Wat is HD Voice en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is HD Voice en hoe werkt het?
Wat is HD Voice en hoe werkt het?
Anonim

HD Voice is een 4G LTE-audiotechnologie die wordt aangeboden door sommige mobiele serviceproviders. Het vermindert achtergrondgeluid en verbetert de geluidskwaliteit van uw gesprekken. Hier is een nadere blik op HD Voice en hoe het werkt.

Image
Image

Wat is HD Voice?

HD Voice is high-definition spraakoproepen. Het is een breedbandaudiotechnologie die een superieure standaard biedt voor oproepen. Door het frequentiebereik van audiosignalen uit te breiden, doet HD Voice twee dingen goed:

  • Produceert helderder, levendiger en natuurlijker klinkend geluid.
  • Vermindert achtergrondgeluid in elke omgeving.

Met HD Voice zijn gesprekken helderder en helderder. Dit biedt een betere ervaring voor iedereen die aan het bellen is, of u nu met vrienden of familie praat of teleconferenties houdt met zakenrelaties op het werk.

Hoe HD Voice werkt

HD Voice wordt mogelijk gemaakt door VoLTE-technologie (Voice over Long Term Evolution). Veel providers gebruiken de twee termen door elkaar. VoLTE is de volgende generatie VoIP, een technologie die telefonie via internet mogelijk maakt. VoLTE is vergelijkbaar met VoIP, behalve dat het het LTE-datanetwerk van een provider gebruikt, niet Wi-Fi, om oproepen te verzenden en ontvangen.

De VoLTE-communicatiestandaard maakt specifiek gebruik van het 4G LTE-netwerk, dat tegelijkertijd spraakoproepen en gegevens verzendt. In tegenstelling tot oproepen via oudere netwerken, biedt 4G LTE een betere geluidskwaliteit en hogere snelheden.

Met 4G LTE-technologie is de geluidskwaliteit die je krijgt van HD Voice vergelijkbaar met andere HD Voice-services, zoals Skype. Je geniet van rijkere, meer menselijk klinkende gesprekken met HD Voice in vergelijking met eerdere technologieën.

Een ander voordeel van VoLTE is dat u kunt overschakelen van een Wi-Fi-oproep naar een VoLTE-oproep zonder dat de oproep wordt verbroken.

Hoe HD Voice de geluidskwaliteit verbetert

Geluidskwaliteit hangt af van de kwaliteit van de audiofrequenties. Normaal gesproken variëren mobiele gesprekken van 300 hertz tot 3,4 kilohertz. Ter vergelijking: HD Voice varieert van 50 hertz tot 7 kHz en hoger. Dit spectrum bestrijkt het hele bereik van de menselijke stem.

HD Voice verbetert ook de geluidskwaliteit door de bemonsteringsfrequentie te verhogen (het proces van het omzetten van een vloeiend analoog signaal in een digitaal signaal). Traditionele telefonie bemonstert audio met 8.000 keer per seconde. HD Voice-samples met 16.000 per seconde. Door de breedte van het geluidsspectrum te verdubbelen, horen bellers meer diepte en nuance in hun gesprekken.

Deze sprong in technologie betekent dat de verbetering van de geluidskwaliteit merkbaar is, vooral op plaatsen met omgevingsgeluid.

Hoe u kunt profiteren van HD-spraaktechnologie

HD Voice werd voor het eerst uitgerold in 2014 en heeft sindsdien een lange weg afgelegd. De grote Amerikaanse providers, waaronder Verizon, AT&T, T-Mobile en Sprint, bieden VoLTE als gratis service aan abonnees in de meeste grote markten.

Of u VoLTE kunt gebruiken voor HD-spraakoproepen, hangt af van uw provider, account, locatie en telefoonmodel, evenals van de provider, account, locatie en telefoonmodel van de ontvanger van de oproep.

Om te profiteren van HD Voice (of VoLTE), controleert u of uw provider dit in uw regio aanbiedt en of uw telefoon HD Voice-compatibel is. De meeste nieuwere telefoons ondersteunen VoLTE en deze is vaak standaard ingeschakeld. Als je vragen hebt, neem dan contact op met je provider voor meer informatie.

Aanbevolen: