De toetsenbordverlichting inschakelen (Windows of Mac)

Inhoudsopgave:

De toetsenbordverlichting inschakelen (Windows of Mac)
De toetsenbordverlichting inschakelen (Windows of Mac)
Anonim

Wat te weten

  • Probeer F5, F9 of F11 om de toetsenbordverlichting op uw Windows-laptop.
  • Druk op een Mac op de toets Helderheid verhogen (het lijkt op een opkomende zon).
  • De meeste moderne laptops hebben toetsenborden met achtergrondverlichting, maar sommige budgetmodellen hebben deze functie niet.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de toetsenbordverlichting inschakelt op computers met deze mogelijkheid, inclusief Windows- en macOS-computers.

Hoe laat ik een toetsenbord oplichten?

Als je laptop of toetsenbord dit ondersteunt, is het inschakelen van de toetsenbordverlichting meestal gewoon een kwestie van de juiste knop vinden. In sommige gevallen kan het zijn dat de toetsenbordverlichting is uitgeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem of in een app van de fabrikant van uw computer. De knop of knoppen die normaal gesproken uw toetsenbordverlichting bedienen, werken mogelijk niet in dit scenario. Als dit het geval is, moet u de toetsenbordverlichting inschakelen in de instellingen van uw besturingssysteem of in de app van de fabrikant van uw computer.

Niet alle toetsenborden lichten op. Sommige fabrikanten bieden het niet aan op hun goedkopere laptops of nemen het alleen op als een extra kostenoptie. Als u uw toetsenbord niet kunt laten oplichten, neem dan contact op met de fabrikant om er zeker van te zijn dat het een verlicht toetsenbord heeft.

De toetsenbordverlichting op Windows-computers inschakelen

Windows-computers wijzen een van de functietoetsen toe om de toetsenbordverlichting te bedienen, maar het is niet dezelfde toets voor elke computer. Elke fabrikant stelt de sleutel onafhankelijk van de andere in. Daarom moet u naar de functietoetsen kijken, experimenteren met de functietoetsen of contact opnemen met de fabrikant om te bepalen op welke toets u moet drukken.

De exacte manier waarop de toetsenbordverlichtingstoets werkt, verschilt ook van fabrikant tot fabrikant. Bij sommige fabrikanten kun je het licht alleen aan of uit zetten, sommige bieden een aantal helderheidsniveaus en andere hebben meerdere helderheidsstappen.

De meest voorkomende toetsen die de toetsenbordverlichting op Windows-computers bedienen, zijn F5, F9 en F11.

Hier leest u hoe u de toetsenbordverlichting op Windows-computers aanzet met het toetsenbord:

  1. Zoek de knop die de toetsenbordverlichting bedient.

    Image
    Image

    De knop kan een F-nummer hebben, of het kan een pictogram bevatten dat eruitziet als drie vakken met lichtstralen die zich vanaf de linkerkant uitstrekken.

  2. Druk op de knop, d.w.z. F5, F9 of F11.

    Image
    Image
  3. Druk nogmaals op de knop als u niet tevreden bent met de helderheid.

    Image
    Image

Wat als een Windows-toetsenbordlampje niet aangaat?

Als het indrukken van de juiste toets op uw toetsenbord uw toetsenbordverlichting niet inschakelt of aanpast, moet u dit wijzigen in de Windows Mobiliteitsinstellingen of een app van uw fabrikant. Deze instelling is niet altijd beschikbaar in de Windows Mobility-instellingen, omdat het een optiecontrole is die daar door computerfabrikanten is geplaatst. Als u de optie niet ziet in de instellingen van Windows Mobiliteit, neem dan contact op met uw fabrikant voor meer informatie over hun eigen app.

Hier leest u hoe u een Windows-toetsenbordverlichting inschakelt of aanpast met de Mobiliteitsinstellingen:

  1. Druk op Windows-toets + X en klik op Mobility Center.

    Image
    Image
  2. Zoek de instelling Keyboard Brightness.

    Image
    Image

    Als er geen instelling voor toetsenbordhelderheid is, of als er helemaal geen fabrikantspecifieke sectie is, is deze optie niet beschikbaar op uw computer. Neem contact op met de fabrikant voor meer informatie.

  3. Klik op de slider en sleep deze naar de right.

    Image
    Image

De toetsenbordverlichting op een Mac inschakelen

Twee knoppen bedienen de toetsenbordverlichting op Macs en MacBooks. De ene knop verlaagt de helderheid en de andere verhoogt deze. Als het toetsenbordlampje uit is, kunt u het inschakelen door op de toets Helderheid verhogen te drukken. De knop Helderheid verlagen bevindt zich op de F5-toets en de knop Helderheid verhogen bevindt zich op de F6-toets op de meeste Macs. De uitzondering is wanneer een Touch Bar aanwezig is in plaats van Mac-functietoetsen; in dat geval regelt de Touch Bar de toetsenbordverlichting.

Als je een Touch Bar hebt, tik je op Show All en tik je vervolgens op het <-pictogram om de knop Helderheid verhogen weer te geven.

Zo zet je de toetsenbordverlichting op een Mac aan:

  1. Zoek de knop Helderheid verhogen.

    Image
    Image

    Het ziet eruit als een pictogram van een rijzende zon met lange lichtstralen en wordt op de F6-toets of de Touch Bar geplaatst.

  2. Druk op de Helderheid verhogen knop.

    Image
    Image
  3. Als dat niet helder genoeg is, drukt u zo vaak op de knop Increase Brightness als nodig is om het gewenste helderheidsniveau te bereiken.

    Image
    Image

Wat als een Mac-toetsenbordlampje niet aangaat?

Hoewel Macs zo zijn ontworpen dat u uw toetsenbordverlichting kunt bedienen met de toetsen Helderheid verhogen en Helderheid verlagen op het toetsenbord, kan dit worden uitgeschakeld in de systeeminstellingen. Als u de toetsenbordverlichting niet kunt inschakelen, moet u uw systeeminstellingen controleren.

Hier leest u hoe u het toetsenbordlicht in macOS inschakelt:

  1. Klik op het Apple-pictogram en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik Toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Controleer het Adjust keyboard light bij low light box.

    Image
    Image
  4. Vink het vakje Schakel toetsenbordverlichting uit na x seconden aan als je wilt dat het lampje uitgaat als je niet aan het typen bent.

    Image
    Image
  5. Als het toetsenbordlampje nog steeds niet gaat branden, controleer dan of de Gebruik F1, F2, enz., toetsen als standaardfunctie vakje niet is aangevinkt.

    Image
    Image

    Als dit vakje is aangevinkt, moet u op FN + Helderheid verhogen drukken in plaats van alleen Helderheid verhogen om de toetsenbordverlichting aan te passen.

FAQ

    Hoe zet ik de toetsenbordverlichting op mijn Lenovo-laptop aan?

    Druk op Fn+ Spacebar om de achtergrondverlichting op de zwakste stand in te schakelen. Blijf op Fn+ Spacebar drukken om door de helderheidsinstellingen te bladeren. U kunt de achtergrondverlichting van het toetsenbord ook bedienen met Lenovo's Vantage-software.

    Hoe zet ik de toetsenbordverlichting op mijn Dell-laptop aan?

    Druk op Fn+ F10 om de achtergrondverlichting op de zwakste stand in te schakelen. Houd Fn+ F10 ingedrukt om de helderheid aan te passen naar 50 procent, 75 procent, 100 procent en terug naar 0 procent.

    Op welke toets druk ik om de toetsenbordverlichting op mijn HP-laptop in te schakelen?

    Hoe je de achtergrondverlichting van een HP laptop inschakelt, hangt af van je model. Als het toetsenbord een toets voor achtergrondverlichting heeft, bevindt deze zich in de bovenste rij en heeft het symbool voor achtergrondverlichting.

    Hoe maak ik het scherm van mijn laptop helderder?

    Gebruik de schermhelderheidstoetsen op het toetsenbord om de schermhelderheid van uw laptop aan te passen. U kunt ook naar het Windows Action Center op de taakbalk gaan en de schuifregelaar Helderheid verplaatsen. U kunt ook naar Instellingen > System > Display > Helderheid en kleur gaan

Aanbevolen: