SEARCH-MS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

SEARCH-MS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
SEARCH-MS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de SEARCH-MS-bestandsextensie is een Windows Saved Search-bestand waarmee u bestandszoekopdrachten kunt uitvoeren via het Windows-besturingssysteem.

Zoekopdrachten in Windows Vista (waar dit bestandstype wordt gebruikt) werken omdat de Windows Search Index wijzigingen in bestanden controleert en deze wijzigingen opslaat in een SEARCH-MS-bestand, dat vervolgens wordt gebruikt om die bestanden overal snel te vinden de computer. Het bestandstype wordt ook gebruikt wanneer een gebruiker een zoekopdracht opslaat om de resultaten later te bekijken.

Deze bestanden zijn gebaseerd op het XML-bestandsformaat, wat betekent dat het tekstbestanden zijn die alleen tekstinvoer bevatten.

Image
Image

SEARCH-MS-bestanden zijn anders dan MS-bestanden, die ofwel Maxwell- of 3ds Max-scriptbestanden zijn.

Hoe een SEARCH-MS-bestand te openen

De tool die daadwerkelijk SEARCH-MS-bestanden gebruikt, is inbegrepen in Windows Vista, dus het is niet nodig om iets te downloaden om het bestand te laten werken. Er is ook geen reden om handmatig een SEARCH-MS-bestand te openen met de bedoeling het bestand te "uitvoeren" of "te starten", zoals u zou doen met andere soorten bestanden (zoals EXE-toepassingsbestanden of MP3-audiobestanden).

De SEARCH-MS-bestanden worden in Vista opgeslagen in de map %userprofile%\Searches. Daarin staan verschillende bestanden die allemaal deze bestandsextensie hebben; Overal genoemd, Geïndexeerde locaties, Recente documenten, Recente e-mail, Recente muziek, Recente foto's en video's, Recent gewijzigd en gedeeld door mij.

Als je een van die bestanden opent, wordt een zoekopdracht gestart met die specifieke instellingen. Recente documenten.search-ms toont bijvoorbeeld uw meest recent gebruikte documenten.

Omdat het puur tekstbestanden zijn, kun je elke teksteditor gebruiken om ze te openen, zoals Kladblok in Windows.

Om een SEARCH-MS-bestand in een teksteditor te openen, kun je het niet zomaar openen en verwachten dat het in dat programma wordt gestart. Start in plaats daarvan eerst de teksteditor en gebruik dan de Open optie om het bestand te vinden dat u wilt lezen.

Als je in plaats daarvan een. MS-bestand moet openen, dat in het Maxwell Script-formaat of het 3ds Max Script-formaat is, probeer dan Maxwell of 3ds Max. Deze MS-bestanden kunnen ook in een teksteditor worden geopend.

Een SEARCH-MS-bestand converteren

Als u het bestandstype van een SEARCH-MS-bestand wijzigt, werkt die specifieke zoekfunctie niet meer. Er zou geen reden moeten zijn om de bestandsextensie te wijzigen of een conversie uit te voeren om het bestand in Windows te laten werken.

Het enige scenario dat we kunnen bedenken waarin iemand iets met betrekking tot een SEARCH-MS-bestand zou willen converteren, zou zijn als wanneer u een bepaalde zoekopdracht uitvoert, het een bestand toont dat u liever in een ander formaat zou hebben. Misschien voert u bijvoorbeeld een opgeslagen zoekopdracht uit en wordt een MP4 op uw bureaublad weergegeven.

In plaats van het SEARCH-MS-bestand te converteren, zou je het eigenlijke bestand willen converteren, in dit geval de MP4-video. Er zijn veel bestandsconversieprogramma's die alle soorten conversies tussen formaten kunnen uitvoeren.

Meer informatie over SEARCH-MS-bestanden

SEARCH-MS-bestanden zien eruit als mappen en ze hebben elk het label "Zoekmap" in Windows Verkenner als het bestandstype. Dit zijn echter nog steeds bestanden zoals alle andere.

Indexeren kan in Vista worden uitgeschakeld door de "Windows Search"-service te stoppen. Dit kan worden gedaan via de snelkoppeling Services in Systeembeheer.

Sommige van dezelfde SEARCH-MS-bestanden in Vista zijn ook beschikbaar in nieuwere versies van Windows, zoals Windows 11, in dezelfde map %userprofile%\Searches. U moet verborgen bestanden en mappen weergeven om ze te kunnen zien. Windows 7 en nieuwer gebruiken deze map ook om vergelijkbare SEARCHCONNECTOR-MS-bestanden op te slaan.

Wilt u een. MS-bestand converteren? Die kunnen hoogstwaarschijnlijk worden geconverteerd met het hierboven genoemde Maxwell- of 3ds Max-programma.

Onthoud dat bestanden die eindigen op. MS niet dezelfde zijn als bestanden waarvan het achtervoegsel. SEARCH-MS is. Kijk nog eens naar de secties hierboven die over MS-bestanden gaan als dat het soort bestand is dat u moet openen.

FAQ

    Hoe zoek ik naar bestanden in Windows?

    Selecteer het vergrootglas in de taakbalk onderaan het scherm en typ de naam van het bestand. U kunt ook zoeken naar bestanden in een map of zoekhulpmiddelen van derden gebruiken.

    Hoe herstel ik dat Windows zoeken niet werkt?

    Als Windows Search niet werkt, zijn mogelijke oplossingen het herstarten van de Windows Search-service of het opnieuw opbouwen van de Windows-zoekindex. Als je nog steeds problemen hebt, probeer dan Windows Troubleshooter uit te voeren.

    Hoe open ik Windows Verkenner?

    Type WIN+ E, of selecteer het mappictogram in de taakbalk. U kunt ook met de rechtermuisknop op Start klikken en File Explorer selecteren. Verkenner is gewoon een andere naam voor Windows Verkenner.

Aanbevolen: