Ouderlijk toezicht instellen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Ouderlijk toezicht instellen in Windows 11
Ouderlijk toezicht instellen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • U en uw kind hebben allebei Microsoft-accounts nodig (geen lokale accounts).
  • Ga naar Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers > Voeg een familielid toe (Account toevoegen) > Maak er een aan voor een kind > maak een account aan.
  • Om ouderlijk toezicht aan te passen, ga naar Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers > Gezinsinstellingen online beheren of een account verwijderen en inloggen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ouderlijk toezicht in Windows 11 instelt, inclusief hoe u de toegang van uw kind tot websites kunt beperken, de schermtijd kunt beperken en meer.

Ouderlijk toezicht instellen in Windows 11

Om ouderlijk toezicht in Windows 11 in te stellen, moeten jij en je kind allebei een Microsoft-account hebben. De jouwe zal een ouderaccount zijn en die van hen zal een kinderaccount zijn dat aan de jouwe is gekoppeld. Als houder van het ouderaccount kunt u ouderlijk toezicht inschakelen en rapporten bekijken die betrekking hebben op de activiteit van uw kind.

Schakel het beheerdersaccount in of zorg ervoor dat uw account een beheerder is. Laat uw kind uw wachtwoord niet weten om te voorkomen dat het ongewenste wijzigingen aanbrengt, uw pc opnieuw instelt of ouderlijk toezicht uitschakelt.

Hier leest u hoe u ouderlijk toezicht in Windows 11 instelt:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik op Accounts.

    Image
    Image
  4. Klik op Familie en andere gebruikers.

    Image
    Image
  5. Klik op Account toevoegen.
  6. Klik op Maak er een voor een kind.

    Image
    Image
  7. Voer een e-mailadres in voor uw kind en klik op Volgende.

    Image
    Image

    Als u nog niet bent aangemeld bij uw eigen Microsoft-account, moet u dit eerst doen. Ouderlijk toezicht is niet beschikbaar als je geen Microsoft-account hebt.

  8. Voer een wachtwoord in en klik op Volgende.

    Image
    Image
  9. Voer een naam in en klik op Volgende.

    Image
    Image
  10. Voer een geboortedatum in en klik op Volgende.

    Image
    Image

    Windows 11 gebruikt de geboortedatum die u invoert om automatische beperkingen op basis van leeftijd te genereren.

  11. Het kinderaccount wordt nu gekoppeld aan uw Microsoft-account en er verschijnt een pop-up om aan te geven dat het proces is voltooid.

    Image
    Image

Ouderlijk toezicht gebruiken in Windows 11 om websites en meer te blokkeren

Zodra je ten minste één kinderaccount hebt ingesteld, kun je hun toegang tot websites en apps beperken, de schermtijd beperken en wekelijkse rapporten over hun activiteiten ontvangen.

Als je meerdere kinderen hebt, kun je één account voor ze maken om meerdere accounts te delen of in te stellen en vervolgens het ouderlijk toezicht en de schermtijdlimieten voor elk kind aanpassen. Als je meerdere kinderaccounts aanmaakt, heb je toegang tot de instellingen voor elk account met behulp van de hieronder beschreven methode, ook al heeft het voorbeeld maar één kinderaccount.

Hier leest u hoe u het ouderlijk toezicht in Windows 11 gebruikt:

  1. Navigeer naar Instellingen > Accounts > Familie en andere gebruikers, zoals je deed in de vorige sectie.

    Image
    Image
  2. Klik op Gezinsinstellingen online beheren of een account verwijderen.

    Image
    Image
  3. Klik in het gedeelte Uw familie op het accountpictogram van uw kind.

    Image
    Image

    Het accountpictogram van uw kind bevindt zich rechts van u.

  4. Dit is de pagina met instellingen voor ouderlijk toezicht van Windows 11, waar u een overzicht van uw instellingen kunt bekijken. Klik op Schermtijd om schermtijdlimieten voor uw kind in te stellen.

    Image
    Image
  5. Dit is de Windows 11 schermtijdbeheerpagina. Klik op Schakel limieten in voor een specifiek apparaat, of klik op de Gebruik één schema op alle apparaten om universele schermtijdlimieten in te stellen.

    Image
    Image
  6. Klik op een day om schermtijdlimieten in te stellen.

    Image
    Image
  7. Stel de gewenste schermtijdlimieten en de uren in waarop uw kind de computer moet kunnen gebruiken, en klik op Gereed.

    Image
    Image
  8. Klik op Inhoudsfilters om de toegang van uw kind tot websites en apps te beperken.

    Image
    Image
  9. Dit is de beheerpagina voor inhoudsfilters. Klik op de Filter ongepaste websites en zoekopdrachten als deze nog niet is ingeschakeld. Om alleen toegang tot specifieke websites toe te staan, klikt u op de Alleen toegestane websites toggle.

    Image
    Image
  10. Klik op Add a website om een website toe te voegen die toegang geeft tot een specifieke site.

    Image
    Image
  11. Typ het adres van een website en klik op +.

    Image
    Image
  12. Je kunt hier ook de toegang tot apps regelen. Scroll omhoog en klik op Apps en games.

    Image
    Image
  13. Klik op het menu apps en games met een leeftijdsclassificatie en selecteer een leeftijdsgrens om uw kind toegang te geven tot de juiste apps.

    Image
    Image
  14. Als je kind een specifieke app wil gebruiken, ontvang je een melding. Keur de app goed en deze verschijnt in de toegestane apps sectie van deze pagina. U kunt ook specifieke apps toestaan en blokkeren. Als u een automatisch geblokkeerde app wilt toestaan, klikt u op Verwijderen.

    Image
    Image
  15. Je kunt ook bestedingslimieten voor je kind instellen of voorkomen dat ze apps kopen. Klik op Uitgaven.

    Image
    Image

    De laatste optie, Zoek mijn kind, is een link naar de Microsoft Family Safety-app. Download die app als je de functie Zoek mijn kind wilt gebruiken.

  16. Als je dit doet, kom je op de pagina met uitgaveninstellingen. Zorg ervoor dat beide schakelaars aan zijn als je aankopen in de Microsoft Store wilt goedkeuren en als je een e-mail wilt ontvangen wanneer je kind een app of game downloadt. Als je ze een vergoeding wilt geven om te besteden, kun je klikken op Geld toevoegen en geld toevoegen aan hun Microsoft Store-portemonnee.

Heeft Microsoft ouderlijk toezicht?

Microsoft biedt een redelijk robuuste set ouderlijk toezicht in Windows 11 die u kunt gebruiken om de activiteit van uw kind op uw computer te regelen. Met dit ingebouwde ouderlijk toezicht kunt u voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot schadelijke websites, limieten instellen voor de schermtijd, activiteitenrapporten bekijken om te zien hoe en wanneer uw kind de computer gebruikt, en toezicht houden op app- en game-aankopen.

Om het ouderlijk toezicht te laten werken, moet uw kind zich aanmelden bij Windows 11 met het account dat u voor hen aanmaakt. Als u uw account ingelogd laat, heeft het kind volledige toegang tot Windows 11.

Wanneer het kind inlogt op zijn account, beperken de bedieningselementen hun toegang tot internet, apps en de hoeveelheid schermtijd die ze mogen gebruiken volgens automatische instellingen op basis van hun leeftijd. U kunt al deze instellingen ook aanpassen aan uw specificaties.

Windows 11 ouderlijk toezicht is alleen van kracht op compatibele apparaten. Als je al je apparaten wilt beschermen in plaats van alleen je Windows-apparaten, stel dan een router in met ouderlijk toezicht.

FAQ

    Hoe schakel ik ouderlijk toezicht uit in Windows 10?

    Als u ouderlijk toezicht in Windows 10 wilt uitschakelen, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts > Familie en andere mensen Selecteer Manage Family Settings Online, log in als daarom wordt gevraagd en selecteer het account van het kind. Verwijder onder elke categorie, zoals Activity, Screen Time en App Limits, alle eerder ingestelde parameters.

    Hoe stel ik ouderlijk toezicht in Windows 10 in?

    Om ouderlijk toezicht in Windows 10 in te stellen, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts> Familie en andere gebruikers Selecteer Een familielid toevoegen > Een kind toevoegen, voer het e-mailadres van het kind in en vul de rest van de gevraagde informatie in. Nadat je een account voor je kind hebt aangemaakt, ga je naar Accounts > Familie en andere mensen > Beheer gezinsinstellingen online en selecteer vervolgens het account van het kind. Voeg onder elke categorie, zoals Activity, Screen Time en App Limits, uw parameters toe.

Aanbevolen: