Wat is MOM.exe?

Inhoudsopgave:

Wat is MOM.exe?
Wat is MOM.exe?
Anonim

MOM.exe is een integraal onderdeel van AMD's Catalyst Control Center, een hulpprogramma dat mogelijk wordt gebundeld met AMD-videokaartstuurprogramma's. Terwijl het stuurprogramma de videokaart goed laat werken, is het Catalyst Control Center nodig als u geavanceerde instellingen wilt wijzigen of de werking van de kaart wilt controleren. Wanneer MOM.exe een probleem heeft, kan het Catalyst Control Center onstabiel worden, crashen en foutmeldingen genereren.

Wat doet MOM.exe?

MOM.exe wordt gestart samen met CCC.exe, de hosttoepassing van Catalyst Control Center, en MOM.exe is verantwoordelijk voor het bewaken van de werking van elke AMD-videokaart die in de hosttoepassing is geïnstalleerd.

Net als CCC.exe en andere bijbehorende uitvoerbare bestanden zoals atiedxx en atiesrxx, draait MOM.exe meestal op de achtergrond. Dat betekent dat je er onder normale omstandigheden nooit iets van zult zien of je er zorgen over hoeft te maken. In feite hoeft u zich misschien nooit zorgen te maken over Catalyst Control Center, tenzij u games speelt op uw computer, meerdere monitoren gebruikt of toegang nodig heeft tot meer geavanceerde instellingen.

Hoe is dit op mijn computer gekomen?

In de meeste gevallen wordt MOM.exe geïnstalleerd op hetzelfde moment dat AMD's Catalyst Control Center wordt geïnstalleerd. Als uw computer werd geleverd met een AMD- of ATI-videokaart, was deze waarschijnlijk ook vooraf geïnstalleerd met Catalyst Control Center, CCC.exe, MOM.exe en andere bijbehorende bestanden.

Als je je videokaart opwaardeert en je nieuwe kaart is een AMD, dan wordt vaak ook Catalyst Control Center op dat moment geïnstalleerd. Hoewel het mogelijk is om alleen het stuurprogramma van de videokaart te installeren, komt het installeren van het stuurprogramma met het Catalyst Control Center vaker voor. Wanneer dat gebeurt, wordt MOM.exe ook geïnstalleerd.

Kan MOM.exe ooit een virus zijn?

MOM.exe is een legitiem programma dat integraal deel uitmaakt van de werking van AMD's Catalyst Control Center; dat betekent echter niet dat het op uw computer thuishoort. Als je bijvoorbeeld een Nvidia-videokaart hebt, is er geen legitieme reden voor MOM.exe om op de achtergrond te draaien. Het is waarschijnlijk overgebleven van voordat je je AMD-videokaart opwaardeerde naar een Nvidia-kaart, of het kan malware zijn.

Een veelgebruikte tactiek die door malware wordt gebruikt, is om een schadelijk programma te verhullen met de naam van een nuttig programma. En aangezien MOM.exe op veel computers wordt aangetroffen, is het niet ongehoord dat malware deze naam gebruikt.

Hoewel het uitvoeren van een goed anti-malwareprogramma dit soort problemen meestal oppikt, kunt u ook controleren waar op uw computer MOM.exe is geïnstalleerd. Als het deel uitmaakt van Catalyst Control Center, zou het zich in een map moeten bevinden die lijkt op een van deze:

  • C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\
  • C:\Program Files (x86)\AMD\

Zoek MOM.exe in Taakbeheer

U kunt ook Taakbeheer gebruiken om de locatie van MOM.exe op uw Windows OS-computer te vinden:

  1. Houd Ctrl+ Shift+ Esc ingedrukt om Taakbeheer te openen.
  2. Selecteer het Processen tabblad. Als u het tabblad Processen niet ziet, selecteert u Meer details in de linkerbenedenhoek van het venster Taakbeheer.

    Image
    Image
  3. Zoek naar MOM.exe in de Name kolom.

    Image
    Image
  4. Schrijf op wat er staat in de corresponderende Command Line kolom.
  5. Als er geen Command Line kolom is, klik dan met de rechtermuisknop op de Name kolom en selecteer Command Line.

Als u vindt dat MOM.exe ergens anders is geïnstalleerd, zoals C:\Mom, of in de Windows-map, moet u onmiddellijk een bijgewerkte malware- of virusscanner uitvoeren.

Wat te doen met MOM.exe fouten

Als MOM.exe goed werkt, weet je niet dat het er is. Maar als het ooit stopt met werken, ziet u meestal een stroom pop-upfoutberichten. Mogelijk ziet u een foutmelding dat MOM.exe niet kon starten of moest worden afgesloten.

Er zijn drie dingen die u moet doen als u een MOM.exe-fout krijgt:

  • Zorg ervoor dat het stuurprogramma van uw videokaart up-to-date is.
  • Download en installeer de nieuwste versie van Catalyst Control Center van AMD.com.
  • Download en installeer de nieuwste versie van het. NET Framework van Microsoft.

FAQ

    Hoe kom je van MOM.exe af?

    De gemakkelijkste manier om een MOM.exe-bestand te verwijderen, is door Catalyst Control Center te verwijderen. U kunt dat doen via het Configuratiescherm van Windows 10.

    Wat is Catalyst Control Center precies?

    Catalyst Control Center is software die je GPU-stuurprogramma's beheert en je toegang geeft tot geavanceerde video-aanpassingsopties tijdens het gamen. Je kunt het gebruiken om je weergave-instellingen aan te passen, spelprestaties aan te passen of te schakelen tussen GPU's als je meerdere kaarten hebt geïnstalleerd.

    Hoe open je Catalyst Control Center op Windows 10?

    Je zou Catalyst Control Center op Windows 10 moeten kunnen openen zoals elke andere app. Je kunt het vinden in het Startmenu en het selecteren, of je kunt de zoekbalk gebruiken om het te zoeken en uit te voeren.

Aanbevolen: