Hoe Google Play Store-fouten op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Play Store-fouten op te lossen
Hoe Google Play Store-fouten op te lossen
Anonim

Wat te weten

  • Foutcodes kunnen duiden op verbindingsproblemen met Google, problemen met apparaatopslag, accountproblemen of problemen met machtigingen of compatibiliteit.
  • Als er geen foutcode is maar Google Play niet werkt, start u het apparaat opnieuw op, sluit u Google Play geforceerd en schakelt u tussen Vliegtuigmodus en Wi-Fi.
  • Andere stappen om te proberen: herstart de router, verwijder de SD-kaart, wis de Google Play-cache, controleer op uitgeschakelde apps en update Google Services.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Play Store-fouten kunt oplossen die u kunt tegenkomen bij het downloaden van apps, games en meer. De instructies zijn van toepassing op alle smartphones en tablets met Android 6.0 (Marshmallow) of hoger, maar sommige stappen kunnen enigszins variëren, afhankelijk van uw apparaatmodel.

Veelvoorkomende Google Play Store-fouten

Voordat u begint met het oplossen van Google Play-fouten, gaat u naar Downdetector.com om te zien of andere gebruikers problemen met Google Play melden. Als dit het geval is, ligt het probleem waarschijnlijk bij de Google Play-services en het zal zichzelf snel oplossen.

Vaak ontvang je een foutcode die aangeeft wat er aan de hand is. Hier is een lijst met veelvoorkomende Google Play-foutcodes en wat elk betekent:

Fout 944

De servers van Google hebben verbindingsproblemen; wacht tot Google het probleem heeft opgelost.

Fouten 919, 101, 923 en 921

Je apparaat heeft geen opslagruimte meer. Verwijder enkele apps om ruimte te maken. Overweeg om je muziek, foto's en video's naar cloudopslag te verplaatsen.

Fout 481

Je Google-account is afgesloten vanwege een fout. De enige oplossing is om het te verwijderen en een nieuwe aan te maken.

Fout 927

Deze foutcode verschijnt wanneer u een app downloadt terwijl de Google Play-app wordt bijgewerkt. Wacht tot de update klaar is met installeren en probeer dan opnieuw te downloaden.

Fout F-BPA-09

Deze downloadfout wordt veroorzaakt door problemen met Google of de app. Wis de cachegegevens van de Play Store-app door naar de app Instellingen te gaan en Apps en meldingen > Alle apps bekijken > Google Play te selecteren Winkel > Opslag en cache > Cache wissen

Fout 505

Vergelijkbare apps proberen toegang te krijgen tot dezelfde machtigingen. Dit is alleen een probleem met oudere versies van Android. Wis de cache via de app-instellingen en installeer de nieuwste Android-update om dit probleem te voorkomen.

Fout DF-DLA-15

Deze code heeft betrekking op app-updates. Wis de cache van de Play Store-app om deze fout op te lossen.

Fout 103

Je apparaat is niet compatibel met de app die je hebt gedownload. Met Google Play kunt u doorgaans geen incompatibele apps downloaden, maar soms wel. U kunt deze code ook ten onrechte krijgen. Update naar de nieuwste versies van Google Play en Android om dit probleem op te lossen.

Fout 491

Er zijn geen downloads of updates mogelijk vanwege een technisch probleem. Probeer uw Google-account te verwijderen en vervolgens opnieuw toe te voegen op uw apparaat.

Fout 403

Deze fout treedt op wanneer u dezelfde app downloadt met verschillende Google-accounts op één apparaat. Log in op het Google-account waarmee u de app oorspronkelijk hebt gekocht en verwijder deze voordat u deze met uw andere account downloadt. Mogelijk moet u ook de zoekgeschiedenis van de Play Store wissen. Ga hiervoor naar de Google Play Store-app en tik op Menu > Instellingen > Wis lokale zoekgeschiedenis

Fout 911

Deze code geeft aan dat er een probleem is met uw wifi-verbinding, of u moet mogelijk de gegevenscache wissen. Als je een hotspot met authenticatievereisten gebruikt, log dan opnieuw in.

Fouten 941, 504, 495, 413, 406, 110, rh01 en rpc:aec:0

Deze downloadfouten treden om verschillende redenen op, maar vereisen allemaal dezelfde oplossing. Wis eerst de cache. Als dat het probleem niet oplost, gebruik dan een ander Google-account.

Het toewijzen van een nieuw Google-account aan je apparaat kan compatibiliteitsproblemen veroorzaken met sommige apps, dus het kan zijn dat je de apps opnieuw moet installeren voordat ze goed werken.

Een Google Play Store-fout oplossen

Je ziet niet altijd een code wanneer Google Play onverwacht stopt met werken of zich misdraagt, dus het kan zijn dat je wat probleemoplossing moet uitvoeren om het onderliggende probleem te identificeren. Als Google Play niet goed werkt zonder dat u een foutmelding krijgt, zijn er tal van strategieën die u kunt proberen om het weer werkend te krijgen.

Google Play is geoptimaliseerd voor Android-apparaten. Hoewel het mogelijk is om Google Play op Amazon Fire-tablets en iOS-apparaten te installeren, kunnen de volgende strategieën al dan niet Google Play Store-fouten op die platforms oplossen.

  1. Start je apparaat opnieuw op. Schakel uw apparaat uit en weer in om een verrassend aantal technische problemen op te lossen.

  2. Geforceerd de Google Play Store-app sluiten. Als u de Google Play Store-app geforceerd wilt sluiten, opent u de app Instellingen en tikt u vervolgens op Apps en meldingen > Zie alle apps.

    Image
    Image

    Tik op Google Play Store en tik vervolgens op Force Stop. Tik op OK om te bevestigen.

    Image
    Image
  3. Toggle vliegtuigmodus. Hoewel het onduidelijk is waarom, melden veel gebruikers dat het in- en uitschakelen van de vliegtuigmodus het gedrag van Google Play corrigeert. Ga naar Instellingen en tik op Netwerk en internet en schakel vervolgens Vliegtuigmodus in of uit.

    Image
    Image
  4. Wi-Fi schakelen. Schakel wifi een paar seconden uit en schakel het vervolgens weer in. Ga naar Instellingen > Netwerk en internet en schakel wifi uit en weer in.

    Image
    Image
  5. Reset je router. Als je problemen hebt met andere web-apps, kan er een probleem zijn met je internetverbinding. Door de router te resetten worden deze problemen vaak opgelost.
  6. Werp de SD-kaart uit. SD-kaarten kunnen problemen veroorzaken met Google Play als de kaart niet correct is ingesteld. Verwijder de SD-kaart en plaats deze opnieuw wanneer u klaar bent met het gebruik van de Google Play Store-app.
  7. Clear Google Play Store-cache. Deze actie kan de Google Play Store-app helpen zich te gedragen. Het cachegeheugen van Google Play wissen:

    Ga naar de Instellingen app en selecteer Apps & meldingen > Bekijk alle apps.

    Image
    Image

    Selecteer vervolgens Google Play Store > Opslag en cache > Cache wissen.

    Image
    Image
  8. Clear Google Play Services-cache en gegevens. Google Play-services helpt apps up-to-date te houden en correct te laten werken. Het wissen van de cache van Google Play Services kan helpen bij het oplossen van Play Store-fouten, met name downloadfouten.

    Ga naar de Instellingen app en selecteer Apps & meldingen > Bekijk alle apps.

    Image
    Image

    Selecteer vervolgens Google Play Services > Opslag en cache > Cache wissen.

    Image
    Image
  9. Controleer uitgeschakelde apps. Google Play is afhankelijk van het uitvoeren van andere apps, waarvan sommige per ongeluk kunnen worden uitgeschakeld. Ga naar Apps & meldingen > Bekijk alle apps Blader vervolgens door de lijst met apps en zoek naar apps met de tekst 'Uitgeschakeld'. Tik op elke uitgeschakelde app en tik op Inschakelen Controleer of dit het probleem oplost.

    Image
    Image
  10. Proxyserver/VPN uitschakelen. Als u een virtueel particulier netwerk of een ander type proxyserver gebruikt, schakel deze dan uit en kijk of dit het probleem oplost.
  11. Controleer de datum- en tijdinstellingen van het systeem. Onnauwkeurige datuminstellingen veroorzaken conflicten met de servers van Google, dus navigeer naar Settings > System > Date & Time Make zorg ervoor dat door het netwerk geleverde tijd en door het netwerk geleverde tijdzone zijn ingeschakeld. (Afhankelijk van uw apparaat kunnen deze instellingen "Automatische datum en tijd" of iets dergelijks heten.)

    Image
    Image
  12. Update Google Play-services. Navigeer naar de app-pagina van Google Play Services. Als u Update ziet, tikt u op om de app bij te werken. Als u de optie Deactivate ziet, wordt Google Play-services bijgewerkt naar de nieuwste versie.

    Image
    Image
  13. Update het Android-besturingssysteem. Ga naar Instellingen > Systeem > Geavanceerd en tik vervolgens op Systeemupdate(of Firmware-update op sommige apparaten) om te zien of het mogelijk is om te upgraden.

    Image
    Image
  14. Verwijder Google Play-updates en installeer ze opnieuw. U kunt Google Play niet van uw Android-apparaat verwijderen omdat het een systeem-app is, maar u kunt de updates wel verwijderen, waardoor de app teruggaat naar een vorige versie:

    Navigeer naar Instellingen > Apps & meldingen > Bekijk alle apps en tik vervolgens op Google Play Store. Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm met app-details en tik op Updates verwijderen.

    Image
    Image

    Start je apparaat opnieuw op. De meest recente updates worden automatisch geïnstalleerd. Download de app opnieuw wanneer Google Play klaar is met updaten.

  15. Een Google-account verwijderen en opnieuw toevoegen. Het probleem kan voortkomen uit een probleem met uw Google-account. Een Google-account op uw apparaat opnieuw instellen:

    Open Instellingen en tik op Accounts. Tik op het account dat u wilt verwijderen en tik vervolgens op Account verwijderen.

    Image
    Image

    Start uw apparaat opnieuw op, ga terug naar Instellingen > Accounts en tik op Account toevoegen. Voer uw accountgegevens opnieuw in en kijk of het probleem is opgelost.

  16. Gebruik een ander Google-account. Volg de bovenstaande stappen om uw account te verwijderen, maar wijs een ander account toe in plaats van het oude opnieuw toe te voegen.
  17. Wis de downloadmanager van uw apparaat. Het legen van de cache en gegevens van de Download Manager kan uw probleem oplossen.

    Ga naar Instellingen > Apps en meldingen > Bekijk alle apps.

    Image
    Image

    Tap Meer (drie stippen) > Systeem weergeven, scrol omlaag en tik op Download Manager.

    Image
    Image

    Tik Opslag en cache. Tik op Clear Cache en tik vervolgens op Clear Storage > OK.

    Image
    Image
  18. Reset je apparaat. Door een fabrieksreset uit te voeren op uw Android-apparaat, keert uw telefoon of tablet terug naar de staat waarin deze zich bevond toen u hem kocht. Dit kan je probleem oplossen, maar het verwijdert ook alles wat je hebt gedownload en opgeslagen, dus sla deze stap op als laatste redmiddel.

Maak een back-up van uw belangrijke gegevens voordat u een fabrieksreset uitvoert.

Hoe andere Google Play-fouten te herstellen

Als u andere foutcodes tegenkomt die hierboven niet worden vermeld, geeft een snelle Google-zoekopdracht enig inzicht in welke oplossingen uw probleem kunnen oplossen.

Aanbevolen: