Hoe AirDrop op een Mac aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe AirDrop op een Mac aan te zetten
Hoe AirDrop op een Mac aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Schakel AirDrop in door te klikken op Finder > Go > AirDrop.
  • Klik op Control Center op de menubalk en klik op AirDrop.
  • AirDrop kan worden ingesteld om alleen met bekende contacten of met iedereen te werken, en kan ook volledig worden uitgeschakeld.

Dit artikel leert je hoe je AirDrop op een Mac inschakelt, en bekijkt hoe het proces werkt en eventuele beperkingen.

AirDrop inschakelen

AirDrop is een handige manier om bestanden of koppelingen te delen tussen je Mac en andere Apple-apparaten. Het is meestal automatisch ingeschakeld op alle Apple-apparaten, maar als je een oudere Mac hebt of in het verleden hebt uitgeschakeld, kun je AirDrop als volgt inschakelen.

Op nieuwere Macs kunt u AirDrop ook inschakelen door op Control Center in de menubalk te klikken en op AirDrop. te klikken

  1. Open Finder op je Mac.
  2. Klik op Go.

    Image
    Image
  3. Klik AirDrop.

    Image
    Image
  4. Kies onder aan het venster door wie je wilt dat je Mac wordt ontdekt.

    Image
    Image

    'Alleen contacten' betekent dat alleen mensen in je contacten je Mac kunnen 'ontdekken', terwijl iedereen iedereen met een relevant apparaat toestaat dit te doen. Het is mogelijk om het uit te schakelen door te klikken op No One.

  5. Je kunt nu bestanden delen en ontvangen met AirDrop.

Hoe een bestand te AirDrop

Zodra AirDrop is ingeschakeld op je Mac en andere apparaten, is het gemakkelijk om een bestand te delen met behulp van de service. Dit is wat je moet doen.

Bij het delen op de iPhone gaat een foto automatisch naar je Foto's-app, terwijl een bestand wordt geopend via de Bestanden-app. Links worden geopend in uw standaardbrowser.

  1. Zoek het bestand op je Mac.
  2. Klik op Delen.

    Image
    Image
  3. Klik AirDrop.

    Image
    Image
  4. Klik op het apparaat waarmee je wilt delen.

    Zorg ervoor dat het apparaat ontgrendeld en in de buurt is.

Hoe werkt AirDrop?

AirDrop werkt via Bluetooth om een veilige manier op korte afstand te bieden om bestanden te delen. Om het te gebruiken, heb je gewoon meerdere Apple-apparaten nodig, zoals een Mac, iPhone of iPad.

Gebruikers moeten Bluetooth op beide apparaten hebben ingeschakeld, ze fysiek relatief dicht bij elkaar hebben en voorkeuren voor delen hebben ingesteld om AirDrop te laten werken.

Wat te doen als AirDrop niet werkt

Als AirDrop niet voor u werkt, volgt hier een korte blik op de belangrijkste redenen.

  • Je Mac is verouderd. Als je een Mac hebt met een ouder macOS dan Yosemite, werkt AirDrop niet met andere apparaten zoals iPhones. Je moet het eerst updaten.
  • Je hebt AirDrop uitgeschakeld op een of meer apparaten. Controleer of AirDrop bestanden of links van iedereen of uw contactenlijst accepteert. Zo niet, dan werkt het niet.
  • Je hebt Contacten niet correct ingesteld. Alleen bestanden accepteren of verzenden naar bekende Contacten is een slimme zet, maar je moet iemand aan je contactenlijst toevoegen om te kunnen werken.
  • Bluetooth is uitgeschakeld. Als Bluetooth is uitgeschakeld op uw apparaten, kunt u AirDrop niet gebruiken.

FAQ

    Hoe kan ik AirDrop van iPhone naar Mac?

    AirDrop is een optie in het Share menu in iOS; het pictogram ziet eruit als een vierkant met een pijl die uit de bovenkant komt. Als de Mac in de buurt is en wakker is, verschijnt deze als een AirDrop-optie in de bovenste rij van het menu. Selecteer het om het item automatisch naar de Mac te sturen.

    Waar komen AirDrop-bestanden op Mac?

    Als je een AirDrop-link gebruikt, wordt deze automatisch geopend in Safari op de Mac. Foto's en andere bestanden gaan naar de map Downloads van de Mac.

Aanbevolen: