Microsoft test nieuwe foto-app voor Windows 11

Microsoft test nieuwe foto-app voor Windows 11
Microsoft test nieuwe foto-app voor Windows 11
Anonim

Microsoft is een paar weken voor de geplande lancering van het nieuwe besturingssysteem begonnen met het testen van de opnieuw ontworpen Foto's-app voor Windows 11.

De nieuwe Foto's-app heeft een vernieuwde gebruikersinterface en nieuwe functies om het bewerken aantrekkelijker te maken, volgens een bericht op de Windows Insider Blog.

Image
Image

De opnieuw ontworpen app sluit aan bij de visuele stijl van Windows 11 door afgeronde hoeken te hebben en een achtergrond waarin het thema en de achtergrond van het bureaublad zijn verwerkt voor een persoonlijk tintje. Deze reflecterende achtergrond staat bekend als Mica Material en dient als basis voor veel apps.

Windows 11 Foto's heeft nu een "filmstrip"-functie onderaan de fotoviewer die alle foto's in een map weergeeft en gebruikers in staat stelt door hun verzameling te bladeren.

Dankzij de nieuwe "multi-view"-functie kunnen gebruikers meerdere foto's bekijken door ze van de filmstrip te slepen. En als u de filmstrip opdringerig vindt, kunt u deze verwijderen door op de fotoviewer te klikken, zodat gebruikers hun foto's zonder afleiding kunnen zien.

De bewerkingswerkbalk is ook bijgewerkt, zodat gebruikers metadata kunnen bekijken, hun foto's favoriet kunnen maken en erop kunnen tekenen, naast de gebruikelijke gereedschappen voor bijsnijden en roteren. Een nieuwe functie is de mogelijkheid om foto-editors van derden te openen en hun tools te gebruiken.

Als een gebruiker bijvoorbeeld de uitgebreide reeks hulpmiddelen in Adobe Photoshop wil gebruiken, start de app de editor en kunt u de afbeelding in hetzelfde venster bewerken. Andere apps van derden zijn Picsart en Affinity Photo, en er komen er nog meer aan.

De nieuwe Photos-app is momenteel beschikbaar op het Windows 11 Dev Channel als onderdeel van het Insider-programma.

Aanbevolen: