Hoe een Dell-laptop op een monitor aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Dell-laptop op een monitor aan te sluiten
Hoe een Dell-laptop op een monitor aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Identificeer de videopoorten op uw computers (DVI, HDMI, enz.) en sluit uw laptop aan op de monitor met de juiste kabel.
  • Ga naar Settings > System > Display om de video-instellingen voor elk scherm aan te passen.
  • Als uw computers geen compatibele videoweergavepoorten hebben, moet u een converterkabel gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Dell-laptop aansluit op een monitor, zoals de Dell Professional P2717H 27-inch monitor. Afhankelijk van uw Dell heeft u mogelijk enkele opties.

Een monitor aansluiten op een Dell-laptop

Volg deze stappen om uw Dell-laptop aan te sluiten op een externe monitor:

  1. Ga naar de Dell Drivers and Download-pagina om de nieuwste grafische drivers te krijgen om ervoor te zorgen dat uw video is geoptimaliseerd. De website zou uw laptopmodel automatisch moeten detecteren, dus selecteer het onder Deze pc om de nieuwste stuurprogramma's te krijgen als uw pc nog niet up-to-date is.

    Image
    Image
  2. Identificeer de videopoorten op uw laptop en monitor. Dell-laptops ondersteunen verschillende standaarden voor videoverbindingen, waaronder:

    • VGA
    • DVI
    • S-Video
    • HDMI
    • DisplayPort
  3. Zoek de kabel die u nodig hebt en sluit het ene uiteinde aan op uw Dell-laptop en het andere uiteinde op de monitor. Omdat de uiteinden van de kabels identiek zijn, maakt het niet uit welke in welk apparaat gaat.

    Als je laptop een USB-C-poort heeft, kun je converterkabels vinden waarmee je verbinding kunt maken met de HDMI-poort van de monitor. Er zijn ook HDMI-naar-DVI- en VGA-naar-HMDI-converters.

  4. Gebruik de sneltoets Fn+ 8 om te schakelen tussen het ingebouwde beeldscherm en de externe monitor. Druk nogmaals op Fn+ 8 om uw videoweergave op beide schermen te zien en druk op Fn+ 8 een derde keer om terug te schakelen naar alleen uw Dell.
  5. Configureer de schermresolutie, lettergrootte en kleurinstellingen. Ga in Windows 10 naar Settings > System > Display om de video-instellingen van elke monitor te optimaliseren.

    Image
    Image

Kan mijn Dell-laptop verbinding maken met een externe monitor?

De moederborden in alle Dell-laptops hebben een ingebouwde adapterpoort voor grafische kaarten, waarmee u het bureaublad van uw computer op een extern scherm kunt weergeven. De meeste externe monitoren zijn compatibel met Dell-laptops; u hebt geen monitor van het merk Dell nodig.

Als je monitor en laptop meerdere compatibele videopoorten hebben, is DisplayPort de beste optie, op de voet gevolgd door HDMI. DVI, VGA en S-Video kunnen alleen video verzenden; het geluid komt van je laptop, niet van de monitor.

De stappen voor het aansluiten van een Dell-laptop op een monitor zijn meestal hetzelfde als het aansluiten van een laptop op een tv of het aansluiten van een laptop op een projector.

Schakelen tussen de monitor en het laptopscherm

De sneltoets Fn+ 8 is de snelste manier om tussen schermen te wisselen, maar als dat niet werkt, zal het handmatig moeten doen.

Ga in Windows 10 naar Settings > System > Display en selecteer vervolgens Detect onder Meerdere schermen. U kunt dan tussen schermen schakelen.

Image
Image

Sommige Dell-monitoren hebben een input select-knop waarop u kunt drukken om tussen video-ingangen te schakelen.

FAQ

    Hoe kun je de laptop sluiten en gewoon de monitor gebruiken?

    In Windows 10 kunt u kiezen wat er gebeurt als u het deksel van uw monitor sluit door met de rechtermuisknop op het Batterijpictogram te klikken en Power Options te selecterenSelecteer Kies wat het sluiten van het deksel doet in het menu aan de linkerkant, ga dan naar de vervolgkeuzemenu's voor Als ik het deksel sluit en kies Niets doen

    Hoe gebruik je een laptop als monitor voor de Nintendo Switch?

    Je kunt je laptop aansluiten op een Nintendo Switch met behulp van een capture-kaart zoals de Elgato HD60 HDMI. Sluit de HDMI-kabel van de Switch aan op de capture-kaart en gebruik vervolgens een USB-kabel om de capture-kaart op uw laptop aan te sluiten. Open de meegeleverde software en je zou daar het scherm van de Switch moeten zien. Zet de opnamesoftware in de modus Volledig scherm, zodat de games die je speelt het hele scherm in beslag nemen.

    Hoe sluit je een monitor aan op een laptop en gebruik je beide schermen?

    Met Windows 10 kunt u ervoor zorgen dat uw laptop dubbele monitoren herkent door naar Start > Instellingen > te gaan Systeem > Display Kies in het gedeelte Meerdere schermen hoe u wilt dat uw bureaublad op alle schermen wordt weergegeven en selecteer vervolgensKeep Changes Als beide monitoren niet worden weergegeven, selecteert u Detect

    Hoe gebruik je een monitor als laptop voor een PS4?

    Je kunt Sony's Remote Play-functie gebruiken om games naar je pc te streamen. Het vereist een goede breedbandverbinding, de gratis Remote Play-app, een DualShock- of DualSense-controller en een compatibele game. Zowel je console als je laptop moeten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Aanbevolen: