Waarom we gerecyclede technologie volledig moeten omarmen

Inhoudsopgave:

Waarom we gerecyclede technologie volledig moeten omarmen
Waarom we gerecyclede technologie volledig moeten omarmen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Gadgets leveren een belangrijke bijdrage aan de opwarming van de aarde.
  • Logitech zegt dat 65 procent van de muizen en toetsenborden is gemaakt van gerecycled plastic.
  • De Europese Unie heeft onlangs voorgesteld om geïntegreerde batterijen in telefoons en andere gadgets te verbieden.

Image
Image

Het gebruik van computercomponenten gemaakt van gerecyclede materialen kan de planeet helpen redden, zeggen experts.

Logitech zegt dat 65 procent van zijn muizen en toetsenborden is gemaakt van gerecycled plastic. Het maakt deel uit van een groeiende inspanning van fabrikanten om elektronisch afval te verminderen.

"Van giftige chemicaliën tot microplastics in watervoorzieningen, er zijn veel problemen die plastic voor de planeet met zich meebrengt", vertelde Ted Dhillon, CEO van FigBytes, een bedrijf dat organisaties helpt bij het volgen van duurzaamheid, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Hoe meer we de stof kunnen recyclen, hoe beter voor het milieu."

Duurzame dingen

Logitech promoot zijn producten die gerecyclede materialen gebruiken met de term 'New Life Plastics'. De ERGO M575 draadloze trackballmuis is bijvoorbeeld gemaakt van 71 procent gerecycled plastic in de grafietversie en 21 procent in de gebroken witte versie. De MX Keys Mini is gemaakt van 30 procent gerecycled plastic in de grafietversie en 12 procent in de lichtgrijze en roze stijlen.

Logitech zegt dat vorig jaar 8.000 ton nieuw plastic in zijn producten is geëlimineerd. De verhuizing staat gelijk aan naar schatting 19.000 ton CO2 bespaard gedurende de levenscyclus van de producten, of het equivalent van een gemiddeld personenvoertuig dat 1. 740 keer rond de aarde rijdt.

"Nu hebben alle consumenten een ruime keuze als het gaat om het selecteren van muizen en toetsenborden die zijn afgestemd op hun duurzame levensstijlvoorkeuren", zegt Delphine Donne-Crock, algemeen directeur creativiteit en productiviteit bij Logitech, in een persbericht. "Door post-consumer gerecycled plastic als ons voorkeursmateriaal op grote schaal te gebruiken, zijn we in staat geweest om zinvolle actie te ondernemen om duurzaam leven voor consumenten gemakkelijk te maken en een substantiële impact te hebben op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk."

Veel andere fabrikanten gebruiken gerecycled plastic in hun producten, zei Dhillon. Matt & Nat, een handtassenbedrijf, gebruikt 100 procent gerecyclede plastic waterflessen om hun tassen te bekleden; Ford gebruikt gerecycled plastic om bodemplaten op hun voertuigen te maken.

Recyclingverplichtingen zijn steeds meer de kernpunten van het e-wastebeleid van technologiebedrijven, zei Stewart McGrenary, de directeur van recyclingbedrijf Freedom Mobiles, in een e-mail. Veel grote technologieproducerende bedrijven zoals Amazon, Dell, Microsoft en Apple hebben 'terugnameprogramma's' waarmee consumenten oude apparaten kunnen terugsturen voor hergebruik of recycling. Soms krijgen ze een inruilprijs aangeboden voor een nieuw apparaat.

De planeet redden

Gadgets leveren ook een belangrijke bijdrage aan de opwarming van de aarde. Een recent rapport identificeerde de elektronica-industrie als een van de acht sectoren die verantwoordelijk zijn voor meer dan 50 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot en waarschuwt dat het de snelst groeiende afvalstroom op wereldschaal is. Elk aspect van het technische ontwikkelingsproces produceert koolstofemissies, inclusief de winning van materialen, de productie en distributie van apparaten.

"Het gebruik van gerecyclede materialen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën vermindert onze afhankelijkheid van mijnbouw en versterkt de circulaire economie, waardoor oude technologie duurzaam kan worden verwijderd en gerecycled om te helpen bij de productie van nieuwe technologie", Tony Perrotta, zei de president van e-wastebedrijf Greentec in een e-mail."Dit zorgt er ook voor dat er minder technische apparaten op stortplaatsen achterblijven, waardoor schadelijke gifstoffen in waterwegen en bodem terechtkomen."

Hoe meer we de stof kunnen recyclen, hoe beter voor het milieu.

Over de hele wereld begint overheidsregulering de noodzaak te erkennen van het recyclen van apparaten en andere maatregelen om afval te verminderen. De Europese Unie heeft onlangs voorgesteld om geïntegreerde batterijen in telefoons en andere gadgets te verbieden.

Nieuwe regelgeving voor batterijen in Europa zal ook rekening houden met de ecologische voetafdruk van productie, inzameling, recycling en gebruik van gerecycleerde inhoud, vervolgens de duurzame inkoop en de duidelijke etikettering van de batterijen.

"Bestaande wetgeving voor batterijen heeft niet expliciet betrekking op lithiumbatterijen, ondanks dat ze snel de dominante batterijchemie worden en een enorme ecologische voetafdruk achterlaten. Lithiumbatterijen zijn overal te vinden, van smartphones tot scooters, elektrische auto's en energieopslag voor slimme netwerken, "Right to Repair, een milieu-advocatuurgroep, zei in een persbericht.

Image
Image

De ultieme oplossing voor e-waste is misschien niet het kopen van nieuwe gadgets, zeggen sommige waarnemers. Het is waarschijnlijk dat de markt voor het kopen van gebruikte elektronica zal groeien en dat bedrijven compensatie zullen bieden voor technologie wanneer deze niet in goede staat is, zei Benjamin Dierker, directeur openbaar beleid bij de non-profitorganisatie Alliance for Innovation and Infrastructure, in een e-mailinterview.

"Met de wereldwijde drang naar hernieuwbare energie en elektrificatie, zullen veel meer mijnbouwactiviteiten nodig zijn, waardoor recycling nog belangrijker wordt om elk laatste bruikbare onderdeel uit ons toekomstige afval te halen om te voldoen aan de marktvraag naar zeldzame aardmetalen, edele metalen, kunststoffen en meer, "voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: