Samsung springt aan de rechterkant om trein te repareren

Samsung springt aan de rechterkant om trein te repareren
Samsung springt aan de rechterkant om trein te repareren
Anonim

Consumenten het recht geven om moderne apparaten, zoals smartphones, zelf te repareren, is een hot-button kwestie, maar ten minste één grote fabrikant stelt enig vertrouwen in de mensen die hun producten kopen.

Samsung heeft zojuist aangekondigd dat ze sommige Galaxy-bezitters de tools en vaardigheden geven om veelvoorkomende problemen met smartphones en tablets op te lossen. Het bedrijf werkt samen met iFixit om een zelfreparatieprogramma te starten, compleet met officieel gereedschap en vervangende onderdelen.

Image
Image

Hier is hoe het werkt. Degenen die hun eigen reparaties willen uitvoeren, kunnen naar Samsung's zelfreparatie-splashpagina gaan en consumentvriendelijke hulpmiddelen en officiële vervangende onderdelen kopen. Deze onderdelen worden tegen kostprijs verkocht en Samsung biedt ook officiële reparatiehandleidingen voor een reeks veelvoorkomende problemen, compleet met visuele en schriftelijke stapsgewijze instructies.

Van hun kant opent iFixit verschillende online forums voor Samsung-klanten, zodat mensen vragen kunnen stellen om "de specifieke acties die nodig zijn om een zelfreparatie uit te voeren beter te begrijpen".

Originele Samsung-onderdelen zijn nu beschikbaar voor Galaxy S20-, S21- en Tab S7+-modellen, met een toenemende beschikbaarheid in de loop van de tijd. Vanaf nu bevat de line-up onderdelen met betrekking tot schermen, batterijen, oplaadpoorten en achterglassecties.

De reparatiesets bevatten ook een gratis retourlabel om de kapotte onderdelen terug te sturen naar Samsung voor recycling.

Image
Image

"Samsung Self-Repair is een andere manier voor klanten om de levensduur van hun apparaten te verlengen voordat ze worden gerecycled", zegt Mark Williams, Vice President of Customer Care bij Samsung.

Voorlopig is deze service alleen beschikbaar voor klanten in de VS, maar Samsung zegt dat ze de komende maanden zullen uitbreiden naar meer landen, apparaten en onderdelen.

Aanbevolen: