Pro-fotografen gebruiken volledig cameratelefoons - en hier is waarom

Inhoudsopgave:

Pro-fotografen gebruiken volledig cameratelefoons - en hier is waarom
Pro-fotografen gebruiken volledig cameratelefoons - en hier is waarom
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Meer dan de helft van de professionele fotografen gebruikt telefooncamera's voor persoonlijke foto's.
  • Cameratelefoons kunnen trucjes doen die onmogelijk zijn voor gewone camera's.
  • Klanten nemen je niet serieus als je een kleine cameratelefoon gebruikt.
Image
Image

We zullen je een geheim verklappen: professionele fotografen houden net zoveel van hun cameratelefoons als de rest van ons, en om dezelfde redenen.

Speciale camerahardware levert nog steeds veel betere resultaten op dan je iPhone of Pixel-camera, maar soms maakt dat niet uit. Voeg daarbij het enorme gemak van de telefooncamera in zakformaat, plus de computationele fotografiefuncties waar een DSLR alleen maar van kan dromen, en je hebt een fantastisch hulpmiddel voor professionals. Een belangrijke reden waarom ze hun telefoons niet meer voor hun werk gebruiken, is dat klanten ze misschien niet serieus nemen.

"Er zijn tegenwoordig niet echt barrières. Met Profoto-lampen kun je trouwens fotograferen met een cameratelefoon en studioflitser gebruiken. Stel je een Annie Leibovitz-verlichtingsopstelling voor met haar enorme paraplu's en het afvuren van de flits vanaf je telefoon. We hebben nu een gouden tijdperk van fotografie bereikt, "vertelde professionele fotograaf Weldon Brewster via e-mail aan Lifewire.

Gemak

In een onderzoek uitgevoerd door Suite48 Analytics zei 64% van de professionele fotografen dat ze meer dan de helft van hun persoonlijke foto's met hun smartphones maken. Als het gaat om het maken van foto's voor het werk, da alt dat aantal tot slechts 13%, hoewel de enquêtecijfers een beetje misleidend zijn: de essentie is dat de meeste fotografen hun telefoons gebruiken om op zijn minst enkele foto's voor hun werk te maken.

In vergelijking met een digitale camera is het vastleggen van beelden met een iPhone aanzienlijk discreter.

Waarom? Dit zijn tenslotte mensen die weten hoe ze een camera moeten gebruiken. Ze hebben voldoende kennis om afbeeldingen zo goed te maken dat mensen ze ervoor betalen.

De reden is natuurlijk gemak. Net als de rest van ons vinden de pro's het gemakkelijker om hun telefoon uit hun zak te halen om een snelle foto te delen dan om hun spullen mee te nemen op een vrije dag.

"Vergeleken met een digitale camera kost het maken van een foto met je iPhone-camera veel minder tijd. Het duurt langer om je DSLR of spiegelloze camera te gebruiken, omdat je er meer mee moet doen. Je had al een foto met uw smartphone en leg deze neer tegen de tijd dat uw digitale camera is ingeschakeld en in focus is, "vertelde Robert Johansson, CEO van AI-beeldverwerkingsservice Image Kits, via e-mail aan Lifewire.

Hoewel sommige fotografen er een punt van maken om een iPhone te gebruiken, en ten minste één ervan gebruikte hun iPhone voor een volledige opname toen hun gewone camera het begaf, gebruiken velen het als een randapparaat.

"Mijn cameratelefoon heb ik altijd bij me en ik maak er duizenden foto's mee. Van persoonlijke foto's tot verkenningsopnamen tot ruwe composities", zegt Brewster.

Image
Image

Niet alle professionele foto's worden gemaakt op grote sets met grote lichtinstallaties. Straatfotografen trainen in de echte wereld en kunnen discretie net zo waarderen als de beeldkwaliteit. Je merkt misschien dat iemand een camera op je richt, maar als je gewoon iemand anders een foto ziet maken met een smartphone, maakt het je waarschijnlijk niet uit.

"In vergelijking met een digitale camera is het vastleggen van beelden met een iPhone aanzienlijk discreter. Mensen die mobiele telefoons gebruiken om beelden vast te leggen, zijn de laatste jaren over de hele wereld gemeengoed geworden. Niemand let meer op. een grotere DSLR of zelfs een spiegelloze camera, je v alt meer op dan wanneer je je smartphone gebruikt", zegt Johansson.

Fancy features

Een ander voordeel van cameratelefoons is dat ze computationele fotografie gebruiken om dingen te doen die een speciale camera niet kan. Nachtmodi, instant HDR om de lucht blauw te houden op contrastrijke dagen, automatisch, perfecte panorama's en meer.

Mijn cameratelefoon is altijd bij me en ik maak er duizenden foto's mee.

"Ik denk dat de computationele fotografie in onze cameratelefoons in veel opzichten lichtjaren voorloopt op DSLR's. Er is geen professionele camera tegen elke prijs die kan doen wat een iPhone kan doen in portretmodus. Voeg LiDAR en Low toe licht, en je kunt begrijpen hoe ver de cameratelefoons vooruit zijn", zegt Brewster.

Serieus?

Telefoonfoto's zijn er nog steeds niet in termen van kwaliteit, maar soms is het goed genoeg. Maar vertel dat maar eens aan je klanten.

"De belangrijkste belemmering voor het gebruik van een iPhone voor een professionele baan is dat je als professional niet serieus wordt genomen. Wanneer iemand een fotograaf inhuurt, is het waarschijnlijk dat het laatste wat ze zouden verwachten, is dat die fotograaf de fotoshoot uitvoert met een iPhone, "vertelde professionele fotograaf Rafael Larin via e-mail aan Lifewire.

Aanbevolen: