7 manieren om geld te verdienen met het streamen van videogames op Twitch

Inhoudsopgave:

7 manieren om geld te verdienen met het streamen van videogames op Twitch
7 manieren om geld te verdienen met het streamen van videogames op Twitch
Anonim

Twitch is misschien begonnen als een basisservice voor het streamen en bekijken van gameplay van videogames, maar het is snel een legitieme bron van inkomsten geworden voor veel gebruikers, waarbij verschillende van de meer populaire Twitch-gebruikers elk ruim boven het gemiddelde gezinsinkomen verdienen maand.

Manieren om geld te verdienen met Twitch

Er zijn verschillende methoden waarmee succesvolle Twitch-streamers geld verdienen met hun kanalen, en ze zijn allemaal vrij eenvoudig te implementeren. Enkele van de beste manieren om geld te verdienen met streamen op Twitch zijn:

  • Twitch-abonnementen
  • Bits (Twitch's premium emoticons)
  • Donaties
  • Videoadvertenties
  • Sponsoring
  • Partnerlinks
  • Merchandise verkopen

Sommige van de officiële Twitch-opties zijn beperkt tot Twitch-filialen en -partners (gebruikers die een bepaald populariteitsniveau hebben bereikt en meer accountfuncties krijgen), maar er zijn nog steeds opties voor nieuwere gebruikers die misschien nog geen enorme volgend.

Twitch-abonnementen verkrijgen

Image
Image

Abonnementen zijn verreweg de meest populaire vorm van geld verdienen op Twitch, omdat ze zorgen voor het creëren van een terugkerende bron van inkomsten die in de loop van de tijd kan sneeuwballen naarmate meer kijkers zich aanmelden.

Twitch-abonnementen zijn in wezen geplande maandelijkse donaties van $ 4,99, $ 9,99 of $ 24,99, waarbij het gekozen bedrag wordt verdeeld tussen Twitch en de streamer 50/50. Sommige van de ongelooflijk populaire Twitch-partners verdienen zelfs meer dan 50 procent om hen aan te moedigen op het platform te blijven.

De abonnementsoptie is alleen beschikbaar voor Twitch Partners en Affiliates, en dit is logisch aangezien streamers met minder dan 50 volgers (de minimumvereiste om een Twitch Affiliate te worden) waarschijnlijk toch niet zoveel betaalde abonnees zullen krijgen.

Zodra een kanaal is geüpgraded naar de Partner- of Affiliate-status, wordt de abonnementsoptie ingeschakeld en verschijnt de Abonneren-knop automatisch op de kanaalpagina op de Twitch-website.

Hier zijn enkele tips met betrekking tot Twitch-abonnementen:

  • Stel meldingen in voor je stream om nieuwe abonnees aan te kondigen en neem de tijd om aangepaste emotes te maken die abonnees kunnen gebruiken. Beide zullen meer mensen aanmoedigen om zich aan te melden voor de maandelijkse donatie.
  • De abonnementsoptie is alleen beschikbaar op de Twitch-website, dus zorg ervoor dat u in uw streams vermeldt dat abonneren een optie is, zodat iedereen die via de Twitch-console en mobiele apps kijkt, weet hoe ze u kunnen ondersteunen.

Degenen zonder toegang tot Twitch-abonnementen kunnen services van derden gebruiken om terugkerende donaties te verzamelen. Patreon is een populair alternatief dat veel streamers gebruiken. Je kunt gratis een Patreon-profiel aanmaken en ernaar linken vanuit je Twitch-profielbeschrijving, het laten zien op je sociale mediakanalen en je Patreon-gebruikersnaam mondeling vermelden tijdens een stream.

Bits ophalen

Image
Image

Bits, beschikbaar voor Twitch Partners en Affiliates, zijn een manier om ondersteuning voor streamers op Twitch te visualiseren vanuit de chat van een stream. Het zijn in wezen geanimeerde GIF's die gebruikers naast een chatbericht kunnen plaatsen, maar ze moeten met echt geld worden gekocht.

Twitch-partners en gelieerde bedrijven verdienen één cent per bit dat wordt gebruikt in de chat van hun kanaal (als iemand bijvoorbeeld 100 bits gebruikt, verdienen ze $ 1).

Streamers kunnen een limiet stellen aan het minimum aantal bits dat tegelijk kan worden gebruikt om te voorkomen dat mensen hun chat spammen met talloze afzonderlijke bits. Speciale waarschuwingen (geluidseffecten en afbeeldingen) kunnen worden gekoppeld aan het gebruik van bits, wat kan helpen meer kijkers aan te moedigen ze te kopen en te gebruiken. Kijkers worden ook beloond met speciale chatbadges die naast hun naam worden weergegeven op basis van het aantal bits dat ze hebben gedoneerd.

Onthoud deze dingen bij het omgaan met bits op Twitch:

  • Bedank mondeling al je kijkers die bits gebruiken tijdens je streams. Dit zal hen aanmoedigen om ze in de toekomst meer te gebruiken.
  • Voeg een Streamlabs fooienpot-widget toe aan uw streamlay-out. Dit creëert een visuele weergave van een leeg glas dat zich vult met alle stukjes die je kijkers gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor een constante herinnering aan de bits-functie, maar het motiveert kijkers ook om te proberen het te vullen met meer bits.

Ontvang donaties op Twitch

Image
Image

Het ontvangen van donaties op Twitch is een populaire manier voor streamers om extra geld te verdienen, omdat ze kijkers een methode bieden om streams te ondersteunen met een eenmalige betaling. Een Twitch-donatie kan van alles zijn, van slechts een dollar tot enkele duizenden dollars en zelfs hoger.

Twitch biedt geen ingebouwde manier voor streamers om donaties te accepteren, dus toepassingen en services van derden worden vaak geïmplementeerd, zoals PayPal. Hoewel donaties lonend kunnen zijn, zijn er veel verhalen over streamers die zijn misleid door oplichters of internettrollen die een grote som geld hadden gedoneerd om een geschil een maand of zo later te claimen en alles terugbetaald te krijgen.

Donaties worden door Twitch niet op dezelfde manier beschermd als bits en abonnementsbetalingen, en er is geen manier om een dergelijke gebeurtenis te voorkomen. Iedereen kan binnen 180 dagen na betaling een PayPal-geschil indienen, dus Twitch-streamers worden aangemoedigd om hun donaties pas uit te geven als deze periode voorbij is.

De gemakkelijkste manier om PayPal-donaties te accepteren, is door een gratis PayPal.me-link te maken. Deze URL kan worden toegevoegd aan de profielbeschrijving van je Twitch-kanaal of worden gedeeld in je Twitch-chat of sociale-mediaprofielen. Kijkers die doorklikken, kunnen u rechtstreeks betalen vanaf hun PayPal-rekening.

Videoadvertenties afspelen tijdens een stream

Image
Image

De meeste mensen associëren videoadvertenties met het genereren van inkomsten met Twitch-kanalen, maar de realiteit is dat advertenties op Twitch, zowel preroll (weergegeven voordat een stream begint) als midroll (afgespeeld tijdens een stream), de laagste verdieners zijn van alle beschikbare opties.

Twitch beta alt gemiddeld ongeveer $ 2 per 1.000 weergaven voor een advertentie, en aangezien zelfs enkele van de grootste Twitch-streamers gemiddeld ongeveer 600 kijkers bij het streamen zijn, voelt het tonen van een advertentie voor velen niet echt de moeite waard, vooral als ze veel meer kunnen verdienen via andere methoden, zoals abonnementen en bits.

Advertenties zijn alleen beschikbaar voor Twitch-partners, en hoewel ze je wat extra geld kunnen opleveren, kun je het beste niet alleen op hen vertrouwen als primaire bron van inkomsten. Gebruik in plaats daarvan Twitch-advertenties in combinatie met enkele of alle andere methoden waarover we op deze pagina praten.

Accepteer sponsoring op Twitch

Image
Image

Net als hoe je als Instagram-beïnvloeder geld kunt verdienen door producten en diensten op dat platform te onderschrijven, ontvangen veel Twitch-streamers ook betalingen om hetzelfde te doen tijdens hun streams. Voorbeelden van streamersponsoring zijn onder meer modelabels, eten en drinken, videogames, computerhardware en -accessoires en websites.

Een sponsorovereenkomst krijgen is iets wat elke streamer op Twitch kan doen, ongeacht de status van Partner of Affiliate. Afspraken worden soms gemaakt door de streamer die contact opneemt met het betreffende bedrijf, maar vaker wel dan niet is het het marketingteam van het bedrijf dat een voorstel doet aan de streamer.

De hoeveelheid geld die wordt verdiend met sponsoring op Twitch varieert afhankelijk van de lengte van de sponsorcampagne, hoe intensief de promotie wordt toegepast (d.w.z. moet de streamer gewoon een T-shirt dragen of kijkers verbaal aanmoedigen om te kopen het t-shirt), en de populariteit van de kijker zelf.

Maak contact met branchecontacten via sociale media en videogames of technologie-exposities en -conventies. Maak visitekaartjes met je Twitch-kanaal, echte naam en contactgegevens en deel ze uit aan medewerkers van het bedrijf. Hoe professioneler je overkomt, hoe groter de kans dat iemand aan je denkt de volgende keer dat ze een product willen promoten.

Gebruik gelieerde links

Image
Image

Een andere goede optie voor het genereren van inkomsten voor alle Twitch-streamers is de implementatie van gelieerde links (niet te verwarren met de Twitch Affiliate-status). Dit houdt in feite in dat je lid wordt van het partnerprogramma van een bedrijf en links naar hun producten of diensten toevoegt aan de paginabeschrijving van je Twitch-kanaal en in de chat. Je kunt dit zelfs consequent doen met een chatbot zoals Nightbot.

Amazon's partnerprogramma is populair vanwege de verscheidenheid aan producten die het aanbiedt en de vertrouwde naam, die gebruikers aanmoedigt om bij Amazon te kopen in plaats van bij de concurrenten. Amazon beloont partners met een percentage van de omzet die ze naar Amazon sturen.

Veel Twitch-streamers en kijkers hebben al een Amazon-account omdat ze moeten betalen voor bits en Twitch Prime, dus het is voor velen een populaire keuze.

Play Asia is een ander partnerprogramma dat sommige Twitch-streamers gebruiken. Het heeft meer dan 100.000 producten en schepen over de hele wereld.

Hier zijn enkele tips als je van plan bent om gelieerde links op Twitch te gebruiken:

  • Praat met je kijkers tijdens je streams en in je chat om te zien in wat voor soort producten ze geïnteresseerd zijn, en begin dan naar hen te linken in je chat of op sociale media. Spam uw volgers echter niet met te veel links; de aanbevelingen moeten organisch zijn.
  • Vermeld in je Twitch-profiel de hardware en software die je gebruikt, en koppel elk product aan de bijbehorende pagina op Amazon met je unieke Amazon Associates-code. Persoonlijke aanbevelingen zijn een van de beste manieren om affiliate-verkopen te stimuleren.

Twitch-merchandise verkopen

Image
Image

Het verkopen van merchandise is misschien niet zo'n grote verdiener voor Twitch-streamers als abonnementen en donaties, maar voor degenen met een voldoende grote aanhang, het maken en verkopen van hun eigen uniek ontworpen producten, zoals t-shirts en mokken, kan een leuke extra bron van inkomsten zijn.

Twitch-partners worden uitgenodigd om hun eigen T-shirtontwerpen te verkopen in de Twitch Amazon-winkel, maar elke streamer kan een verscheidenheid aan vergelijkbare gratis services gebruiken, zoals Spreadshirt, Teespring en Zazzle om hun eigen producten te maken en te verkopen.

Gebruik bij het maken van je product een ontwerp dat uniek is voor je kanalen, zoals een grotere versie van een emote of een inside joke die zich organisch heeft ontwikkeld in de chatroom van je kanaal.

Aanbevolen: