Hoe Google Pixel-problemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Pixel-problemen op te lossen
Hoe Google Pixel-problemen op te lossen
Anonim

Google Pixel-smartphones zijn populaire, betrouwbare en krachtige Android-apparaten, maar ze kunnen af en toe problemen ondervinden. Hier volgt een overzicht van veelvoorkomende problemen met Google Pixel-apparaten en hoe u deze kunt oplossen met een Google Pixel 6, 5, Pixel 4XL, 4, 3XL of 3 met Android 8.0 of hoger.

Oorzaken van Google Pixel-problemen

De meeste problemen met Google Pixel-smartphones zijn te vinden op alle soorten smartphones. Verbindings- en wifi-problemen kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op elk smart-apparaat. Toch hebben sommige Google Pixel-versies bekende hardwareproblemen en gebruikers melden dat software-updates andere problemen lijken te veroorzaken. Soms gaan apps schurkenstaten en interfereren ze met de werking van de smartphone.

We bekijken hoe we de meest voorkomende problemen kunnen oplossen die Google Pixel-gebruikers ervaren, waaronder problemen met wifi, Bluetooth-connectiviteit, de camera, de microfoon, oververhitting en de levensduur van de batterij.

Image
Image

Problemen met Google Pixel Wi-Fi oplossen

Het is geen probleem dat uniek is voor de Pixel, maar als je geen verbinding kunt maken met wifi of een slechte verbinding ervaart, zijn er stappen die je kunt nemen om je telefoon weer verbonden te krijgen.

  1. Herstart de Pixel. Het herstarten of herstarten van een digitaal apparaat lost vaak mysterieuze problemen op. Probeer dit eens en kijk of je wifi terugkomt.
  2. Herstart de wifi-verbinding. Wanneer u vlekkerige wifi ervaart, kan het opnieuw opstarten van uw wifi-verbinding het probleem vaak oplossen. Reset je verbinding en kijk of dit het probleem oplost.
  3. Verwijder het opgeslagen netwerk. Verwijder onder Opgeslagen netwerken het netwerk waarmee u verbinding probeert te maken en maak vervolgens opnieuw verbinding met dat netwerk alsof dit de eerste keer is dat u het netwerk gebruikt. Dit kan de verbinding vernieuwen en het probleem oplossen.
  4. Reset alle netwerkverbindingen. Reset alle netwerkverbindingen en instellingen volledig, waardoor de instellingen worden hersteld naar de standaardwaarden, opgeslagen netwerken worden gewist en verbonden Bluetooth-apparaten worden verwijderd. U kunt dit doen door naar: Settings > System > Reset options > Wi-Fi, mobiel en Bluetooth resetten Kijk of dit de wifi-problemen van je Pixel oplost.

  5. Start de router of modem opnieuw op. Als andere apparaten in het netwerk problemen ondervinden, is dit mogelijk geen probleem met uw Pixel. Start de router en modem opnieuw op en kijk of dit het probleem oplost.

Problemen met Google Pixel Bluetooth-connectiviteit oplossen

Niet lang na de release van de Google Pixel 3 meldden gebruikers dat ze de Pixel niet konden verbinden met hun Bluetooth-apparaten, waaronder veel systemen in de auto. Hoewel er systeemupdates zijn geweest, verschijnen deze Bluetooth-problemen af en toe opnieuw. Hier is hoe het te repareren.

  1. Herstart de Pixel. Nogmaals, deze eenvoudige stap voor probleemoplossing lost vaak talloze problemen op.
  2. Herstart de Bluetooth-verbinding van de Pixel. Dit is een eenvoudige stap voor het oplossen van problemen waardoor de Bluetooth-verbinding vaak weer actief wordt.
  3. Ontkoppel het Bluetooth-accessoire en koppel het opnieuw. Als u in het verleden met succes verbinding heeft gemaakt met het apparaat, verwijdert u het apparaat van uw eerder verbonden apparaten en voegt u het weer toe. Dit lost vaak Bluetooth-verbindingsproblemen op.

  4. Reset alle Bluetooth-verbindingen en -instellingen door naar Settings > System > Reset options > Wi-Fi, mobiel en Bluetooth resetten Hiermee worden alle Bluetooth-instellingen teruggezet naar de standaardwaarden en worden aangesloten apparaten verwijderd. Kijk of dit de Bluetooth-verbindingsproblemen van je Pixel oplost.

    Hiermee worden ook andere netwerkinstellingen teruggezet naar de standaardwaarden en worden opgeslagen Wi-Fi-netwerken verwijderd.

  5. Controleer op systeemupdates. Google brengt regelmatig beveiligingsupdates uit naast de jaarlijkse upgrades van het besturingssysteem. Veel van deze patches bevatten ook bugfixes en kunnen een oplossing voor het probleem bevatten. Werk uw systeem bij en kijk of dit het probleem oplost.
  6. Voer een fabrieksreset uit van de Pixel. Als het probleem zich blijft voordoen, voert u een fabrieksreset uit op uw Pixel. Hiermee worden alle bestanden, apps en instellingen verwijderd, dus maak een back-up van uw apparaat voordat u de reset uitvoert.

Problemen met pixelcamera's oplossen

Met zoveel mensen die op hun smartphones vertrouwen om speciale en alledaagse momenten van het leven vast te leggen, kunnen cameraproblemen meer dan ongemakkelijk aanvoelen. Met een paar stappen voor probleemoplossing kunt u snel weer uw favoriete foto's maken.

  1. Herstart de Pixel. Van deze bekende stap voor probleemoplossing is bekend dat het problemen met de Pixel-camera oplost.
  2. Wis het cachegeheugen van de Camera-app door naar Settings > Apps > Camera >te gaan Opslag en cache > Cache wissen Het is bekend dat de Camera-app crasht na app-updates. Als u de cache van de Camera-app wist, worden alle opgeslagen gegevens in de app verwijderd en worden alle instellingen teruggezet naar de standaardwaarden.
  3. Controleer op updates van de camera-app. Ga naar de Play Store en download en installeer alle beschikbare Camera-app-updates.
  4. Maak opslagruimte vrij. Als uw foto's niet worden opgeslagen of beschadigd zijn geraakt tijdens het opslaan, heeft u mogelijk onvoldoende opslagruimte. Controleer je opslagruimte en maak ruimte vrij op je apparaat.
  5. Schakel de vuile lenswaarschuwing van Pixel in. Open hiervoor Camera > tik op het menu bovenaan > Meer instellingen > Geavanceerd > Waarschuwing voor vuile lens weergevenAls het probleem te maken heeft met de beeldkwaliteit, zorg er dan voor dat de lens schoon is en vrij van vuil, vuil en vet. Schakel de waarschuwing voor vuile lens van de Pixel in om u op de hoogte te houden van de staat van de lens.
  6. Neem contact op met Google-ondersteuning. Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een hardwarefout. De Pixel-ondersteuning van Google biedt livechat en een scala aan andere hulpopties.

Problemen met de Pixel-microfoon oplossen

Een paar maanden na de eerste release van de Pixel bevestigde Google meldingen van een hardwarefout in de microfoon die werd veroorzaakt door een haarscheurtje in de soldeerverbinding op de audiocodec. Er kunnen echter andere redenen zijn waarom uw microfoon niet werkt, dus het is de moeite waard om het probleem op te lossen om erachter te komen.

  1. Controleer of iets de toegang tot de microfoon blokkeert. De microfoon van de Pixel bevindt zich onder het scherm, naast de USB-C-oplaadpoort. Een behuizing van een derde partij of vuilophoping kan de microfoon blokkeren.
  2. Verwijder de getroffen app. Als je het probleem in één app hebt opgemerkt, maar andere apps waarvoor de microfoon nodig is, werken prima, dan kan het verwijderen en opnieuw installeren van de frauduleuze app het probleem oplossen.
  3. Herstart de Pixel. Van deze bekende stap voor probleemoplossing is bekend dat het problemen met de Pixel-microfoon oplost.
  4. Kijk of de microfoon audio kan opnemen. Als het wat geluid kan opvangen, is het probleem waarschijnlijk niet hardware-gerelateerd.
  5. Neem contact op met Google Support. Als de microfoon nog steeds niet reageert, kan je Pixel last hebben van de bekende haarscheur in de soldeerverbinding. Google heeft toegezegd de getroffen apparaten te vervangen.

Problemen met oververhitting van pixels oplossen

Het is alarmerend om je smartphone op te pakken en hem gloeiend heet te vinden. Aangezien het niet ongehoord is dat smartphonebatterijen ontploffen of in brand vliegen, is het zorgelijk als je Google Pixel plotseling oververhit raakt. Het is misschien geen batterijfout die ervoor zorgt dat uw telefoon oververhit raakt; een app kan het probleem veroorzaken.

  1. Koop een nieuwe oplader. Als je Pixel alleen tijdens het opladen oververhit raakt, is de oplader mogelijk defect. Wissel je huidige oplader in voor een nieuwe, bij voorkeur een Pixel-oplader van Google.

    Sluit de oplader aan op verschillende stopcontacten om defecte stopcontacten uit te sluiten.

  2. Geef de telefoon wat ventilatie. Een oververhitte telefoon kan worden veroorzaakt door een telefoonhoesje of de binnenkant van een warme zak. Geef je telefoon wat ventilatie door de case te verwijderen en op kamertemperatuur te bewaren.
  3. Let op zwaar gebruik en stroomverbruik. Zwaar telefoongebruik kan ervoor zorgen dat de Pixel warm wordt, vooral energie-intensieve taken zoals videostreaming of gamen. Schakel in dat geval de Pixel uit en laat hem afkoelen.
  4. Controleer het batterijgebruik van de Pixel. Soms kan een app de schuld hebben. Controleer uw batterijgebruik om te zien welke apps de batterij hebben gebruikt sinds de laatste volledige lading door naar Settings > Battery > Battery te gaan gebruik Als iets een groot percentage van de batterij verbruikt, kan dit de boosdoener zijn. Verwijder de betreffende app en installeer deze opnieuw vanuit de Play Store.
  5. Neem contact op met Google Support. Als al het andere niet lukt, neem dan contact op met de experts van Google voor hulp.

Problemen met de levensduur van de batterij oplossen

Een van de sterke punten van de Google Pixel is de batterij en de voor batterijen geoptimaliseerde software. Sinds de release zijn er echter meerdere meldingen geweest van software-updates die problemen met het leeglopen van de batterij veroorzaakten, maar het kan apps zijn die zich misdragen.

  1. Herstart de Pixel. Van deze bekende stap voor probleemoplossing is bekend dat het problemen met de levensduur van de Pixel-batterij oplost.
  2. Sluit alle geopende apps. Te veel geopende apps kunnen problemen met het leegraken van de batterij veroorzaken.
  3. Controleer het batterijgebruik per app. Bekijk het batterijgebruik per app sinds de laatste volledige lading. Als je ongebruikelijke of weinig gebruikte apps boven aan de lijst ziet, verwijder dan die apps om te zien of een van deze de oorzaak is van het overmatig leeglopen van de batterij.
  4. Adaptieve helderheid uitschakelen. Sommige gebruikers zeggen dat bepaalde Android-functies zich misdragen na een systeemupdate. Het is bekend dat Adaptive Brightness niet goed werkt en een overmatige hoeveelheid batterij gebruikt. Schakel deze functie uit en kijk of het het probleem oplost.
  5. Voer een fabrieksreset uit van de Pixel. Als het probleem zich blijft voordoen, voert u een fabrieksreset uit op uw Pixel. Hiermee worden alle bestanden, apps en instellingen verwijderd, dus maak een back-up van uw apparaat voordat u de reset uitvoert.
  6. Neem contact op met Google Support. Als het probleem na een fabrieksreset nog steeds optreedt, neem dan contact op met Google-ondersteuning om een mogelijke hardwarefout te bespreken.

Aanbevolen: