Hoe dvd's af te spelen op HP laptops

Inhoudsopgave:

Hoe dvd's af te spelen op HP laptops
Hoe dvd's af te spelen op HP laptops
Anonim

Wat te weten

  • Windows-computers hebben geen ingebouwde dvd-speler-app, dus u zult er een moeten downloaden.
  • We houden van VLC, een gratis en gemakkelijke Windows dvd-spelertoepassing.
  • Als je HP-laptop geen dvd-station heeft, gebruik dan een externe.

Deze handleiding leert je hoe je dvd's kunt afspelen op een HP-laptop, of je nu Windows 7, 8 of 10 gebruikt.

Een dvd afspelen op een HP-laptop en andere Windows 10-pc's

Het afspelen van dvd's op Windows vereist twee dingen: een applicatie om ze af te spelen en een drive om de dvd in te plaatsen. Als uw HP laptop een ingebouwde dvd-speler heeft, kunt u een van die stappen overslaan. Als dit niet het geval is, raadpleeg dan de sectie hieronder voor meer informatie.

De beste applicatie voor het afspelen van dvd's op elke Windows 10-laptop of pc is VLC omdat het gratis, open-source, goed ondersteund en gemakkelijk te begrijpen is. Het is compatibel met alle versies van Windows, van Windows XP tot Windows 10. Er zijn mooiere dvd-spelers, maar die kosten vaak geld of missen de uitgebreide en diepgaande functies die VLC biedt.

  1. Download VLC-speler voor Windows.
  2. Start VLC Media Player door de snelkoppeling te selecteren of te zoeken naar VLC in de Windows-zoekbalk en het bijbehorende resultaat te selecteren.

    Image
    Image
  3. Plaats de dvd in het dvd-station van uw HP laptop en sluit deze.

  4. Het zou automatisch moeten afspelen als u dat doet, maar als dat niet het geval is, selecteert u Media > Open Disc en selecteert u in het bijbehorende menu de DVD tab.

    Image
    Image
  5. Uw station zou automatisch moeten worden geselecteerd, maar als dat niet het geval is, gebruikt u het vervolgkeuzemenu om uw dvd-station te selecteren.

    Image
    Image
  6. Selecteer Play.

Heeft u geen HP laptop dvd-speler? Geen probleem

De meeste huidige laptops hebben geen geïntegreerde dvd-spelers omdat het medium ouder wordt. De apparaten nemen veel fysieke ruimte in beslag en er is steeds meer content beschikbaar om te streamen. Gelukkig zijn er tal van externe dvd-spelers die u via een USB-kabel kunt aansluiten om u dezelfde toegang tot uw dvd-bibliotheek te geven alsof u een dvd-speler in de laptop zelf had ingebouwd.

Deze schijven werken meestal meteen zonder dat er extra stuurprogramma's nodig zijn. Koop er een die compatibel is met het besturingssysteem van uw laptop, sluit deze vervolgens aan en volg dezelfde stappen als in het bovenstaande gedeelte.

FAQ

    Waarom speelt de dvd niet af op mijn laptop?

    Als je dvd diepe krassen heeft, kan dat ervoor zorgen dat hij niet kan worden afgespeeld. Als uw schijf uit een andere regio komt dan de speler die u gebruikt, werkt deze niet. Het is ook mogelijk dat uw speler het type dvd dat u probeert te bekijken niet ondersteunt (het is bijvoorbeeld een Ultra HD Blu-Ray en uw apparaat ondersteunt dat formaat niet).

    Hoe maak je een screenshot op een HP laptop?

    Aangezien HP-laptops op Windows 10 draaien, kunt u een screenshot maken door op de Print Screen-toets te drukken. Dit kan het scherm naar uw klembord kopiëren in plaats van een afbeelding op te slaan. Zo ja, open dan een fotobewerkingsprogramma, plak het en sla het op als JPEG of PNG.

    Hoe zet je een HP laptop terug op de fabrieksinstellingen?

    Als je Windows 10 gebruikt, ga dan naar Start > Settings > Update &Security> Herstel Selecteer vervolgens Aan de slag onder het gedeelte Deze pc opnieuw instellen. Als je Windows 7 of 8 gebruikt, gebruik dan HP Recovery Manager om je HP laptop terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

    Waarom is mijn HP-laptop zo traag?

    Als je laptop traag opstart, heb je misschien te veel apps die tegelijkertijd proberen te starten. Als het tijdens het gebruik traag is, kan het zijn dat u onvoldoende geheugen heeft, dat uw harde schijf vol raakt of dat u te veel browsertabbladen open heeft staan. Gebruik Lifewire's gids voor het oplossen van problemen met een trage laptop voor enkele mogelijke oplossingen.

    Waar zijn de serienummers op een HP laptop?

    U vindt de serienummers van uw laptop geëtst aan de buitenkant van het apparaat. Zoek naar serienummer, S/N of SN. Het kan zich aan de achterkant van de laptop bevinden, in het batterijcompartiment of tussen de tablet en het dock (als deze afneembaar is).

Aanbevolen: