige batterij die veel reservecapaciteit biedt.

Afhankelijk van de auto waarin je rijdt, heb je wel of niet wat extra ruimte om mee te werken als het om je batterij gaat. Zolang een vervangende batterij fysiek in de toegewezen ruimte past en je hem veilig kunt vastmaken, is het prima om een OEM-batterij te vervangen door een aftermarket-batterij met een aanzienlijk grotere reservecapaciteit.

Als je ruimte hebt voor een grotere batterij, dan is dat de eenvoudigste optie. Het vervangen van een kleine OEM-batterij door een batterij met een grotere capaciteit is eigenlijk gewoon een kwestie van de oude batterij eruit trekken, de nieuwe erin plaatsen en de batterijkabels aansluiten. Makkelijker dan dat wordt het niet.

Tweede batterijen voor hoogwaardige audio

De andere manier om extra reservebatterijcapaciteit toe te voegen, is door daadwerkelijk een tweede batterij toe te voegen. In dit geval krijgt u meestal de beste resultaten door uw bestaande batterij te dumpen en twee bijpassende batterijen te plaatsen. De batterijen moeten van exact hetzelfde merk, dezelfde groep en dezelfde leeftijd zijn.

De nieuwe batterijen hoeven niet dezelfde groep te zijn als de originele batterij, maar ze moeten wel van dezelfde groep en dezelfde productiedatum zijn. Dit is in wezen alleen maar om ervoor te zorgen dat de ene batterij niet overbelast raakt en dat geen van beide batterijen sap uit de andere probeert te halen wanneer de auto uitstaat, wat kan leiden tot een kortere levensverwachting.

Image
Image

Als je nieuwe, op elkaar afgestemde batterijen installeert, moet er een gaan waar de originele batterij was, en de andere moet parallel worden aangesloten. U kunt de tweede batterij in het passagierscompartiment of de kofferbak installeren, hoewel u voorzorgsmaatregelen moet nemen als u deze in het passagierscompartiment installeert, en het is een goed idee om een batterijdoos of een ander soort bescherming te gebruiken, zelfs als deze erin gaat de kofferbak.

Als je de batterijen met elkaar verbindt, is het essentieel om ze parallel te bedraden. Dit betekent dat je de minpool van de ene accu met de minpool van de andere verbindt en ook de pluspolen met elkaar verbindt.

Het is ook belangrijk om een zware accukabel te gebruiken, en de positieve kabel moet een in-line zekering hebben. Overweeg voor extra bescherming een zekering te installeren op zowel de originele accu als de tweede accu.

Beide batterijen moeten ook worden aangesloten op het chassis of op een andere goede grondlocatie. Hoewel je de nieuwe batterij technisch gezien ongeaard zou kunnen laten, of ze allebei zou kunnen aarden en de negatieve terminals niet hoeft aan te sluiten, kan het aarden van beide batterijen en ook het verbinden van de negatieven veel problemen oplossen voordat ze ooit gebeuren.

Voor de beste resultaten moet de versterker rechtstreeks op de nieuwe batterij worden aangesloten en in de buurt ervan worden geplaatst. Je zou bijvoorbeeld zowel de tweede accu als de versterker in de kofferbak kunnen plaatsen. Het is ook uiterst belangrijk om een inline versterkerzekering te gebruiken tussen de nieuwe batterij en de versterker.

Een nieuwe batterij gebruiken met uw originele batterij

Je kunt ook je bestaande batterij behouden en een deep cycle- of scheepsbatterij toevoegen. Deze optie is een beetje anders omdat je hem zo moet bedraden dat je elke batterij kunt isoleren van het elektrische systeem en, belangrijker nog, van elkaar.

Het idee is om de originele accu te gebruiken als je aan het rijden bent, en de grotere deep-cycle accu als je geparkeerd staat. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u nooit per ongeluk te weinig vermogen heeft om uw auto weer te starten.

Of je nu ruilt voor een grotere batterij of een tweede installeert, het vinden van een plek met de juiste horizontale afmetingen is niet genoeg. Als de nieuwe batterij lang genoeg is om op de motorkap te aarden, moet je op zoek naar andere opties.

Het probleem met extra batterijcapaciteit

Of u nu een accu met hoge capaciteit installeert of een tweede parallel geschakelde accu, het is belangrijk om te onthouden dat u pas echt voordeel zult zien als de motor is uitgeschakeld. Dan komt de extra capaciteit echt van pas. Wanneer de motor draait, is de extra accu slechts een extra belasting voor de dynamo, die een oude (of ondermaatse) unit kan overbelasten.

Afhankelijk van het precieze probleem dat je probeert aan te pakken, ben je misschien beter af met een auto-audiocondensator dan met een extra batterij. Hoewel verstevigende doppen doorgaans niet de beste oplossing zijn voor iedereen die daadwerkelijk meedoet aan autoaudiowedstrijden, kunnen ze vaak kleine problemen oplossen, zoals koplampen die dimmen tijdens bijzonder harde of baszware muziek.

Aanbevolen: