Hoe de toetsenbordverlichting op een Lenovo-laptop aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe de toetsenbordverlichting op een Lenovo-laptop aan te zetten
Hoe de toetsenbordverlichting op een Lenovo-laptop aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Druk tegelijkertijd op de toetsen Function (Fn) en spatiebalk om het toetsenbord in te schakelen achtergrondverlichting.
  • Blijf deze sneltoets gebruiken om de helderheid te verhogen of de achtergrondverlichting van het toetsenbord uit te schakelen.
  • Je kunt de achtergrondverlichting van het toetsenbord ook bedienen met Lenovo's Vantage-software.

Het toetsenbordlampje op een Lenovo-laptop maakt typen gemakkelijk, zelfs in een pikdonkere kamer. Veel verschillende modellen Lenovo-laptops hebben een toetsenbordverlichting, maar ze kunnen bijna allemaal met dezelfde sneltoets worden in- en uitgeschakeld. Hier leest u hoe u het toetsenbordlicht op een Lenovo-laptop inschakelt.

De toetsenbordverlichting op een Lenovo-laptop inschakelen

Deze stappen werken voor Lenovo IdeaPad- en ThinkPad-laptops die een toetsenbordverlichting hebben.

  1. Zoek de sneltoets voor de achtergrondverlichting van het toetsenbord op uw Lenovo-laptop. De meeste Lenovo-laptops plaatsen het op de spatiebalk.
  2. Druk op de Function-toets (afgekort als Fn) en de sneltoets voor de achtergrondverlichting (meestal de spatiebalk) tegelijkertijd.
  3. De meeste Lenovo-laptops bieden verschillende niveaus van helderheid van de achtergrondverlichting van het toetsenbord. U kunt nogmaals op de Function en de sneltoets voor de achtergrondverlichting drukken om de helderheid te verhogen. Als u doorgaat met het activeren van de snelkoppeling, wordt de achtergrondverlichting van het toetsenbord uiteindelijk weer uitgeschakeld.
Image
Image

Een Lenovo ThinkLight inschakelen

Oudere Lenovo ThinkPad-laptops hadden geen toetsenbordverlichting en gebruikten in plaats daarvan een ingebouwde LED-lamp genaamd ThinkLight. Het bevindt zich aan de bovenkant van het scherm en schijnt op het toetsenbord, zodat zowel het toetsenbord als documenten in de buurt bruikbaar zijn.

Zo zet je het aan.

  1. Zoek de ThinkLight-sneltoets. Dit is meestal de Page Up-toets, die kan worden afgekort als PgUp.
  2. Druk tegelijkertijd op de Function-toets (afgekort als Fn) en de Page Up-toets.
  3. Om de ThinkLight uit te schakelen, drukt u nogmaals tegelijkertijd op de Function-toets en de Page Up-toets.
Image
Image

Heeft mijn Lenovo-laptop een toetsenbord met achtergrondverlichting?

Je kunt snel zien of je Lenovo-laptop een toetsenbord met achtergrondverlichting heeft door te zoeken naar de sneltoets voor de achtergrondverlichting van het toetsenbord, die je ook meestal op de spatiebalk vindt. Lenovo-laptops die geen achtergrondverlichting hebben, hebben deze snelkoppeling niet op het toetsenbord afgedrukt.

Waarom licht het toetsenbord op mijn Lenovo-laptop niet op?

Het klinkt misschien een beetje grappig, maar de meest voorkomende reden waarom een Lenovo-toetsenbord niet oplicht, is dat er geen toetsenbord op je laptop staat. Lenovo verkoopt nog steeds goedkopere laptops die geen toetsenbordverlichting hebben. U weet dat dit waar is als u de sneltoets voor de achtergrondverlichting van het toetsenbord niet kunt vinden op het toetsenbord.

Als uw Lenovo-laptop wel een toetsenbordverlichting heeft, maar de sneltoets werkt niet, probeer deze dan te activeren met Lenovo's Vantage-software. De schakelaar van de achtergrondverlichting van het toetsenbord bevindt zich in het gedeelte Ingangen en accessoires.

Heb je nog steeds problemen? Kijk of de achtergrondverlichting is uitgeschakeld in het BIOS van de laptop. Start opnieuw op en druk op Enter op het opstartscherm (waarop een Lenovo-logo wordt weergegeven). Druk vervolgens op F1 om het BIOS te openen. Het BIOS-menu kan aanzienlijk verschillen tussen laptops, maar zoek naar een toetsenbord of toetsenbord/muis-menu. Open het en zoek naar een veld Toetsenbordverlichting. Als het is uitgeschakeld of anderszins is uitgeschakeld, schakelt u het in. Sla uw instellingen op en sluit het BIOS af.

FAQ

    Hoe laat ik mijn toetsenbord oplichten op een HP laptop?

    Veel HP-laptops hebben toetsenborden met achtergrondverlichting en een speciale toets om de toetsenbordverlichting in en uit te schakelen. Deze toets bevindt zich in de bovenste rij met functie F-toetsen en ziet eruit als drie vierkanten met drie knipperende lijnen. Druk erop om de toetsenbordverlichting uit en aan te zetten.

    Hoe schakel ik de toetsenbordverlichting op Windows 10 uit?

    Als je toetsenbord achtergrondverlichting heeft, probeer dan op de F5 toets te drukken om de achtergrondverlichting in of uit te schakelen. Als de F5-toets niet werkt, zoek dan naar de functietoets met een achtergrondverlichtingspictogram. Mogelijk moet u tegelijkertijd op de fn (functie)-toets drukken.

Aanbevolen: