Hoe een Chromebook op een monitor aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Chromebook op een monitor aan te sluiten
Hoe een Chromebook op een monitor aan te sluiten
Anonim

Wat u moet weten:

  • De eenvoudigste methode is het gebruik van een HDMI-kabel of een USB-C-kabel met een adapter.
  • De enige goede draadloze optie is Chromecast, maar Chrome Remote Desktop werkt ook.
  • Reken 5 tot 10 minuten om de externe monitor aan te sluiten en te configureren.

Dit artikel behandelt meerdere opties voor het aansluiten van een Chromebook op een externe monitor. Er zijn niet zoveel opties als een Windows- of Mac-pc, maar je kunt zonder veel extra moeite genieten van een extra monitor.

Chromebook aansluiten op externe monitor met HDMI

Als je zo snel en gemakkelijk mogelijk een externe monitor op je Chromebook wilt aansluiten, en je vindt een bekabelde oplossing niet erg, dan is een HDMI-kabel de juiste keuze.

  1. Als je Chromebook een HDMI-poort heeft (de meeste hebben dat), dan kun je een HDMI-kabel gebruiken om deze verbinding te maken. De HDMI-poort bevindt zich meestal naast de USB-poorten aan de zijkant van de Chromebook. Het is een 6-zijdige poort met schuine hoeken aan de onderkant.

    Image
    Image
  2. Steek het ene uiteinde van uw HDMI-kabel in deze poort en het andere uiteinde in een HDMI-poort aan de achterkant van de externe monitor.
  3. Vaak detecteert de Chromebook automatisch de aangesloten monitor. Als dit niet het geval is, selecteert u de rechterbenedenhoek van de Chromebook-taakbalk en selecteert u het pictogram Instellingen. Selecteer in het menu Instellingen Apparaat in het linkermenu, scrol omlaag naar het gedeelte Device en kies Beeldschermen

    Image
    Image

    Op het scherm Beeldschermen zou u alle aangesloten beeldschermen moeten zien, inclusief de aangesloten externe. Pas instellingen aan zoals Resolutie en of je wilt dat het een Uitgebreid of je Primaire beeldscherm is.

    Image
    Image
  4. Als u het externe beeldscherm niet op dit scherm ziet of als u de instellingen niet aanpast, moet u mogelijk problemen met de HDMI-verbinding oplossen.

    Vergeet niet om de menu-instellingen van je beeldscherm te gebruiken om de juiste HDMI-poort aan de achterkant van de monitor te selecteren waarop je je Chromebook hebt aangesloten.

Verbind de Chromebook met een externe monitor via USB-C

Een andere bekabelde oplossing die je hebt om een Chromebook op een monitor aan te sluiten, is via de USB-C-poort die de meeste Chromebooks hebben.

  1. De USB-C-poort is een zeer kleine, gedeeltelijk rechthoekige en ovale poort, meestal aan de achterkant van de Chromebook. U kunt deze poort gebruiken om verbinding te maken met een externe monitor, maar u heeft het volgende nodig:

    • USB-C-kabel
    • USB-C naar HDMI-adapter
    • HDMI-kabel
    Image
    Image
  2. Sluit de USB-C-poort aan op de adapter. Sluit vervolgens de HDMI-kabel van de adapter aan op de monitor. Volg dezelfde procedure in het bovenstaande gedeelte om het beeldscherm te configureren nadat u het hebt aangesloten.

Een externe monitor aansluiten via Chromecast

Als je een draadloze oplossing wilt, kun je een Chromecast-apparaat aansluiten op je externe monitor en het vervolgens casten met je Chromebook.

  1. Zorg ervoor dat uw Chromecast-apparaat is aangesloten op uw monitor en is ingeschakeld. Selecteer op uw Chromebook de rechterbenedenhoek van de Chromebook-taakbalk en selecteer het pictogram Instellingen. Selecteer het Cast-pictogram om alle apparaten in het netwerk te zien waarop u uw Chromebook-scherm kunt casten.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Chromecast-apparaat uit deze lijst dat is aangesloten op de externe monitor.

    Image
    Image
  3. Zodra je het hebt geselecteerd, wordt je Chromecast-bureaublad weergegeven op de externe monitor. Nu kunt u de grotere externe monitor als uw beeldscherm gebruiken.

    Met deze draadloze optie kun je je Chromecast aansluiten op een externe monitor, maar er is alleen een dubbele weergave mogelijk, geen uitgebreide. En aangezien het via het wifi-netwerk werkt, kan er een kleine vertraging zijn tussen uw muisbeweging en de weergave van de muisaanwijzer op het scherm.

    Verbind een externe monitor met Chrome Remote Desktop

    Een andere draadloze oplossing om een externe monitor te gebruiken met uw Chromebook is het gebruik van de browsergebaseerde Chrome Remote Desktop-app.

    Image
    Image

    U kunt verbinding maken met Chrome Remote Desktop met een laptop die is aangesloten op een of meer monitoren. Eenmaal verbonden, kunt u een code aanvragen en die code vervolgens op uw Chromebook gebruiken om verbinding te maken met de computer en die externe monitoren te gebruiken.

    Met deze oplossing kun je een externe monitor gebruiken, maar er wordt een secundaire laptop gebruikt die op de monitor is aangesloten. U bestuurt niet alleen uw Chromebook, maar ook de computer. Het is een goed laatste redmiddel als je geen verbinding kunt maken met HDMI of USB-C en geen Chromecast-apparaat hebt.

Aanbevolen: