Hoe twee-factorenauthenticatie te gebruiken in iOS 15

Inhoudsopgave:

Hoe twee-factorenauthenticatie te gebruiken in iOS 15
Hoe twee-factorenauthenticatie te gebruiken in iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen > Wachtwoorden > (Website) > Set Omhoog Verificatiecode, kies dan Enter Setup Key of Scan QR Code.
  • Navigeer naar de site die je wilt instellen met de authenticator en verkrijg een twee-factor authenticatie-setupsleutel of QR-code.
  • Voer de setup-toets in of richt de camera van je telefoon op de QR-code om het proces te voltooien.

Dit artikel legt uit hoe je tweefactorauthenticatie (2FA) gebruikt in iOS 15, inclusief hoe je 2FA in- en uitschakelt.

Hoe de ingebouwde authenticator in iOS 15 in te stellen

Je kunt de tweefactorauthenticator in iOS 15 instellen voor elke website of app die deze functie ondersteunt.

Hier leest u hoe u de ingebouwde tweefactorauthenticator in iOS 15 instelt:

  1. Open Instellingen.
  2. Veeg omhoog om meer opties weer te geven.
  3. Tik op Wachtwoorden.

    Image
    Image
  4. Tik op de website die je wilt gebruiken met de authenticator.

    Als de website niet in de lijst staat, tikt u op + en voert u de website, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord in.

  5. Scan uw vingerafdruk of voer uw pincode in als daarom wordt gevraagd.
  6. Tik op Verificatiecode instellen.

    Image
    Image
  7. Navigeer naar de website of open de app die je wilt instellen met de authenticator en schakel tweefactorauthenticatie in.

    Image
    Image
  8. Zoek de authenticator-setupsleutel of QR-code op de website.

    Image
    Image

    Het bevindt zich meestal in het accountgedeelte of op dezelfde plaats waar u uw wachtwoord wijzigt. Neem contact op met de websitebeheerder als u geen verificatiesleutel of QR-code kunt vinden.

  9. Tik op je telefoon op Enter Setup Key als je een numerieke toets hebt gekregen, of Scan QR Code als de website een QR weergeeft code.
  10. Voer de configuratiesleutel in op uw telefoon of richt uw telefoon op de QR-code en tik op OK.
  11. Two factor authenticatie codes zijn nu beschikbaar in het VERIFICATION CODE veld.

    Image
    Image

    De volgende keer dat u inlogt op de website, moet u navigeren naar Settings > Passwords > (websitenaam) op uw telefoon, haal de verificatiecode op en typ deze in de website.

Een item verwijderen uit de ingebouwde authenticator in iOS 15

Als je geen twee-factor-authenticatie meer wilt gebruiken voor een bepaalde site, of als je liever een andere authenticatie-app gebruikt, kun je een site op elk moment verwijderen uit de ingebouwde iOS 15-tool.

Zorg ervoor dat u tweefactorauthenticatie in uw account op een website uitschakelt voordat u die website uit uw authenticator verwijdert. Als u dit niet doet, wordt u uitgesloten van uw account op die website. Als je niet weet hoe je het moet uitschakelen, neem dan contact op met de beheerders van de website.

Zo verwijder je een website uit de tweefactorauthenticator in iOS 15:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Wachtwoorden.
  3. Tik op de website die u van de iPhone 2FA wilt verwijderen.

    Image
    Image
  4. Tik op Bewerken.
  5. Tik in het veld VERIFICATIECODE op het rode minteken.

  6. Tik Verwijderen.

    Image
    Image

    Tik niet op Delete totdat je 2FA hebt uitgeschakeld op de website of de app. Nadat je op verwijderen hebt getikt, kun je geen 2FA-codes genereren voor de website of app, dus je wordt buitengesloten als 2FA nog steeds is ingeschakeld.

Bottom Line

Als je niet de mogelijkheid hebt om tweefactorauthenticatie in te stellen in het gedeelte Wachtwoorden van je iPhone, controleer dan of je geen oude versie van iOS hebt. Apple introduceerde de ingebouwde authenticator met iOS 15, dus oudere versies van het besturingssysteem hebben deze functie niet. Je moet iOS updaten om deze functie te gebruiken of een authenticator van derden installeren, zoals Authy of Google Authenticator.

Heeft de iPhone een ingebouwde authenticator?

Er is geen speciale authenticatie-app in iOS, maar met iOS 15 kun je tweefactorauthenticatie instellen in het gedeelte Wachtwoorden van de app Instellingen. Als u het wachtwoord voor een site hebt opgeslagen, kunt u tweefactorauthenticatie voor die site instellen. Twee-factor-authenticatiecodes worden vervolgens ook weergegeven in het wachtwoordgedeelte van de app Instellingen.

Om het in te stellen, moet je de app Instellingen op je telefoon openen, naar het gedeelte met wachtwoorden gaan en de site of app selecteren die je probeert in te stellen met tweefactorauthenticatie. Als u het sitewachtwoord niet op uw telefoon heeft opgeslagen, moet u dit eerst opslaan.

Om het proces te voltooien, moet u ook een installatiesleutel of QR-code verkrijgen van de site die u wilt gebruiken met tweefactorauthenticatie. Het is meestal te vinden op uw accountpagina of in dezelfde sectie waar u uw wachtwoord wijzigt. Elke website behandelt het anders, dus u moet mogelijk contact opnemen met de websitebeheerders als u geen installatiesleutel of QR-code kunt vinden.

De tweefactorauthenticatie die is ingebouwd in iOS 15 verschilt van Apple's tweefactorauthenticatievereiste waarbij je een code van een vertrouwd apparaat moet ophalen om in te loggen op een nieuw apparaat. De ingebouwde authenticator is voor websites, niet voor Apple-apparaten.

FAQ

    Wat is tweestapsverificatie?

    Tweestapsverificatie, ook wel tweestapsverificatie genoemd, is een extra beveiligingslaag voor een online account. Naast een gebruikersnaam en wachtwoord vereist tweestapsverificatie een verificatiecode die via sms, e-mail of een andere app wordt verzonden.

    Hoe schakel ik tweestapsverificatie uit op een iPhone?

    Als u tweefactorauthenticatie wilt uitschakelen op Apple-apparaten zoals een iPhone, moet u begrijpen dat de tweefactorauthenticatie is gekoppeld aan uw Apple ID, niet aan uw apparaat. Nadat u tweefactorauthenticatie voor uw Apple ID hebt ingeschakeld, heeft u slechts twee weken om de functie uit te schakelen. Tijdens de respijtperiode van 14 dagen opent u de inschrijvingsmail voor twee-factorenauthenticatie en selecteert u vervolgens de link om uw account terug te zetten naar de vorige beveiligingsinstellingen.

    Hoe omzeil ik tweefactorauthenticatie voor iCloud?

    Als je beveiligingsvragen hebt ingesteld met je Apple ID en je hebt geen toegang tot een vertrouwd apparaat, ga dan naar de website Recover Your Apple ID en volg de aanwijzingen om toegang te krijgen tot je account.

Aanbevolen: