Top 3 apps voor het tetheren van een Android-telefoon

Inhoudsopgave:

Top 3 apps voor het tetheren van een Android-telefoon
Top 3 apps voor het tetheren van een Android-telefoon
Anonim

Android-tethering-apps veranderen uw smartphone in een draagbare modem waarmee andere apparaten verbinding kunnen maken voor internettoegang. Hieronder staan de beste apps voor Android die van je telefoon een tethering-apparaat kunnen maken, zodat andere wifi-apparaten, zoals tablets en laptops, verbinding kunnen maken met je Android-hotspot.

Tethering-apps zijn handig als je niet wilt betalen voor een tethering-abonnement van je provider of als je telefoon niet direct uit de doos tethering ondersteunt.

Veel van deze apps worden niet officieel ondersteund door providers en apparaatfabrikanten. Voor bepaalde apparaten moet u mogelijk hackprocedures uitvoeren of root-toegang krijgen om de apps te laten werken. Gebruik deze apps op eigen risico en zorg ervoor dat je draadloze contract niet verbiedt tethering of het gebruik van je telefoon als modem.

Als het lastig is om je computer op je telefoon aan te sluiten voor internet, overweeg dan een mobiele breedbandservice voor je laptop. Er zijn opties voor prepaid en dagelijks gebruik, evenals maandelijkse data-abonnementen die vergelijkbaar zijn met de tethering-data-abonnementen die worden aangeboden door draadloze providers.

PdaNet+

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer eenvoudige installatie.
  • Werkt met Windows- en Mac-computers.

  • Meerdere verbindingsopties.

Wat we niet leuk vinden

  • Onderbreekt je verbinding in de gratis versie.
  • Geen draadloze modus voor Macs.

PdaNet+ is een van de meest populaire tethering-apps voor de meeste mobiele platforms. Hiermee kunt u de dataverbinding van uw Android-telefoon gebruiken op uw tablet, telefoon of laptop via USB, Wi-Fi of Bluetooth.

Van deze Android-tethering-app wordt ook gezegd dat het de snelste tethering-optie voor Android is, en je hoeft je telefoon niet te rooten. Alleen de volledige versie werkt echter zonder onderbrekingen; de gratis app verbreekt af en toe de verbinding.

Zie stapsgewijze instructies voor het gebruik van PdaNet+ als je hulp nodig hebt.

Barnacle Wifi Tether

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt met Xbox en pc's.
  • Geen pc-software vereist.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist root-toegang.

  • Moeilijker in te stellen dan andere tethering-apps.
  • Werkt mogelijk niet met moderne Android-versies.

Barnacle Wifi Tether vereist geen installatie van software op de pc en geen aangepaste kernel op de smartphone. Het vereist echter het rooten van je telefoon. Het werkt door een ad-hocnetwerk te creëren waarmee andere apparaten verbinding kunnen maken.

Deze tethering-app voor Android is open source. Als je het leuk vindt en de ontwikkelaars wilt ondersteunen, koop dan de goedkope betaalde versie als een vorm van donatie en krijg meer functies zoals WEP-codering (maar houd er rekening mee dat WEP geen veilig protocol is).

Barnacle Wifi Tether werkt met Windows 7, Vista en XP, maar ook met Mac, Linux, mobiele iOS-apparaten en Xbox.

EasyTether Lite

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Roottoegang niet vereist.
  • Walkthrough voor eenvoudige installatie.

  • Ondersteunt verschillende verbindingstypes.

Wat we niet leuk vinden

Gratis versie blokkeert

EasyTether lijkt veel op de hierboven genoemde PdaNet+ app. U kunt verbinding maken via USB of Bluetooth en er zijn gedetailleerde instructies om uw computer, Android-tablet of ander apparaat in te stellen op uw persoonlijke hotspot.

Deze app werkt met Windows, Mac en Linux en kan ook je spelsysteem vastbinden. De lite-versie werkt prima, maar je krijgt geen toegang tot beveiligde sites met HTTPS aan het begin van de URL. Om die functionaliteit te hebben, moet je betalen voor EasyTether Pro.

Aanbevolen: