Hoe Zelle te gebruiken voor mobiele betalingen

Inhoudsopgave:

Hoe Zelle te gebruiken voor mobiele betalingen
Hoe Zelle te gebruiken voor mobiele betalingen
Anonim

Zelle is een gratis service waarmee gebruikers gemakkelijk geld rechtstreeks van en naar bijna elke bankrekening kunnen verzenden en ontvangen. Leer hoe u Zelle gebruikt, van de eerste installatie tot het verzenden van contant geld.

Wat is Zelle?

Zelle is een service die samenwerkt met banken om consumenten in staat te stellen geld te sturen naar vrienden, familie en meer. Het geld wordt rechtstreeks van de bankrekening van de afzender naar de ontvangers overgemaakt, maar de afzender heeft alleen het e-mailadres of telefoonnummer nodig dat is gekoppeld aan de Zelle-account van de ontvanger. Er is geen uitwisseling van persoonlijke informatie of rekeningnummers.

Hoewel er geen kosten zijn verbonden aan het gebruik van Zelle, kunnen banken of kredietverenigingen klanten kosten in rekening brengen voor het gebruik van de service.

Welke banken gebruiken Zelle?

Meer dan 300 financiële instellingen werken momenteel samen met Zelle, van Ally tot Zions Bank. Deze banken en kredietverenigingen bieden toegang tot Zelle via hun mobiele apps en/of internetbankieren.

U kunt een volledige lijst van partnerbanken bekijken op de Zelle-website. Ook als je bank of kredietvereniging niet in de lijst staat, kun je Zelle toch gebruiken via de Zelle-app.

Voordelen van een Zelle Money Transfer

Normaal gesproken, wanneer iemand geld verzendt met Zelle, heeft de ontvanger het binnen enkele minuten beschikbaar voor gebruik.

Dat gezegd hebbende, kan er één tot drie dagen op het geld worden vastgehouden als de ontvanger nog niet is ingeschreven bij Zelle. Dit is ontworpen als een beveiligingsfunctie om het risico te verkleinen dat u geld naar de verkeerde persoon stuurt of betrokken raakt bij oplichting. Het wordt aanbevolen om een volledig ingeschreven Zelle-profiel aan te maken voordat u geld ontvangt.

Zowel de afzender als de ontvanger moeten bankrekeningen in de Verenigde Staten gebruiken om Zelle te gebruiken.

Zelle gebruikt ook authenticatie- en controlefuncties in de app om betalingen te beveiligen. Bovendien bieden banken die toegang bieden tot Zelle beveiligingsfuncties in hun mobiele apps, maar ook online.

Inschrijven bij Zelle

Als uw bank toegang geeft tot Zelle, hoeft u zich niet aan te melden. U logt eenvoudig in op het online bankplatform of de mobiele app van uw financiële instelling en zoekt de Zelle Transfer-optie.

Als uw bank geen Zelle-partner is, moet u de app downloaden om u bij Zelle in te schrijven. Zodra de app is geïnstalleerd, kunt u zich aanmelden bij Zelle om betalingen te verzenden en ontvangen.

U kunt Zelle gebruiken binnen de online site van uw bank of kredietvereniging als ze Zelle-betalingen aanbieden. Als uw financiële instelling echter geen toegang tot Zelle biedt, moet u de mobiele app van Zelle gebruiken om geld te verzenden of te ontvangen.

Download voor:

  1. Open de app en tik op Aan de slag.

    Zelle zal toestemming vragen om telefoongesprekken te voeren en te beheren en om toegang te krijgen tot de locatie van uw apparaat. Volgens Zelle zijn deze machtigingen er om ongebruikelijke inlogactiviteit te detecteren, de app slimmer te maken en de beveiliging te verbeteren.

  2. Voer je mobiele nummer in en tik op Doorgaan.
  3. Lees en ga akkoord met de privacy- en beveiligingsovereenkomst. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Begin met het typen van de naam van uw bank. Tik erop in de lijst met resultaten.

    Als uw bank niet in de lijst staat, tikt u op Ziet u uw bank niet? U wordt dan gevraagd uw e-mailadres in te voeren. Zelle zal je een verificatiecode e-mailen, die je kunt invoeren om het inschrijvingsproces te voltooien.

  5. Tik op Login om uw bankrekening aan Zelle te koppelen. U wordt doorverwezen naar een beveiligd browservenster waar u kunt inloggen op uw bankplatform. Hiermee wordt uw bank gekoppeld aan uw Zelle-profiel.

    Als uw bank niet samenwerkt met Zelle, wordt u gevraagd uw bankpasgegevens in te voeren en een foto van uw bankpas naar de app te uploaden.

  6. Akkoord om Zelle toegang te geven tot uw account voor:

    • Saldi en transacties
    • Accountgegevens
    • Snel betalen met Zelle
  7. Voer uw voornaam, achternaam, e-mailadres en een wachtwoord in voor uw Zelle-account en tik vervolgens op Doorgaan.

  8. Zelle stuurt een verificatiecode naar het door u opgegeven e-mailadres. Voer de code in en tik op Verifiëren.

    Image
    Image
  9. Tik op Doorgaan op het bevestigingsscherm om u te informeren dat uw inschrijving voltooid is.
  10. Je wordt naar de hoofdpagina van je Zelle-account geleid, waar je geld kunt sturen, geld kunt vragen of een rekening kunt splitsen.

Hoe u geld kunt verzenden met Zelle

Geld verzenden via Zelle met behulp van de mobiele app of het online bankplatform van uw financiële instelling is meestal eenvoudig. Hoewel deze zich meestal in het gedeelte Geld overmaken/verzenden bevindt, is elke bank anders. Neem contact op met uw financiële instelling om erachter te komen hoe en waar u toegang kunt krijgen tot Zelle-betalingen.

Je kunt ook geld sturen via de Zelle-app.

Als uw bank of kredietvereniging toegang tot Zelle biedt, neem dan rechtstreeks contact met hen op over de limieten voor hoeveel u via Zelle kunt verzenden. Als uw bank of kredietvereniging Zelle niet aanbiedt, is er een wekelijkse limiet van $ 500, die niet kan worden verhoogd.

  1. Log in op de Zelle-app.
  2. Tik op Verzenden.

    Zelle zal toestemming vragen om toegang te krijgen tot uw contacten wanneer u voor het eerst een betaling verzendt.

  3. Zoek in je contacten om de persoon te vinden naar wie je geld wilt sturen. U kunt ook het telefoonnummer of e-mailadres van uw ontvanger invoeren en vervolgens tikken op Volgende stap.

    Als de Zelle-app vraagt om toegang tot je contacten, tik je op Access Contacts.

  4. Voer de naam van de ontvanger in en tik op Bevestigen.
  5. Kies uw bankrekening en voer vervolgens het bedrag in dat u wilt verzenden. Tik op Review om door te gaan.

    Image
    Image
  6. Tik op Send om de betaling te verzenden.

    Je kunt een betaling die je hebt verzonden alleen annuleren als de ontvanger nog geen Zelle-account heeft aangemaakt. Om erachter te komen, ga je naar je Zelle-activiteitenpagina (in je bank-app of in de Zelle-app), kies je de betaling en tik je op Deze betaling annulerenAls de ontvanger echter een Zelle-account heeft, ontvangt hij het geld onmiddellijk en kunt u de betaling niet annuleren.

Hoe u geld kunt ontvangen met Zelle

Als je eenmaal bent ingeschreven bij Zelle, kun je direct betalingen van anderen ontvangen. U ontvangt een melding via e-mail of sms wanneer het geld naar u is verzonden. Log in op het platform van uw bank of ga naar de pagina Activiteit in de Zelle-app om de ontvangen betalingen te bekijken.

Zelle biedt geen terugbetalingsmethode aan. U kunt een transactie met Zelle ook niet betwisten en er is geen oplossingsproces. Als u bijvoorbeeld voor een dienst of product beta alt met Zelle en deze niet ontvangt of niet is zoals beschreven, biedt Zelle geen verhaal.

Aanbevolen: