Spotify opent podcast-abonnementen voor iedereen

Spotify opent podcast-abonnementen voor iedereen
Spotify opent podcast-abonnementen voor iedereen
Anonim

Spotify's podcast-abonnementen zijn nu beschikbaar voor alle Amerikaanse podcasters, zodat elke maker de kans heeft om inkomsten te genereren.

Het streamingplatform kondigde aanvankelijk aan dat het in april Podcast-abonnementen ging testen om te zien of betaalde content voor abonnees succesvol zou zijn op Spotify. In een aankondiging op dinsdag zei Spotify echter dat elke podcaster nu het creatieplatform van de app, Anchor, kan gebruiken om podcastafleveringen voor abonnees te maken en geld te gaan verdienen.

Image
Image

"In de testperiode sinds [april] hebben we meer dan 100 podcasts geactiveerd en ontdekten dat shows in verschillende genres en inhoudsstijlen een enorme kans bieden om betalende abonnees op te bouwen", zei Spotify in de aankondiging van Podcast-abonnementen.

"Ons model is ontwikkeld om de inkomsten van videomakers te maximaliseren en een zo groot mogelijk bereik te bieden, zodat videomakers hun publiek kunnen uitbreiden en een diepe band met luisteraars kunnen ontwikkelen."

Spotify voegde eraan toe dat makers tot 2023 100% van de inkomsten uit podcastabonnementen zouden ontvangen. Na die tijd zal Spotify 5% op abonnementsinkomsten besparen. Aangezien Spotify ongeveer 2,2 miljoen podcasts op zijn platform heeft, biedt dat veel mogelijkheden voor makers om geld te verdienen.

Podcasters kunnen ook kiezen tussen verschillende prijspunten om hun abonnees in rekening te brengen, en hebben de mogelijkheid om een lijst met contactadressen van abonnees te downloaden, zodat ze nog meer met hun luisteraars kunnen communiceren.

Image
Image

De brede uitrol van podcast-abonnementen is slechts een van de vele manieren waarop Spotify zichzelf heeft gestold als een belangrijke kracht in de podcast-ruimte. In 2019 nam het podcastbedrijven Gimlet Media en Anchor over en heeft het sindsdien nieuwe functies voor zijn Podcasts uitgerold, zoals videopodcasts.

Spotify heeft dit jaar ook Apple ingehaald in termen van totale podcast-luisteraars. Volgens Insider Intelligence zullen dit jaar 28,2 miljoen mensen maandelijks naar podcasts op Spotify luisteren, vergeleken met 28,0 miljoen mensen die Apple Podcasts gebruiken.

Aanbevolen: