YouTube test nieuwe Picture-in-Picture-functie voor iOS-gebruikers

YouTube test nieuwe Picture-in-Picture-functie voor iOS-gebruikers
YouTube test nieuwe Picture-in-Picture-functie voor iOS-gebruikers
Anonim

YouTube heeft een testperiode gelanceerd voor een beeld-in-beeld-functie voor iOS-gebruikers in de VS.

YouTube kondigde de functie stilletjes aan op zijn nieuwe experimentenpagina, waar werd onthuld dat de testperiode voor beeld-in-beeld tot 31 oktober duurt, maar alleen YouTube Premium-leden op iOS kunnen het proberen. Volgens de technische nieuwssite TechCrunch heeft YouTube uitnodigingen gestuurd om deel te nemen aan de test naar een aantal van die Premium-abonnees.

Image
Image

Beeld-in-beeld stelt gebruikers in staat om video's te bekijken in een minispeler terwijl ze tegelijkertijd door andere apps bladeren. Premium-leden kunnen aanpassen waar de video op een apparaat wordt weergegeven en de grootte wijzigen door te knijpen om te vergroten of te verkleinen. De kleinere video wordt ook geleverd met de standaard afspeel-/pauzeknoppen en bedieningselementen voor terugspoelen/vooruitspoelen.

Door op de video te tikken, keren gebruikers terug naar de YouTube-app. Om deze functie uit te proberen, moeten Premium-leden zich aanmelden op de webpagina van YouTube Experiments.

De YouTube iOS-app staat wel beeld-in-beeld toe, aangezien Apple zijn eigen versie van de functie heeft uitgerold, maar gebruikers kunnen de video niet bekijken terwijl ze in een andere app scrollen. Deze functionaliteit geeft iOS-gebruikers een nieuw niveau van flexibiliteit op hun apparaten.

Image
Image

Momenteel is beeld-in-beeld alleen beschikbaar op iPhones en iPads, zonder vermelding van de functie die naar andere iOS-apparaten zoals de Apple TV of Apple Watch gaat.

Het is momenteel niet bekend wat YouTube van plan is te doen met de functie na 31 oktober, of het een nietje-functie zal zijn voor Premium-leden op iOS, of alle iOS-gebruikers toegang zullen hebben, of dat YouTube foto's volledig zal verwijderen. in-beeld.

Aanbevolen: