Clubhouse springt op Spatial Audio Bandwagon

Clubhouse springt op Spatial Audio Bandwagon
Clubhouse springt op Spatial Audio Bandwagon
Anonim

Clubhouse speelt in op de ruimtelijke audiotrend en kondigde dit weekend de beschikbaarheid aan voor iOS-gebruikers.

Volgens een Tweet van het officiële account van de app op zondag, is ruimtelijke audio beschikbaar voor iOS-gebruikers, met compatibiliteit met Android binnenkort. Clubhouse zei dat de toevoeging van de functie het gemakkelijker maakt om te zien wie er in een kamer praat als je met een koptelefoon luistert.

Image
Image

Clubhouse merkt wel op dat je geen ruimtelijke audio zult horen als je op het podium staat en dat alleen leden van het publiek ruimtelijke audio kunnen horen.

Spatial audio is een 360-graden geluidsformaat dat een surround-sound-effect kan creëren, waardoor het ideaal is voor films en meeslepende videogames. En aangezien Clubhouse een op audio gebaseerde app is, is het logisch om ruimtelijke audiocompatibiliteit toe te voegen zodat luisteraars zich volledig kunnen onderdompelen in een gesprek.

De audiofunctie krijgt dit jaar zijn tijd in de schijnwerpers, vooral nadat Apple had aangekondigd dat het ruimtelijke en verliesvrije audio zou toevoegen aan Apple Music-abonnees. Apple zei dat de ruimtelijke audio van Dolby Atmos "artiesten in staat stelt om muziek te mixen, zodat het geluid van overal en van boven komt".

Ruimtelijke audio is veel beter compatibel met meer apparaten, en Apple zei dat het standaard Dolby Atmos-nummers zou afspelen op AirPods en Beats-hoofdtelefoons met de H1- of W1-chip, evenals de ingebouwde luidsprekers in de meest recente versies van de iPhone, iPad en Mac.

Verizon kondigde ook aan dat het in juli nieuwe ruimtelijke audiomogelijkheden naar meer telefoons zou brengen, te beginnen met de Motorola One 5G UW Ace. Verizon's versie van ruimtelijke audio heet Adaptive Sound, en het beloofde dat het compatibel zou zijn met muziek, video's of games.

Aanbevolen: