Duolingo onthult leeropties voor niet-Latijnse talen

Duolingo onthult leeropties voor niet-Latijnse talen
Duolingo onthult leeropties voor niet-Latijnse talen
Anonim

Duolingo heeft een kleine set nieuwe leerhulpmiddelen onthuld die zijn ontworpen om het gemakkelijker te maken om vertrouwd te raken met niet-Latijnse talen.

Waarom specifiek niet-Latijnse talen? Veel op het Latijn gebaseerde talen zoals Engels, Spaans, Italiaans en andere delen een vergelijkbaar alfabet en dezelfde structuur. Niet-Latijnse talen, zoals Koreaans, Arabisch, Hebreeuws, enz., zijn heel anders en kunnen niet-moedertaalsprekers verwarren. Zoals vermeld tijdens de Duocon-livestream, is het doel van Duolingo om het voor mensen gemakkelijker en intuïtiever te maken om deze meer gecompliceerde alfabetten te leren.

Image
Image

Een van deze nieuwe tools is een tabblad dat voor sommige talen verschijnt, met een raster van tekens uit dat alfabet. Elk teken in dit raster heeft een begeleidende Engelse lezing en je kunt op elk item tikken om te horen hoe ze worden uitgesproken.

Als je nog steeds problemen hebt, kun je ook op de knop "Leer de karakters" tikken voor tips en hapklare lessen over een handvol karakters tegelijk.

Tracing-oefeningen zijn ook toegevoegd om de vormen van de individuele karakters in het alfabet van een taal te helpen herkennen. Je kunt elk personage afzonderlijk bekijken en de grafiek markeert elk personage dat je voltooit terwijl je je een weg baant door het alfabet.

Duolingo erkende dat de raster- en traceertools al enige tijd beschikbaar zijn voor Android, maar nu zijn ze klaar voor iOS.

Image
Image

Er worden ook hulpmiddelen voor het maken van tekens toegevoegd voor talen zoals Koreaans, waarbij letters in verschillende patronen worden gecombineerd, afhankelijk van de lettergrepen die worden gebruikt. Hiermee kun je afzonderlijke letters samenstellen, als een soort puzzel, om het juiste "lettergreepblok" te maken.

Al deze tools zouden nu op Android en iOS moeten verschijnen, met een release gepland voor de webversie van Duolingo ergens in de toekomst.

Aanbevolen: