Immortals Fenyx Rising Review: een Griekse held in een open wereld

Inhoudsopgave:

Immortals Fenyx Rising Review: een Griekse held in een open wereld
Immortals Fenyx Rising Review: een Griekse held in een open wereld
Anonim

Bottom Line

Immortals Fenyx Rising combineert een ambitieus uitgangspunt met leuke, toegankelijke gameplay. Met een verrassend oprechte verhalende kern, is het een game die de moeite waard is om te voltooien, zelfs nadat de uitdaging is verdwenen.

Ubisoft Immortals Fenyx Rising

Image
Image

Onze recensent kocht Ubisoft's Immortals Fenyx Rising zodat ze het op de proef konden stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Immortals Fenyx Rising is een actie-avonturenspel dat de Griekse mythologie gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen. Met verkenningen in de open wereld, talloze puzzels en gevechten met mythologische beesten is de game ambitieus. Ik heb meer dan veertig uur op de Nintendo Switch gespeeld om te zien of hij te dicht bij de zon vloog.

Verhaal: Een Griekse held waardig

Fenyx Immortals Rising is niet subtiel met zijn plot. Zodra je het spel start, vernietigt Typhon de Olympische goden. Zeus gaat naar Prometheus voor hulp, maar Prometheus wedt dat Typhon zal worden verslagen door een sterveling. Hij voorziet het avontuur dat begint op Golden Isle wanneer Fenyx ontdekt dat iedereen in steen is veranderd.

Het meest verfrissende deel van Fenyx Rising is de vertelling. Prometheus en Zeus zijn de onbetrouwbare vertellers van het verhaal. Als Zeus het avontuur van Fenyx niet spannend genoeg vindt, gebruikt hij zijn goddelijke krachten om het verhaal van Prometheus te onderbreken met een beetje gevaar of wat grappen. Ik luister meestal niet naar in-game vertelling, maar Zeus en Prometheus hielden mijn aandacht vast met hun luchtige oneerbiedigheid.

Image
Image

Verre van een surrogaat voor het publiek, is Fenyx een dappere en enthousiaste Griekse vrouw (of man) die zich in het middelpunt van een verhaal heeft bevonden dat door de goden wordt verteld. Haar enthousiasme om anderen te helpen blijkt nuttig voor onwelwillende goden als Aphrodite, die door Typhon in een boom is veranderd. Geen van de vertellers van het verhaal neemt hun rol te serieus en het eindresultaat is erg leuk.

Configuratieproces: Ubisoft Connect-account vereist

Fenyx Immortals Rising onderbreekt een verder sterk begin door te eisen dat spelers hun Ubisoft Connect-account koppelen. Het aanmaken van een account kost helemaal geen tijd, maar het is een vervelende vereiste om aan het begin van het spel toe te voegen. Zodra het Ubisoft Connect-account is gekoppeld, kunnen spelers cross-platform saves gebruiken en hun munten uitgeven.

Afgezien daarvan is de installatie standaard: helderheid, karakteraanpassing, moeilijkheidsgraad, enzovoort. Ik heb het spel getest op de moeilijkheidsgraad Normaal, maar het kan op elk moment worden gewijzigd.

Image
Image

Gameplay: plezier zonder veel uitdaging

Er zijn drie belangrijke componenten van Immortals Fenyx Rising: verkenning, puzzels en gevechten. In het begin lijkt het allemaal te veel. Fenyx is vanaf het begin begraven onder een stapel verbruiksartikelen, wapens en krachten. De wereld is gigantisch en overweldigend, met prachtige vergezichten en onontgonnen plekken in elke richting waarin de camera draait.

Het plezier van verkenning wordt enigszins ondermijnd door de opname van Far Sight, een tool die interessante punten op de kaart onthult.

Het duurt echter niet lang voordat de wereld snel begint te krimpen. Het plezier van verkenning wordt enigszins ondermijnd door de opname van Far Sight, een tool die interessante punten op de kaart onthult. In tegenstelling tot de pinnen in Breath of the Wild, is Far Sight niet afhankelijk van de gezichtslijn.

Het ontdekken en oplossen van de wereldpuzzels was het beste deel van het verkennen van Golden Isle.

Zolang je in de richting van een kist of puzzel kijkt, kun je permanent zijn plaats op de kaart onthullen. Het spreekt voor zich dat iedereen ervoor kan kiezen om deze functie niet te gebruiken, maar het opnemen ervan suggereert dat Fenyx Rising niet zo geïnvesteerd is in het aanmoedigen van spelers om de wereld onafhankelijk te verkennen.

Fenyx Rising heeft een verscheidenheid aan puzzels, Challenges genaamd, verspreid over de open wereld en in Vaults of Tartaros. De meeste, zoals puzzels met schuifblokken of snelle navigatie-uitdagingen, zijn eenvoudig en gemakkelijk te voltooien. Het ontdekken en oplossen van de wereldpuzzels was het beste deel van het verkennen van Golden Isle.

De meeste gevechten zijn optioneel, maar het is zo leuk dat ik er alles aan heb gedaan om het te vinden.

Vaults of Tartaros zijn het equivalent van heiligdommen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Kluizen gooien puzzels oplossen en vechten samen in korte gevallen. In een ondraaglijk voorbeeld vereist de puzzel dat je afwisselt op welke van de twee schakelaars Fenyx staat terwijl ballen door een kort doolhof rollen. Er zijn te veel kluizen en ze zijn te gemakkelijk op te lossen.

De meeste gevechten zijn optioneel, maar het is zo leuk dat ik er alles aan heb gedaan om het te vinden. De vijanden komen rechtstreeks uit de Griekse mythologie, van een zwijn dat Adonis doodt tot klassiekers als cyclopen en Minotaurus. Het feit dat ze in groepen verschijnen en een verscheidenheid aan aanvallen hebben, zorgt voor boeiende, chaotische gevechten.

Mijn grootste probleem is de ongelijke moeilijkheidsgraad. Het begin voelt goed, maar het duurt niet lang om overmeesterd te worden. Verbruiksartikelen kunnen net zo goed oneindig zijn, dus als ik niet genoeg drankjes had, zou ik gewoon een dozijn granaatappels kunnen eten terwijl ik wegrent voor een Minotaurus. Golden Isle zit boordevol wapens, bepantsering en materialen voor het kopen van upgrades zoals goddelijke vermogens.

Image
Image

Ik heb doelbewust de beste goddelijke vermogens vermeden totdat ik ontdekte dat ze nodig zijn voor sommige Vaults en puzzels. Ares' Wrath fungeert als een derde sprong. Athena's Charge maakt Fenyx immuun voor lasers, zodat ze er doorheen kan rennen.

In het domein van de Griekse goden zijn lasers een anachronisme. Fenyx Rising zou het beter hebben gedaan door ze te verwijderen. Hoe dan ook, ze hebben het gehaald naast overdreven sterke voordelen op uitrusting en meer goddelijke vaardigheden dan waar je een stok op kunt schudden. Het gevecht is zo leuk dat het jammer is dat er geen echte uitdaging is.

Graphics: verbluffend als je niet te dichtbij kijkt

Van gouden bloemen en manden vol met heldere granaatappels tot diep paars en groen van de nachtelijke hemel, Immortals: Fenyx Rising gebruikt levendige kleuren om elke plek op Golden Isle de goden waardig te laten lijken.

De tempels en paviljoens zijn met zorg voor details gemaakt. Ze zijn versierd met aardewerk en kunst. De dag-nachtcyclus blijft hangen in de goudtinten van zonsopgang en zonsondergang in plaats van in het vlakke licht van de dag.

De nachtelijke hemel was zo mooi dat ik elke keer dat ik speelde stopte om foto's te maken. Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over de graphics.

Bomen en gras leken soms slecht weergegeven, maar het is zo moeilijk om mijn aandacht af te leiden van de schoonheid van dit spel dat ik het nauwelijks heb opgemerkt. De nachtelijke hemel was zo mooi dat ik elke keer dat ik speelde stopte om foto's te maken. Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over de graphics.

Image
Image

Bottom Line

Immortals Fenyx Rising kost $ 60, de standaard adviesprijs voor de meeste Nintendo Switch-titels. De $ 60 is een beetje steil voor een game die dit licht op inhoud bleek. Stemacteurs zijn niet goedkoop, maar ik wil meer spel voor mijn geld. Op het moment van schrijven is het te koop voor $ 30 op verschillende platforms, wat een veel betere deal is.

Fenyx Immortals Rising vs. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild blinkt uit in veel van de gameplay-elementen die beide games bevatten. Dat gezegd hebbende, is er één dwingende reden om Immortals Fenyx Rising op te pikken: het verhaal. Het begint met muziek die de perfecte sfeer bepa alt en omvat oude Griekse instrumenten zoals de lier. Terwijl Prometheus het verhaal van Fenyx vertelt, onderbreekt Zeus met grappen of denkt na over goede tijden met de andere goden.

Als Zeus zich realiseert hoeveel hij Aphrodite heeft gekwetst door haar gevoelens te negeren, of hoe zijn kritiek op zijn zoon Ares de oorlogsgod onzeker heeft gemaakt, klinkt hij als een oprecht berouwvolle vader.

Fenyx heeft ook veel karakter. Ze is openhartig tegen de goden, vleit hun grootste krachten en geeft toe aan hun zwakheden. Ze kan niet meer verschillen van de stand-in van het publiek van Link, die nooit een geluid laat horen. In het hart van deze game zit een heerlijk vermakelijk verhaal, en Link gaat het niet vertellen.

Een vermakelijk spel met meeslepende gevechten en graphics

Immortals Fenyx Rising is een zeer vermakelijk spel dat de Griekse mythologie tot leven brengt met zijn briljante verhalen. De wereld lijkt uitgestrekt, de graphics zien er goed uit en de gevechten zijn een genot. Het zal elke gamer aanspreken die van Breath of the Wild heeft genoten en iets meer of een beetje anders wil.

Specs

  • Productnaam Immortals Fenyx Rising
  • Productmerk Ubisoft
  • UPC 887256091057
  • Prijs $60.00
  • Releasedatum december 2020
  • Gewicht 2.08 oz.
  • Productafmetingen 0,6 x 5,4 x 6,7 inch.
  • Kleur n.v.t.
  • Platformen Google Stadia, Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Aanbevolen: