Hoe een tv en modem op één kabeluitgang aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een tv en modem op één kabeluitgang aan te sluiten
Hoe een tv en modem op één kabeluitgang aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Om een modem en tv op dezelfde coaxkabel aan te sluiten, moet je een kabelsplitter kopen.
  • Sluit het ene uiteinde van de kabel aan op het stopcontact en het andere op de kabelsplitter.
  • Sluit vervolgens twee extra coaxkabels aan op de splitter en sluit ze aan op je tv en modem.

Dit artikel behandelt hoe je een kabel voor tv en internet splitst, welke apparatuur je nodig hebt om een coaxiale kabelverbinding te delen en welke andere opties beschikbaar zijn voor je tv, modem en kabelbox.

Kunt u een kabel voor tv en internet splitsen?

Als je maar één coaxiale kabeluitgang in je kamer hebt, kun je deze nog steeds gebruiken voor zowel je internetverbinding als tv-ontvangst. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je een stuk hardware kopen, een coaxkabelsplitter genaamd, plus twee extra coaxkabels.

Image
Image

Een coaxiale kabelsplitter werkt op vrijwel dezelfde manier als de verschillende dubbele adapters die u waarschijnlijk in huis gebruikt om meerdere elektronica op stopcontacten aan te sluiten. Het ene uiteinde wordt aangesloten op de bron, terwijl het andere uiteinde het signaal splitst in twee of meer uitgangen die meerdere apparaten kunnen gebruiken.

In dit geval zou één kabel aan de ene kant van de splitter in de muur worden gestoken, terwijl de twee coaxkabels die aan de andere kant zijn aangesloten op je tv en kabelmodem zouden worden aangesloten.

Image
Image

Coaxiale kabelsplitters worden meestal verkocht voor minder dan $ 10 en kunnen worden gekocht bij de meeste elektronische winkelketens en online marktplaatsen, zoals Amazon. Voordat je er een koopt, is het echter essentieel om bij je internet- of kabelprovider te informeren welk type splitter zij aanbevelen.

Voordat u een kabelsplitter koopt, moet u contact opnemen met uw serviceprovider om te zien welk merk of model zij aanbevelen. Misschien kunnen ze je er zelfs een gratis of met korting geven.

De verbinding van je huis en het type service dat je gebruikt, vereisen mogelijk specifieke specificaties. Het splitsen van een coaxiale kabelverbinding kan het signaal verzwakken, dus je provider kan je aanraden een versterker of een bepaalde splitter met een ingebouwde versterker te kopen.

Kan ik mijn modem aansluiten op een willekeurige kabeluitgang?

Het type kabeluitgang dat nodig is voor uw modem hangt af van het soort internetservice dat u gebruikt. Sommige modems gebruiken bijvoorbeeld uw gewone telefoonlijn voor Digital Subscriber Line (DSL), terwijl andere een coaxiale kabelverbinding of een Ethernet-verbinding nodig hebben.

Als je een 4G- of 5G-modem hebt, heb je waarschijnlijk helemaal geen kabeluitgang nodig, omdat het gekozen mobiele netwerk alle internetverbinding draadloos afhandelt.

De naam van uw internetabonnement kan een verwijzing bevatten naar het type verbinding dat het gebruikt. In de doos waarin uw modem is geleverd, staat waarschijnlijk ook of er een DSL- of kabelverbinding voor nodig is.

Hoewel dit intimiderend kan klinken, worden modems meestal geleverd met een handleiding waarin precies wordt uitgelegd hoe ze moeten worden ingesteld. Alle benodigde kabels worden meestal ook meegeleverd in de doos van de modem of router.

Hoe sluit ik mijn modem en kabelbox aan op mijn tv?

De stappen voor het instellen van je thuisbioscoopsysteem variëren sterk, afhankelijk van het type tv dat je bezit en het model van je modem en kabelbox. U moet dus de instructies van uw serviceprovider uit de handleiding of website volgen. Je hebt misschien helemaal geen fysieke kabelbox nodig, afhankelijk van het abonnement dat je hebt gekozen.

Als je een oudere analoge tv hebt, kun je deze nog steeds op je kabelbox aansluiten met behulp van een RF-modulator.

Als je je voor het eerst abonneert op een entertainmentservice, zijn er nu steeds meer mediaservices online en streamen ze draadloos via een wifi-thuisnetwerk. U hoeft dus misschien niet fysiek een kabel op uw tv aan te sluiten om programma's te streamen, zoals u enkele jaren geleden deed.

Mediaboxen zoals Apple TV en Roku hoeven alleen maar verbinding te maken met je wifi-thuisnetwerk om te werken.

Kun je twee modems aansluiten op één kabel?

Het is mogelijk om twee modems op één kabel aan te sluiten, maar of u dit kunt of niet, hangt af van uw internetprovider en het scala aan diensten en producten die zij hun gebruikers aanbieden. Sommige kunnen internettoegang via beide modems toestaan, terwijl andere de functionaliteit tussen de twee kunnen splitsen.

Je zult waarschijnlijk contact op moeten nemen met je internetprovider om te zien of het mogelijk is om meerdere modems met dezelfde kabellijn te gebruiken.

Als je vanuit meer delen van je huis toegang tot internet wilt, kan het bouwen van een draadloos thuisnetwerk toegankelijker zijn. Als je echter al een draadloos netwerk hebt en problemen hebt om het vanuit alle gewenste gebieden te gebruiken, zijn er verschillende manieren om het signaal te versterken om het zo breed te maken als je nodig hebt.

FAQ

    Hoe sluit ik een tv rechtstreeks aan op een modem?

    Je hebt een smart-tv met internetverbindingspoorten nodig. Steek uw Ethernet-kabel in een van de "uit"-poorten van uw modem en steek vervolgens het andere uiteinde van de Ethernet-kabel in de "internet in"-poort van uw smart TV. Schakel vervolgens de tv en het modem in. Selecteer Input op de tv en kies vervolgens Internet Uw internetopties zijn afhankelijk van uw tv.

    Hoe sluit ik een tv en modem aan op één kabeluitgang als Spectrum mijn serviceprovider is?

    Wanneer je je Spectrum-installatie instelt, bevat je kit coaxkabels, een HDMI-kabel, Spectrum-ontvanger en een coax-splitter. Kies eerst de coaxkabel met de beste lengte voor uw behoeften en sluit deze vervolgens aan op het coax-stopcontact in uw huis. Bevestig vervolgens de coaxsplitter aan het uiteinde van de coaxkabel en bevestig twee kabels aan de uiteinden van de coaxsplitter; de ene gaat naar je Spectrum-ontvanger en de andere naar je modem. Sluit tot slot de HDMI-kabel aan op de ontvanger en de tv.

Aanbevolen: