Hoe gegevens van de ene iPhone naar de andere over te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens van de ene iPhone naar de andere over te zetten
Hoe gegevens van de ene iPhone naar de andere over te zetten
Anonim

Heb je een nieuwe iPhone? Je hebt waarschijnlijk ook gegevens zoals foto's, contacten, agenda's, betaalmethoden, smart home-instellingen en gezondheidsinformatie om te verplaatsen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u al uw gegevens van de ene iPhone naar de andere kunt verplaatsen.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10.3 en hoger. Als je hulp nodig hebt bij het activeren van je iPhone of het beheren van andere acties, ga dan naar Een nieuwe iPhone instellen.

Gegevens overzetten naar een nieuwe iPhone met iTunes

Als je een Mac- of Windows-computer hebt waarop iTunes is geïnstalleerd, kun je een back-up maken van de gegevens van je oude iPhone om over te zetten naar de nieuwe telefoon.

Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 10 en hoger.

  1. Sluit je oude telefoon aan op je computer en open iTunes.
  2. Selecteer het device pictogram in de linkerbovenhoek van het venster.

    Image
    Image
  3. Selecteer Nu een back-up maken om een back-up van uw telefoon op de computer op te slaan.

    Image
    Image

    Je kunt ook Sync selecteren om zowel een back-up te maken als je telefoon bij te werken met alle wijzigingen die je hebt aangebracht in je muziekbibliotheek, tv-programma's of andere items die iTunes beheert.

  4. Zodra iTunes de bewerking heeft voltooid, koppelt u uw oude telefoon los.
  5. Sluit je nieuwe telefoon aan op de computer.
  6. Wat je vervolgens doet, hangt af van of je het nieuwe apparaat hebt ingesteld of niet. Als je dat nog niet hebt gedaan, begin dan met het proces. Wanneer het opstarten vraagt of je je iPhone als een nieuw apparaat wilt instellen, selecteer je Herstellen vanuit iTunes-back-up.

    Image
    Image
  7. Als je de eerste installatie van je nieuwe telefoon al hebt gedaan, selecteer je het device pictogram in iTunes en selecteer je Restore iPhone.

    Image
    Image

    iTunes verwijdert je nieuwe iPhone tijdens dit proces. Je verliest alles wat je hebt toegevoegd sinds je het voor het eerst hebt ingesteld.

  8. Op het bevestigingsscherm dat verschijnt, selecteer Herstellen.

    Image
    Image
  9. iTunes verwijdert de huidige inhoud van je nieuwe telefoon en vervangt deze door de back-up van je oude apparaat.

Hoe iCloud te gebruiken om gegevens over te zetten naar een nieuwe iPhone

Met de iPhone kun je ook een back-up van je gegevens maken op iCloud, het cloudopslagplatform van Apple. Zodra je een back-up van je oude telefoon hebt gemaakt, kun je je nieuwe telefoon met die gegevens herstellen zonder een van beide op een computer aan te sluiten.

  1. Op je oude telefoon, open Instellingen.
  2. Tik op uw naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op iCloud-back-up.
  5. Als de schakelaar naast iCloud-back-up niet is ingeschakeld, tikt u erop om deze in te schakelen. Het zou groen moeten worden.
  6. Tik op Nu een back-up maken.

    Image
    Image
  7. Uw iPhone slaat een back-up op in iCloud.
  8. Wanneer je je nieuwe telefoon instelt, tik je op Herstellen van iCloud-back-up om de gegevens van je oude iPhone naar je nieuwe te verplaatsen.

Hoe over te zetten van iPhone naar iPhone

De derde methode om een nieuwe iPhone in te stellen met de gegevens van een oude, die Apple Quick Start noemt, is alleen beschikbaar wanneer het nieuwe apparaat voor het eerst wordt geactiveerd. Hoewel je met de iTunes-procedure in principe gegevens kunt verplaatsen wanneer je maar wilt, heeft dit proces een kleiner gebruiksvenster.

Als je het mist, kun je je nieuwe iPhone herstellen en de eerste installatie opnieuw doorlopen, maar een van de andere methoden is op dat moment misschien gemakkelijker. Hier leest u hoe u draadloos gegevens tussen iPhones kunt overbrengen.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 12.4 en hoger.

  1. Sluit beide telefoons aan op voedingen.
  2. Schakel je nieuwe apparaat in om het installatieproces te starten. Plaats het oude apparaat ernaast.
  3. Je nieuwe telefoon toont de Apple ID op de oude telefoon en vraagt of dit degene is die je op de nieuwe wilt gebruiken. Tik op Doorgaan om te bevestigen.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een animatie op je nieuwe telefoon. Centreer het in de zoeker van de camera van je oude apparaat om door te gaan.

    Je kunt ook tikken op Handmatig verifiëren als de camera niet beschikbaar is.

  5. Voer op je nieuwe telefoon je huidige toegangscode in.
  6. Stel Touch ID of Face ID in (afhankelijk van welk model iPhone je hebt), of tik op Later instellen.

    Face ID is beschikbaar op iPhone X en nieuwer.

  7. In het volgende scherm wordt gevraagd hoe u gegevens naar uw nieuwe telefoon wilt overbrengen. Tik op Overzetten van iPhone.

    Image
    Image
  8. Je gegevens worden overgezet van de oude iPhone naar de nieuwe.

Als je van een Android-apparaat naar een iPhone gaat, kun je je gegevens nog steeds verplaatsen. Je gebruikt de Move to iOS-app om je informatie intact te houden.

Aanbevolen: